![]() |
Merhaba tarmasirin
Size yardımcı olabilirim. Bölgede arazilerim var ve bugünlerde bahçe kurmak için sık, sık gidiyorum. Benim yokluğuma denk gelirseniz de yakınlarım yardımcı olabilir. Saygılar |
Alıntı:
saygilarimla |
Merhaba tarmasirin
Üyelik sayfanızdan özel mesaj gönderebilirsiniz. Özele ait mesajlaşmaları forum üstünden yapmayı tercih ediyorum. İstediğinizi özel bölümden yazdım ama mesaj seçeneğinizi acmamışsınız veya başka bir nedenden mesajım size ulaşmıyor. Bilginize. Saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
sayın ensar.benim burdaki badem ağaçlarımın da bir kısmının üzerlerinde az da olsa hala yaprakları var.üstelik bazan kar yağıyor , bazan da gece don oluyor.ama köylüler badem ağaçlarının bundan etkilenmeyeceğini söylüyorlar.karlı bir sabah çektiğim bir resmi yüklüyorum.
sayın tarmaşirin.buralara yolunuz düşerse bir çayımı ya da kahvemi içmeye uğrarsanız sevinirim.burada bir arkadaşımın evi vardı ama satıldı.o nedenle size bir yer satın almanız konusunda yardımcı olamam..sadece size bu civarda bir çok köy olduğunu ve o köylerinde güzel yerler olduğunu söyleyebilirim.ancak bu köylerdeki insanları tanımıyorum ve bu köyler hakkında bir bilgim yok.eğer olanağınız varsa buralara gelmenizi ve kendi kararınızı kendinizin vermenizi öneririm.ilkbaharda buraları daha bir güzel oluyor.eğer şimdi gelirseniz , evciler köyünün dışında orman ve meyve bahçeleri arasında yanyana bir pansiyon ve bir alabalık lokantası var.orada konaklayabilirsiniz.başka kalacak bir otel ya da pansiyon bilmiyorum. sitedeki herkesin yeni yılını kutlarız. |
Ali Bey,
Oldumu şimdi. Biz sizlerden yeni haberler ve resimler bekleyelim, siz tek resim ve kendinizden haber vermediğiniz birkaç satırla idare etmemizi istiyorsunuz. Ağaçlarnet'in Robinson Cruıse'lerinden biri olarak (bir diğerinide Todor Bey olarak görüyorum) yeni haberler ve resimler bekliyoruz. Sağlıcakla... |
yeni yiliniz kutlu olsun
Alıntı:
Kar görüntülü resim cok güzel,umar ve dilerim ki; yasaminizda güzel olsun.Selam ve sevgilerimle |
sizi bu cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.her şey harika görünüyor.vay be..
|
5 Eklenti(ler)
bir süre yazamadım.fırtınalarda elektrik ve telefon tellerine düşen yıldırımlar nedeniyle , bazı elektrikle çalışan cihazlarım ile asdl cihazım yandı.burada o kadar huzurlu ve sakin bir ortam var ki oluşan bu hasarı önemsemedim.
buralarda epey bir süredir kar var.tabi ki geceleri her şeyi donduran bir soğukta oluyor.gülümün yapraklarını koruyamadım.dondular.ama baharda budarsam eskisi gibi sağlıklı olacak.bakla ekmiştim.30-40 santim boy atmışlardı ama karın ve buzun altında kaldılar.neyseki çok azı zarar gördü.size buradan bir kaç resim yüklüyorum.her şey gönlünüzce olsun. |
Selam ve saygılar sn. Aliderya bey.
