![]() |
5 Eklenti(ler)
balıkçı serdar arkadaş.hiç acele etmeyin.ben hep buradayım.ne zaman buralara yolunuz düşerse uğrarsınız.
sayın deniz kedisi.çok haklısınız.ben de zaman zaman burda bişeyler yapmaya çalışırken çocukluğumda okuduğum hikaye kitaplarındaki olaylarla yaşantımın benzeştiğini fark ediyorum.hoşuma gidiyor.kendi kendime gülümsüyorum.kış için dert etmiyorum.ormanlarda kırılıp düşmüş dalları taşısam yakacak olarak bize rahat rahat yeter.bir odamda mutfak sobası/kuzine var.diğerindede duvara gömülü bir ocak.ocak dediğim şömine gibi.ama bildiğiniz taştan.öyle mermerden falan değil.ilk geldiğimizde sobamızı kurmadan önce orda ateş yakıyorduk.ilk üç gece elektriklerimizde bağlanmamıştı.hem ısısı hem de ışığı çok hoşumuza gitti.ateşi bütün odayı aydınlatıyordu ve sürekli hareket ediyordu. size bahsettiğim bu acağın resmini çektim.üstündeki tüfeği meraklıları iyi bilir :"ağızdan dolma horozlu çifte".köylülerin birinden bulup aldım.sonuncu da bahçemdeki ekmek fırınımın resmi |
Birkaç gündür heyecanla okuyorum Ali Bey'in kaçışını ve bizimle paylaştıklarını... Ne de olsa bizim de bir kaçış planımız var, ağıra aksak ilerlese de... Öncelikle yürekten tebrik ediyorum. İstanbul zincirini kırmışsınız, çok da iyi yapmışsınız. Umarım tüm problemleriniz çözülür, huzurla yaşarsınız...
Bayramiç benim incelemem altındaki bölge tam 2 senedir... Küçükkuyu'da birkaç kez tatil yaptım, Balya'da kayınpeder'in köyü var, bir de Bayramiç'e gidersek Kaz dağlarını üçyerden çeviririz diye düşünüyorum... Önceleri ceviz veya kiraz bahçesi kurmayı düşünüyordum, sonradan temelli yerleşeyim dedim ama ben sizin yaşta değilim, yaş 31, çocuk henüz yok, bu sıralar çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz :) eşim Bursa'lı ama İstanbul hayatına iş hayatına arkadaşlarına çok alışkın... Her seferinde "olmaz" diyor, haksız da değil ama bu İstanbul bizi zehirliyor yavaş yavaş farkında da değil. Üç günlük ömrümüz var, sonumuz bir avuç toprak ama hanımı nasıl ikna edeceğiz, çocuk olursa ona nasıl bakarız oralarda bunlar soru işareti... Aslında biraz birikmişimiz var ama oralara (en azından ilçeye) yerleşirsek ne iş yaparız, bunların cevabını bulamadım. Bakalım hergün yeni bir senaryo yazıyorum kafamda ne zaman gerçek olur bilemem... Allah herkese istediği gibi bir yaşam nasip etsin... Ali Bey, tekrar huzurla mutlulukla yaşamanız dileği ile... |
Sn. Açık-pozisyon;
Yenge hanımı İstanbul'dan kaçmaya "ikna etme" çabanıza yardımcı olabilecek "taktiği" geliştirmenizde size fikir verebilecek bir konu başlığı. Yardımı olur inşallah:) http://www.agaclar.net/forum/showthr...ks%FDz+tar%FDm |
Sn. BalıkcıSerdar, bu konuyu zevkle okumuştum ama çocukların katılımı çocuk henüz olmadığı için imkansız :) İkilemdeyim, bir yanım diyor, daha hanıma söz geçiremiyorsun, tut kolundan götür, diğer yanım diyor haksızlık etme o da insan, onun da söz hakkı var...
|
Eşiniz istemiyorsa zor olur, ben 10 yıl önce Bodrum a kaçmıştım İzmir den Gölköydeydik sonra eşim de askerden dönünce burada kaldık.Bazı zamanlar dönmek istedik şu an memnunuz hatta bana kalsa ben daha ücra bir köyde yaşarım ama eşim benden daha sosyal.Allahtan burada iyi bir çevre oluşturdu kendine, hatta şu an İzmir e dönmek istemiyor.İkimiz de öğretmeniz bu elimizi kolumuzu bağlıyor,bana kalsa ben daha da ıssız,sessiz yerleri seviyorum.Ha bu arada Bodrum o tvlerdeki yer değil:dilli:Ama bazı yönlerden özellikle yazın küçük bir İstanbul ama ben öyle yaşamıyorum evim bahçe içinde sessiz sakin.
Emekli olunca kaçar mıyım küçük ve daha serin bir yere diye düşünüyorum ama insanlar çok önemli,hastane olup olmaması... Eşime gösterdim Ali Bey in fotoğraflarını,gerçekten özendik;ben bayanım,bayanlar için büyük sorun böyle yerde yaşamak benim aksime:oEşim sıkılabilirdi diye düşünüyorum ama bakalım o yaşa gelince ne yaparız?Buralar bile çok sıkış tepiş amaaa.... insanları çok önemli yörenin . Benim küçük önerim, denemeden sakın köklü değişiklik yapmayın.Ben 13 yıllık evliyim ,çocuğum yok halimden memnunum ,ama daha önceki yıllarda küçük pişmanlıklar,geri mi dönsek mi acaba düşünceleri olmuştu bizde de.İnsanın kendini tanıması,eşiyle iyi anlaşması lazım bu konuda.Beni çoğu kez kurtaran toprakla uğraşmam oldu;ama her bayan bunu istemiyor . |
Alıntı:
bu adrese gidin : http://www.izlesene.com/ amatör kategorisini seçin sitenin arama motoruna deryacengel yazıp arattırın.4 tane videom var orada.3 tanesi morotsiklette çektiklerim.siz diğerine bakın.başlığı : radyoda oyunhavası çalınca olanı bir izleyin. not: orda ikimizden başka kimse yoktu.mecburen bir elimle kamerayı tutmak zorundaydım.o nedenle görüntüler bazan kaymış ama idare edin.ben amatörüm ne de olsa. |
Mutluluk daim olsun :)
|
Valla bravo, günümüzde bazı insanlar evde tv. seyrettiği koltuğu bile ısrarla değiştirmekten imtina ederken, hayatınızı tümüyle değiştirmişsiniz, iyi cesaret.
Cesareti başbaşa vermiş, birbirini anlayan kumrular olduğunuz sürece hayata geçirebilirsiniz. Siz bir tarafa , eşiniz diğer tarafa çekerse elbette uyumsuz bir ilişki oluşur, bir adım ileri gitmek mümkün olmaz. Kendi açımdan bir doğasever olduğum için, yapabilirim, sorun yok. Ekmek ve suyun olduğu her yerde yaşayabilirim. Ama ömrümü de elde çamaşır yıkayarak geçirmek istemem. Nette gezmek varken. Bence su sorununu kış gelmeden çözmelisiniz, bunun kışı, karı, hastalığı var, Allah korusun. Zamanla herşey olur, Allah gönlünüze göre versin. Balıkçı serdar gelene dek, Çanakkale'den size yardımcı olabilecek dostlar olsa keşke... Maceralarınızı paylaşmaya devam edin lütfen, ilgiyle izliyoruz. |
Balıkçı Serdara yol gözüktü :)
|
Bu tontonlara yardım eli uzanmalı, Çanakkale gençliği nerelerdesiniz?