Fotoğraflar müthiş ali bey. Karpostal tadında manzaralar çekmişsiniz. Forumda'ki, ayın yarışmasına (konusu, kar) katılabilirsiniz bu fotoğraflar ile. Kimbilir daha ne güzellikler çekmişsinizdir. Bu arada, pencerenin önünde'ki domateslerde harika görünüyor. Bu soğuk ve kar'da, iyi korumuşsunuz. Millet şehirde, kaloriferlerin yanında böylesini yetiştiremiyor. Tebrik ederim. Şubat ayını'da atlattığınızda, yeni hayatınızda 1 yılı doldurmuş olacaksınız. Ayrıca bunun için'de tebrik ediyorum sizleri. Çünki bu gibi değişimlerde, her halde en zor kısım, ilk yıl olsa gerek. Size ve eşinize tekrar saygılar. İyi günler. |
2 Eklenti(ler)
sayın ayazkentli
hanım bahçede domates salçası yapmıştı.sanırım o domateslerden düşen bir çekirdekten yerde 3-4 santim bir domates yeşerdi.saksım yoktu ama havalar soğuyunca içeri almak için bir yağ tenekesine biraz toprak koyarak o domatesi ektim.susuz bırakmadık.pencereyi de sevdi.orda büyüdü. bir de burada çok soğuk geceler geçirdik.öncesinde devamlı lodos fırtına şiddetinde esti.hava hep yaz gibiydi.5 ocakta badem ağaçlarımdan büyükçe bir tanesi çiçek açtı , diğer ağaçlarımda tomurcuklarını patlatmaya başladı.ama gece hava don yapınca bütün çiçekler hep soldu. resimleri beğenmenize sevindim.2 tane daha yüklüyorum. |
Sevgili Ali Derya ağabey, merhaba,
Sayın Ayazkentli'nin de dediği gibi adeta birer kartpostal yollamışsınız bize, çok teşekkürler. Yaşantınızla bizlere örnek oluyorsunuz, sizleri gıptayla takip ediyoruz. Maşallah.;) Ben de nasip olursa önümüzdeki günlerde "Hayal Ev"imin yapımına başlayacağım. Oraya göçmek için şimdiden sabırsızlanıyorum. Yazmaya ve fotoğraf yüklemeye devam edin ki, tansiyon hep yüksek kalsın. :rolleyes: Selamlar... |
Sn.alideryacengel
fotoğraflar muhteşem, hava soğuk ama fotolar sıcak :) Koruyucu kollayıcı olarak sadece kedi mi var ? Köpek yok mu ? |
2 Eklenti(ler)
benim evden sonra tepeler ve ormanlar var.sadece traktörlerin gidebileceği bozuk orman yolu var.o taraftan bir yabancı gelmez.karayolu ile gelen de bana gelene kadar köyü boydan boya geçmesi lazım.yani büyükşehirdekinden çok daha fazla güvendeyim.11 aydır kapıma kilit almadım.ihtiyacım yok ki.
bir ara bir köpek almıştım ama komşumuzun köpeği ile dalaşmasınlar diye geri verdim.şimdi komşunun köpeği iki evin arasında sabaha kadar dolaşarak iki evide bekliyor.her sabah ta beraber gezinti yapıyoruz. sayın kazım polat.umarım ve yürekten dilerim bir an önce istediğiniz evinize başlar ve sorunsuz bitirirsiniz.biz de biraz sizin yaşayarak edinndiğiniz tecrübelerinizi sizin kadar keyifle okuruz. |
Kurt yokmuymuş dağda Ali bey.
Dikkatli olun siz gene, yaz sonu sanırım Erzurumda köylere inmişlerdi. Hatta bir köylünün parmağı kırıldı evladının başını kurtun ağzından kurtarayım derken. Fotoğraflar harika... Galeriyi tuş ettiniz. |
Ali Bey,
Nihayet beklediğimiz resimler yüzümüze gülümseterek geldi. Gerçekten kar manzarası çok hoş. Sizler bu karda kışta elektirikte yok nasıl günlerinizi geçiriyorsunuz. Hanımınız kar da bastırınca beni bu elektirksiz susuz dağ başına getirdin serzenişlerinde bulunmuyor mu?:D |
sayın hoşseda.burada da kurt var.ama sadece yaban hayvanlarına , çobansız sürülerdeki keçilere ve koyunlara saldırıyorlar.köydeki evlerde odun sobası yanıyor.kurtlar , dumanın kokusunu çok uzaklardan alır veyaklaşmaz diyor köydekiler.ayrıca köyün köpekleri de kurtlar yaklaşırsa havlarlarmış.
sayın turko-g.elektriklerimiz var ama elektrik direklerine yıldırımlar düştükçe arada bir kesiliyor.çabuk onarılıyor.kesinti en fazla yarım saat sürüyor.sadece yıldırım düştüğünde ya da fırtınadan teller birbirine değdiğinde voltaj aşırı yükselerek elektrikli cihazları bozuyor. 11 ayda uydu cihazım iki defa , ufak tv bir dafa , büyük tv bir defa ve adsl cihazım da bir defa bozuldu.büyük tv hariç hepsini tamir ettirebildim.sabit telefon hattım da , adsl bağlantım da var.ama bağlantımın hızı düşük.sadece 1mb.suyumuzu da hanımla beraber külüstür kartalımızla taşıyoruz.10 ay sonra kredi borcum biitince su sorunumu çözeceğim.ama şimdilik böyle idare etmek zorundayız. eksiklerimiz çok var ama o eksikliklerimizi de çevremizdeki doğanın güzelliği ve huzurla fazlasıyla telafi ediyoruz. |
Size ve eşinize hayranım gerçekten. Tüm resimlerde huzur var ya da benim hissettiğim bu.