|
Merhaba acık-pozisyon
Anlattıklarınız (hanımınızın gönülsüzlüğü, geçiminizi nasıl sağlayacağınız, çocuk büyütme, İstanbul'un zehirlemesi ki gerçekten zehirliyor) bana yakın geldi. Benim Bayramiç'e yakın arazim var ve kaçış hazırlıkları yapıyorum. Amacınız tarımdan geçiminizi sağlamak ise Kaz Dağlarının Bayramiç tarafı en iyi tercihtir zira dağın tüm kaynakları ovaya akar. baraj ve sulama kanalları (Ali Haydar beyin çektiği resimlerdeki göl Bayramiç Barajıdır) var. Su tarımda çok önemlidir. Amacınız turizm ise dağın Edremid Körfezi tarafını seçeceksiniz. Ben size tarım ile ilgili fikirlerimi anlatacağım. Öncelikle birikiminiz olması lazım. Bu birikimin bir kısmı ile alabileceğiniz kadar borçsuz sulanabilir bir tarla alın. İlk yıl domates ekin (alırken soruşturun son 3-4 yılda domates ekilmiş olmasın). Tarla tarımında birim alana en iyi verim domatesten gelir. Artık bir kere domates ekince bir daha 4 yıl ekemezsiniz. Şimdi bu tarlayı ipotek edip Ziraat Bankası kredilerini kullanarak sertifikalı meyve fidesi dikmenin zamanı. Domatesten kazanmışsanız ki tersi de olabilir, kazandığınızı sermaye yabıp yakın bir tarlayı alarak aynı süreci 5 yıl (sulama tesisatı 5 yıl işinize yarar, amorti etmek için) devam ettirin. Ha komşu tarlayı alırsanız banka alım kredisi veriyor. Zirai kredileri incelemek menfaatinize. bunları yapar iken traktör ve ekipmanları 2el almanız, fazla para bağlamamanız iyi olur,hatta kiralayınız. Tarımda kazanmak için toprak büyüklüğü önemli. Aslında şehirde çocoğunuz olmaması iyi. Çocuk kırsal kesimde doğarsa alışması kolay olur ve İstanbul'un kirli havasından kaynaklanan solunum rahatsızlıklarına kapılmaz. Ve eğitim aslında buralarda çok kaliteli.Hanımınıza önerim mesleği uygun ise Çanakkale yerleşmek için iyi bir seçenek, hem sizde tarlaya gidip gelebilirsiniz bir yandan da tarım sezonu dışında çalişabilirsiniz. |
Alıntı:
Ömürsünüz. Benim yıllarca hazırlanıp da bir türlü sonuçlandıramadığım işi siz bir çırpıda halletmişsiniz. Günlerdir sizi okuyorum. Anlaşılan İstanbul sizi bırakmış. İstanbul insanı bırakmayınca olmuyor. Helal olsun size. Sağlık ve mutluluklar dilerim. |
sevgili yüreğinde doğa ve doğanın bir parçası olan insan sevgisi dolu olan dostlar.bilgi ve deneyimlerinize çok ihtiyacım var ama hiçbirinizden fiziki anlamda bir destek almayı düşünmedim bile.ama bu sitede sizlerden hayatım boyunca aldığımın toplamından fazla moral desteği aldım.yani işte şimdi "kim tutar beni" konumundayım.hayatım boyunca çevremdeki tanıdıklarım doğanın mümkün olduğunca az bozulmuş bir yerlerine gitmek istememi anlamadılar.beni anlayan bir eşim vardı.zaten buraya da onun önerisi ve desteği olmasa gelemezdim.şimdi bir site dolusu benim gibi düşünen kişiyle birlikteyim.anlamanız için daha açık yazıyorum.taksi durağında 10 yıldır her gece birlikte çalıştığım şöför arkadaşlarımın sohpetleri "futbol , cinsellik , içki ve kumar" konuları dışına çıkamazken ben onlara şehirdışında stressiz bir hayat yaşamak istediğimi anlatmaya kalktığımda aldığım yanıt yüksesle kahkahalar ve "deli la bu"oldu hep.inanın zaman zaman bende mi bir sorun var diye düşünürdüm.eh demekki yokmuş.sayenizde öğrendim.
|
Hayır Ali Bey, sizde hiçbir sorun yok, sorun bu metoropol yaşamından, futboldan, kahve sohbetinden başka bir hayat olmadığını düşününlerde...
Bence de artık sizi kimse tutamaz... Sn. bayindirmevki, bu arada paylaşımlarınız için teşekkür ederim... |
Yorumları keyifle ve imrenerek :) takip ediyorum. Son tatilimi Kaz dağları bölgesinde köy köy turlayıp ormaniçi ve dereboyu yürüyüşlerle geçirmiştim. Mevsim olarak serin bir dönem olduğundan otelde konaklamıştım. Eylül, ekim ve kasım aylarında her haftasonu yeşil alanlara kaçmaya çalışan ben, eğer bir haftasonunu denk getirebilirsem çadırım ile rakımı kolumun altına sıkıştırıp sizi ziyaret etmeyi çok isterim.
Ne mutlu size :) Yapılacak işlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
Sn. Alideryacengel;
Fiziki anlamda da destek olmayı çok isterdim ama maalesef çok uzağız, uzaklıktan kastım, sabah çıkıp, orada işi halledip, akşama geri dönebilecek gibi olmaması. Birde o taraflara hiç gelmedim, açıkçası Km. olarak ve saat olarak ne kadar çeker buradan onun hakkında bile bilgim yok. Fakat manevi olarak çok doğrusunu yapıyorsunuz, sonuna kadar destekçiniziz:) Fiziki olarakta çok elzem bir durum olacak olursa; kırar yıkar yine hallederiz Allah'ın izniyle. Bunu yapacağımı da Sn. Denizakvaryumu biliyor zaten:) |
Valla Balıkçı Serdarın yaptıklarını gördüm...
Tam tekmil mutfağıyla-tuvaletiyle-vs. 2 ev yapmış.Forumda resmi de var. Bazı insanların elinden her iş gelir ya işte o kategoriden. |
sayın açık pozisyon.benim yaşadığım köy ilçeye 25 km. mesafede.köy yoksul.yaşam standartları çok düşük.sanırım size uygun değil.sizi ilgilendireceğini düşündüğüm bilgi ve fikirlerimi yazmak istedim.
benim bitişiğimde dul bir hanım ve oğlu yaşıyor.oğlu bu köyden bile bayramiçe gidip gelerek liseyi bitirmiş.kaldı ki tahminim siz ilçenin içinde bir yer düşünüyorsunuz yerleşmek için.şimdide bayramiçte bulunan iki yıllık meslek yüksek okulunda okuyor.ayrıca benim tanıdıklarımın çoğunun çocukları üniversiye eğitimlerini ailelerinin bulundukları şehirlerden başka bir şehirde devam ediyorlar.bunu ilerde çocuklarınızın eğitimini düşündüğünüz için yazıyorum. size bir tavsiyem daha var.eşinizle beraber bir arkadaşınızın yaşadığı ufak bir ilçeye (ne kadar ufak olursa o kadar faydalı olur eşinizin etkilenmesine) bir haftalığına gidip kalın.sabah tertemiz havada uyanmak , herkesin birbirini tanıdığı ve görünce selamlaştığı bir yer , trafiğin yok denecek kadar az olması , köylülerin satmak için pazara getirdiği taptaze ürünlerini ilk elden ve ucuza almak , ufak yerlerin fakir ama insanlığını yitirmemiş kişileri ile tanışmak , bir yerden diğerine bir kaçdakikada boş kaldırımlarda ağaç gölgelerinden çiçekli bahçelerin ve pencerelerin önünden yürüyerek gidebilmek ve daha bunun gibi sizin fark edip ona da göstereceğiniz şeyler eşinizin düşüncelerini etkileyebilir. fırsatınız olursa bir deneyin.ufak yerlerde yaşayan bir arkadaşınız yoksa öyle bir yerde bir pansiyona gitmeyi deneyin.ama öncelik bir dostunuzun evinde kalmak olmalı.turistlik bir ilçede aradığınız sıcak insan ilişkilerini bulamayabilirsiniz.oralarda insan ilişkileri değişti.ilişkilerin temel noktası paraya dönüştü.tıpkı büyük şehirlerde olduğu gibi oldu yani. size bol şans dilerim.her şey gönlünüzce olsun. |
Alıntı:
Her şey "maddiyat" olmuş. tamam para her yerde paradır ama "herşey" demekte değildir. |
sayın kömür.ben buraya 5 ay önce taşındım.sonbaharda buraları nasıl olur inanın bilmiyorum.ama ilkbaharını gördüm.bir süreliğine ilkbaharda gelip bu köyde kalmanızı tavsiye ederim.bahçem iki dönüm.tamamına yakını da boş.istediğiniz yere kurun çadırınızı.tenceremiz de kaynıyor çok şükür.hanım ekmek te yapıyor.köyde taze süt ve yumurta da buluyoruz.ama bakkalımız yok.sigara , rakı gibi ihtiyaçlarınızı komşu köyden ve ilçeden temin etmek yahut yanınızda getirmek zorundasınız.bir konfor beklentiniz yoksa eğer ne zaman isterseniz buyrun gelin.