Büyükşehir keşmekeşi ve sizin hayatınız. İstanbul'da zaman hiç birşeye yetmiyor, dışarı adım atın hepbir koşturmaca. Belki de bizim beynimiz bu yüzden dolu ve de unutkanız. Eşinize selam sağlıcakla, baharla yeni haberlerinizi bekliyoruz |
170 no.lu mesajda yüklediğiniz 2 fotoğrafta'ki, güneşin ışıklarının verdiği görsellik, profesyonel fotoğrafçıları ve ressamları kıskandıracak cinsten. Onlar bayılırlar böyle ışık oyunlarına.
Özellikle 2. fotoğrafta, göl'ün üzerine doğru inen güneş ışınları mükemmel. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
sayın ayazkentli.
ben şöförlükten emekli işçiyim.sanat eğitimi de almadım , sanatla da ilgilenemedim.sadece doğaya , güzel bularak , beğenerek bakıyorum.baktığım da çok hoşuma giderse resmini çekiyorum.yani o resimler benim gördüklerim sadece.ben öyle görüyorum etrafımı. benim görüp , beğenip , resmini çektiklerimi sizin de beğenmenize sevindim. 3-4 yıldır kullandığım , demode olmuş ve ucuza alınmış , kaliteli olmayan bir digital makine kullanıyorum.ışığın az olduğu zamanlarda resim çekemiyorum.flu çıkıyor.resimlerle de hiç oynamadan yüklüyorum.yani rengi ışığı ya da kontrastını değiştirmiyorum.eskiden bir kaç resimde yapmıştım o değişiklikleri.şimdi resimlerimi hiç değiştirmeden saklıyorum. akşamüstü gün batımını nasıl gördüysem , öyle resimlemeye çalıştım.umarım beğenirsiniz. |
Sevgili ali abi fotoğraflara bayıldım elinize sağlık buralardada kar var ama manzara bu kadar güzel deyil .umarım bol yakacağınız vardır sıcacık evinizden bu doyumsuz manzaranın tadını çıkarırsınız.size ve sevgili eşinize selamlar..
|
Ali abi bir ilk sayfayı birde bu sayfayı okudum. Büyükşehiri terk edip aniden köye gelmek tabi ki bazı olumsuzluklara neden olmuştur fakat siz ve eşiniz herkezin yapamıyacağı bir şekilde uyum sağlamışsınız. Galiba 1 seneyi doldurdunuz. Yaşadıklarınızı çok net bir şekilde resimlerle birlikte buraya aktarmışsınız, böyle devam. Size ve eşinize mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum. Saygılarımla...
|
Sn. Ali bey,
Sanırım oraları biraz daha soğuk oluyordur. Evinizin duvarlarına (hem iç, hem dış taraflarına) ısı yalıtımı için bir şeyler yapmayı düşünüyor olmalısınız muhakkak. Çocukluk zamanlarımda, köyümde insanlar ısı yalıtımı için evlerin dış ve iç duvarlarına, toprak ve samanı karıştırıp sıva yaparlardı. Bu sıva türü, hem neredeyse sıfır maliyetli, hem'de yazın serin, kışın sıcak tutan bir yalıtım sağlıyordu. Eğer bu şekilde bir yalıtım düşünürseniz, her halde köylüler size toprak ve saman konusunda yardımcı olurlar sanıyorum. Daha önceki yazışmalarda çeşitli ısı yalıtımınlarından bahsedilmişti, belki sizin köylüler kendilerine has, daha başka türlü çareler bulmuş olabilirler. Bilmediğimiz, duymadığımız değişik yöntemler kullananlar var'mı acaba? Sevgi ve saygılar. |
sayın ayazkentli.