sayın balıkçı serdar.bende ankaraya karayolu mesafesini bilmiyorum ama gerçekten mantıklı değil günübirliğine gelip dönmek.yolunuz burdan geçerse mutlaka beklerim ama bir merhaba demek için o kadar yol gelinmez.geldinizmi birkaç gün ayırmanız lazım. |
Merhaba demek için değil, size depo ve su tesisatı konusunda yardımcı olmak için gelmeyi isterdim. Çünkü elimden gelen bir iş, gerekli tüm teçhizatımda mevcut. Yardımcı olabileceğim bir konu olunca elimden geleni yapmak bana ayrı bir haz veriyor resmen. Ama işte günübirlik olması gerekiyor benim gelmem için:(
|
sayın balıkçı serdar.buraya geldiğimizden beri beş aydır hergün köyden birkaçkişi bize uğruyor.gelenlerin tamamına yakını süt , peynir , yumurta , soğan , sarımsak , meyve ,ekmek elinde neyi varsa az çok alıp getiriyor.zaten yoksul olduklarını iyi bildiğim için iki aydır kavga döğüş süt ve yumurtaları için ücret veriyorum.kabul etmek istemiyorlar ama almazlarsa getirdiklerini almayacağımı ve burda aç kalacağımı söyleyerek zorla almalarını sağlıyorum.köyden ilçeye giderken her gördüğüme ilçeden bir şey istermisin diye soruyorum.onlar gibi olmaya çalışıyorum.bu beni onlara daha yaklaştırıyor.birinin eşi göbek fıtığı ameliyatı oldu ilçede.ilçeye benim külüstürle götürdük hanım da yanında 4 gün 3 gece refakatçı kaldı.şimdi benim hanımı ablası gibi görüyor o hanım.burası gerçekten böyle bir yer.henüz insanlar arsındaki ilişkiler bozulmamış.o nedenle bizim onlara uymamız lazım.tıpkı sizin dediğiniz gibi burada birine bir şey olsa mutlaka birisi sırtına alıp hastahaneye taşır insanı.bir kahveye girip selam verseniz hemen çayınız gelir.parasını ödetmezler size.sadece çok meraklılar.hep soru sorarlar.nerelisin ne iş yaparsın neden buraya geldin gibi sorular.
|
Sayın Alideryacengel:)
Siz ve eşiniz harikasınız ,muhteşemsiniz...Çamaşır makinasının bozulması fobimi sayenizde atlattım sanırım:) Anlatın da feyz alalım demiştim ya ,gerçekten anlattınız ve feyz aldık:) Günün birinde bu tür bir yaşam benim de hayallerimde ancak bunu başarmak gerçekten her babayiğidin harcı değil.Bu forumda gerçekten öyle bir estiniz ki,korkarım misafirden başınızı alamayacaksınız.Anladıgım kadarıyla bu tarz bir yaşama özenen herkes sizin kapınızı bir gün mutlaka çalacak... Kayahan'ın dediği gibi '''yolu sevgiden geçen herkes bir gün bir yerde buluşur'' ,o yer de sizin orası galiba....;) sevgilerimle.... |
Çok güzel insanlarsınız , sizde hiçbir problem yok aksine iyi olan sizin yaptığınız.
|
sayın riko.lüks ve konfor beklemeden gelecek herkese kapımız açık.ama yolumuz çok uzak.sadece daha öncede belirttiğim gibi ; çanakkale - akçay arasında seyahat edecek olanlar yollarından 50km.içeri girip bir okadarda geri dönmeyi göze alabilirse buraya gelebilirler.üç büyükşehirden buraya gelmek ve dönmek gerçekten de çok zaman alan , zor ve masraflı bir yolculuk.
|
5 Eklenti(ler)
ekmeğimizi eşim evde kendi pişiriyor diye yazmıştım ya daha önceden , bu akşam pişirdiği ekmeği resimledim.ekmeğin hamurunun üstüne sürdüğü köy yumurtasının rengine bakın.geldiğimizden beri içinde ne olduğunu bildiğimiz kendi ekmeklerimizi yiyiyoruz.
arada biraz da kurabiye yapmış hanım.onu da resimledim. tavana astıklarımız: bademler , sarımsaklar , kekikler en sondaki torbalarda da ıhlamurlar , naneler ve adaçayı var. |
Süper herşey organik yani, afiyet olsun.
|
Düşüncelerim yön değiştirebilir sanırım
1 Eklenti(ler)
Sn Ali Bey,
Forumda öyle bir çığır açtınız ki anlatamam.Daha önceleri evleri nasıl yapmalıyız, ne yaparsak daha iyi, daha kullanışlı, daha kolay yaşanabilir diye konuşurken siz geldiniz ve her şeyi değiştirdiniz. Benim her daim özlemle arandığım Kuzey Ege (özellikle Küçükkuyu Assos bölgesi) tarafları sizin sayenizde genişlemeye başladı.Dün Bayramiç taraflarını araştırdım internette ne de güzel yerler varmış oralarda hele o eski köy evleri gerçekten muhteşem. Sizi okurken ve fotograflarınıza bakarken mutluluğunuzu gerçekten hissettim ve aklıma Nazı Hikmet'in Abidin Dino'ya sorusu geldi "Mutluluğun resmini çizebilirmsin Abidin?", siz çizmişsiniz işte.Seçim yapmak zor sizinkiler mi? Abidin Dino'nunki mi?Asıl olan gerçek yaşam değil mi ;) Mutluluğunuz ve Muhabbetiniz daim olsun. |
Yok yoook,uzak diye bizi caydıramazsınız Ali bey :)
Hele o güzelim ekmekleri, bademleri vs göstererek bunu hiç başaramazsınız! Ayrıca 3 büyük şehirden ne kadar uzak o kadar iyi bence...Bu bir şans aslında ...Benim hayalim de kayınvaldemin köyünde (biz epeydir şehirli takıldıgımızdan maalesef epeydir bir köy mevhumu yok benim ailemde. )bir ev yapıp,bu yaşımızda yazıları ;yaşlanınca da hep oralarda yaşamak.Urla'da .Hayallerimdeki gibi bir ege köyü :)Halihazırda tanıdık bir köy ve ben yeni tanışmış olsam da akrabalar var diye oraya heves ediyorum.Ancak hazır bir köy evi alalım diye bu mayısta bir soralım dedik.Eski püskü ,deli gibi masraf isteyen ve olsa olsa taban oturumu 70-80 m2 olan bir eve 120 milyar istenince,''yok yok biz kendi evimizi kendimiz yapalım'' dedik.Anlayacağınız büyük şehire yakınlık ulaşım açısından avantaj olsa da,para ve menfaat açısından büyük bir dezavantaj oluyor.Biz şimdilik dayının koyunları satmasını bekliyoruz ki ahırı yıkalım ve taş evimizi oraya konduralım:) Ne demişler; ''insanlar hayal ettiği müddetçe yaşar...'' |
4 Eklenti(ler)
sayın aslan k.buralara çok yakın(benim eve bile 10 km. kadar) bir ormaniçi piknik alanı var.her yıl şenlikler düzenleniyormuş orada.araştırıken orayı da araştırın.çanakkalede abyramiçe kadar olan yerlerde yaşayanlar günübirlik pikniğe gidiyorlar oraya.resimlerini bulabilirseniz yerin adı: AYAZMA.beğeneceğinizi sanıyorum.