evimizin iç sıvaları bahsettiğiniz saman ve çamur karışımından. ancak ne kadar önce yapıldığı hakkında fikrim yoksada son 15 yıl ev terk edilmiş.bir yıldır da ben oturuyorum.bu sıvalar yer yer kabamış.badana yaparken fırça değdiğinde bile yerinden kopup düşenler oldu. bende sizin dediğiniz gibi bir sıva yapmak isterim ama inanın taş duvarlarrın kalınlığı nedeniyle bu evde inanılmaz bir ısı yalıtımı var.yazın evin içinde kapılarını açmadığımız odalar sanki içerde klima çalışıyormuş gibi serin oluyordu. kışında sobaya bir kaç odun attığımızda sıcaklığın fazlalığından odanın kapısını açmak zorunda kalıyoruz.sanırım tavanların alçak olmasının da çabuk ısınmada katkısı oluyor. köylülerin evlerinde de bahsettiğiniz sıva kullanılmış.ancak şimdilerde köylüler de evlerinde tadilat yaptıklarında tuğla ve üstüne bildiğimiz (kum , kireç ve çimentoyla yapılan) sıvayı kullanıyorlar.taş duvar yerine biriket ya da tuğladan duvar yapıyorlar.taş işçiliğinin zaman aldığını söylüyorlar. |
Alıntı:
14 mart akşamı saat 21.00 de tam bir yılımız dolacak. biraz para biriktirip bir şişe şarap aldım.14 mart akşamı açıp hanımla kutlama yaparken içeceğiz. o şarabı taş duvarlı evimin soba yanmayan ve güneş görmeyen bir odasında yatık şekilde 2 aydır saklıyorum ki lezzeti biraz daha artsın ;). |
1 Eklenti(ler)
bademler çiçek açtı
|
Aliderya bey 14 mart akşamı saat 21 de sizinle birlikte bende kadeh kaldıracağım. Bundan sonraki yıllarınızın da aynı heves, sağlık ve mutlulukla devam etmesi için. Aynı zamanda hep düşünüp de yapamadığımız şeyleri sizin başarmanızın şerefine.
|
ali bey sizin kutlamalarınıza katkıda bulunmak için ev yapımı nefis bir şarap hediye etmek isterdim.ama sanırım kargo olayı problem oluır sizin için.
|
Ali bey yazılarınızı Yaşar Kemal'in kitaplarını okur gibi soluksuz okudum. Yaşam mücadelenize hayran olmamak mümkün değil ama güzel şeyleri yakalamak için mücadele etmek şart zaten. Şehir insanları olarak hergün akıl almaz olay ve insanlarla başetmeye çalışıyoruz da özümüze , toprağa, doğaya dönmek nedense hepimizi korkutuyor. Sizin sayenizde doğanın aslında korkulacak bir şey olmadığını görüyoruz. Anlaşıldı ki bizler sizden sıkılmayacağız. Siz de ağaçlar.net'ten ayrılmayın ki haberlerinizi alalım ve doğal yaşamla olan bağımızı nasıl güçlendirebileceğimizi öğrenelim. Yeni hayatınızın başlangıç günü, benim de doğum günüm. O akşam siz ve eşiniz için de bir kadeh kaldıracağım. İkinize de mutluluklar diliyorum.
|
Ali Bey,
ağaçlarnet sitesini yeni keşfettim.. İstanbul'dan kaçış konusundaki cesaretli eyleminizi soluksuz okudum. Sizi ve Eşinizi cesaretinizden ve birbirinize göstermiş olduğunuz destekten dolayı tebrik etmek istedim.. Umarım çok uzun yıllar sağlıklı mutlu ve huzurlu bir şekilde bu sıcacık evinizde 14 Mart kutlamaları yaparsınız, bizler de sizin kutlamanıza dahil oluruz.. |
1 Eklenti(ler)
sevgili dost yürekli arkadaşlarımız.
mesajlarınızla bizlere verdiğiniz , bizim için çok değerli olan , moral desteğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. sizlere teşekkürümüzü ifade edebileceğimiz tek yolu kullanarak bahar çiçeklerinin bir resmini yüklüyorum. çok sağolun. |
merhaba Aliderya bey ve Serap hanım,
şehirden göçünüzü ve yeni yaşantınızı güzel bir kitap okur gibi soluksuz okudum.Yaşama sevincinize, keyifli mücadelenize hayran olmamak elde değil.Hayallerimizi.. olabileceğini.. canlı olarak bizlerle paylaşmanız, umutlarımızı arttırdı.Güzel yazıların ve fotoğrafların devamnı heyecanla bekliyoruz...sağlıcakla kalın.. |
sayın nergis.benim sizlerle paylaşmaya çalıştığım şey , büyük şehrin tüm konforunuda yanınızda götürmemeye razı olursanız , ufak bir köye yerleşmenin herkesin altından kalkabileceği bir maliyetle olabildiği.bu köyde hala 10.000 liraya alınabilecek 1-2 dönüm bahçe içinde ev var.büyük şehirde bir yıllık kira karşılığı burada bahçeli ev alınabiliyor.önemli olan konforunuzdan vazgeçebilmek.ya da yavaş yavaş kendiniz tadilat yaparak istediğiniz konfora kendi emeğinizle kavuşmak.
4 gün sonra burada ilk yılımı tamamlayarak ve sanki dün buraya gelmişimde hiç bir sıkıntı yaşamamışım gibi keyifle , eğer ömrüm yeterli olursa daha yıllarca burda yaşamak isteğiyle günlerimi geçiriyorum. bu gün ormandan bir çınar sürgünü çıkartıp getirdim.birinci yılımın anısına bahçeme dikeceğim.bahçemde su sorunum olmasına rağmen civardaki su kuyularından sırtımda su taşıyarak inatla o çınarı yaşatmaya çalışacağım.bakalım becerebilecekmiyim.hani derler ya dikili bir ağacım olsun diye.işte bende keyiflendikçe bir yere bir fidan dikiyorum.inşallah yıllar sonra biri gölgelerinde serinler ya da biri bir meyve fidanımdan bir meyve koparıp yer.bende verdiğim emeğin karşılığını almış olurum o zaman. |
sizden sonra ne siteye ne de foruma pek sık girmez olmuştum,ama tesadüfen bir baktım ki dönmüşsünüz:)
size ve eşinize sevgiler..... |
sayın riko.bende bir süre fırtınalardan telefon hatlarımda oluşan arıza ve yıldırımlar nedeniyle yükselen voltajdan yanan adsl cihazımı kargo ileservisine gönderip dönüşünü beklediğimden aralıklarla epey bağlanamadım.
bu arada sitede tanıştığım ve ziyaretime gelen kömür arkadaş çok yakınımda , ezinede askerlik yapmaya başladı.izin aldığında , ailesi ile birlikte 2 defa ziyaretime geldi.ailesiyle de tanışma fırsatımız oldu.kömür bir kaç hafta önce ilk eğitimini tamamlayarak görev yapmaya bir başka ilçeye gitti.kömürün arkadaşlarına bilgi olsun diye yazdım.kömür de askerde oluşu nedeniyle sitede yazamıyor. |
Merhaba alideryacengel bey
Sizi İki ay evvel forumlarda gezerken tesadüfen, yazılarınızla, seçmiş olduğunuz yaşantınızla tanıdım. Sizinle tanışmak istedim kısmet bu güne imiş, zor bir karar vermişsiniz, sizi ve muhterem eşinizi kutlarım, sizin için milat olan bundan sonraki yaşantınızda dileğim, herşeyin gönlünüzce olmasıdır. Benim için örnek alınacak bir yaşam seçimi, ilgi ve merak içersinde sizleri takip ediyorum Yazılarınız ve yorumlarınız gecikince merak ediyoruz, bizleri habersiz bırakmayınız. Saygılarımla... |
2 Eklenti(ler)
bu gün 14 mart 2010.
buraya taşınmamızın birinci yılı bu gün doluyor.etrafımızı baharın habercisi kır çiçekleri ve ağaçların açan çiçekleri kapladı.bahçeme diktiğim iki incecik meyve fidanı da baharı çiçekleriyle karşılıyor.kedimiz mühendiz yaptığı yaramazlıklara bir yenisini ekledi , hamile kaldı.üçümüz bahçede erik ve kayısı fidanlarımıza bakmaya gittik.size de resmini yüklüyorum.tüm doğanın ve doğa severlerin baharı mutluluğunuzu arttırsın. |
Sayın büyüklerimiz, nice yıllara.
Bu akşam sizin için kadeh kaldıracağım. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
değerli dostlarımız.bu sitede sizlere ilk merhaba deyişimden bu güne kadar moral desteğinizle ikimize de güç verdiniz.sizlere teşekkür ederiz.eşimin yaptığı pastadan ikram etmek isterdik.ama sadece resmini yollayabiliyoruz sizlere.inşallah ilerde yolu buralara düşeniniz olduğunda sizlerede ikram etme fırsatımız olur.
|
Nice mutlu yıllara.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025