sayın riko.benim kimseyi caydırmaya çalışmayacağımı az çok tahmin etmişsinizdir.sadece gelmeye buraları görmek isteyecek arkadaşları doğru bilgilendirmek istedim.yoksa her zaman yazıyorum.tekrar yazayım.konforumuz lüksümüz(şimdilik) suyumuz yok ama ne allah verdiyse tenceremiz kaynıyor çok şükür.ekmek bitsede gene yaparız o da sorun değil.şartlarımız böyle.ilerde daha düzelir ama benim bütçemle(emekli maaşıma gene 10 lira zam verenleri allah teğet geçsin) yıllar alacak.umurumda da değil.yavaş yavaş yaparım.ama buraya gelen bir misafir arkadaşın hayalkırıklığına uğramasını istemem.o nedenle burda yaşam şartlarımı olduğu gibi yazıyorum.örneğin çamaşırı elde yıkamamız gibi. resimdeki yeşil evin arkası demişsiniz.o öok katlı binayı mı kastettiniz bilmiyorum ama o köyün bulunduğu yer ve gelişmişliğiyle bu köyünkü çok farklı.o nedenle sizden istenen fiyatında farklı olması çok normal. size köyümüzün tek işyeri ve tek sosyal aktivite merkezi olan kahvemizin resimlerini yükledim.ilk resim kahvenin giriş kapısı , ikinci önündeki asmanın üzümleri , üçüncü ve dördüncü de köylülerin ters çevirerek masa ya da sıra olarak kullandıkları troy uygarlığından kalma mezar kapağı.köyün yol çalışmalarında ortaya çıkmış ve dozerle kahvenin yanına getirilmiş diye duydum. |
1 Eklenti(ler)
Aşkolsun Ali bey öyle der miyim hiç? Latife ediyordum,yoksa sizin ve eşinizin ne kadar tatlı ve sıcak insanlar olduğunuz besbelli:)
Benim bahsettiğim yer öndeki 2 katlı altı beyaz üstü yeşil evin arkası,zaten o evde eşimin dayı oğlu oturuyor .Aşağıda da o evden gözüken manzarayı yollayacağım. Benim tercih ve hayalim bu köyden yana çünkü en azından hazır bir arsa:) ,bize kolaylık sağlayacagını düşündüğümüz akrabalarımız var; ama yoksa pahalılık ve bozulmuşluk(doğal dokudaki ve köy yaşamındaki) çok da cazip değil... sizin köyü tercih ederdim doğrusu:) Köy kahvenizdeki üzümler çok cezbedici ,ayrıca mezar kapağı da henüz köyün maddi ve manevi talana uğramadığının bir işareti bence:) |
sayın aslan k.hangi resimleri gördüğünüzü bilmiyorum.ama eklediğiniz resim benim yaşadığım köydeki bir evin emlakçı tarafından çekilmiş resmi.google eartta ben bu yöreye 3 resim ekledim.eğer resimlerde deryacengel ismini görürseniz benim eklediğim resimlerdir.geçen yıl eklemiştim onları.eğer emlakçıların ilanlarına bakıpta beğendiğiniz bir yer olursa köyden sahibini bulur daha ucuza almanızı sağlamayı denerim.ben burayı 7.500 liraya geçen yıl emlakçıdan aldım.sahibine emlakçı 4.000 lira vermiş.arada bayağı fiyat oynuyor.bu sene birisi evini satıyor.adam daha pazarlık bile etmeden bana 9.000 e düştü.evin sahibi muhtemelen 7.500-8.000 e düşebilir.emlakçı 14.000 lira istiyor.emlakçıya fazladan ödeyeceğiniz miktarla evin bir onarımını yaptırırsınız.bana da soğuk bir şişe bira ısmarlarsınız.komisyonumu almadan olmaz.
sayın riko.istediğiniz evi yapmanızı bende sizin kadar istiyorum.dileğim evinizi bitirip yerleşmeniz ve huzurlu , keyifli günler geçirmeniz.tanıdıklarınız olan bir köyde ev yapacak yeriniz var.bu sizin için bir şans.yavaş yavaş evinizi de yaparsınız , bahçenizide.o güzel yetişkin zeytin ağaçlarını seyrederek pencerenizde ya da baheçenizde çayınızı içersiniz.ama bu dileklerim için bir ön şartım var.mutlaka internet bağlantınızı gerçekleştirmelisiniz.ben , benimle ayni şeylerden hoşlanan dostları(lütfen bağışlayın , artık bu sitedeki herkesi kendime dost kabul ettim.) yitirmek istemiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Ali Bey,
Tesadüfün bu kadarı olur yani.Emlakçının evlerden baya para kazandığını tahmin etmiştim konuştuğum adam tam bir EMLAKÇI ağzı ie konuştu hatta köyün ismini bile vermedi.Sanırım bu aşağıdaki fotograf da sizin köydendir. Buarada google earth deki fotograflara tekrar baktım, sizin kullanıcı adınız var. |
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Ali bey:)
Tabii ki internet bağlantısı olmadan olmaz zira ben de artık ağaçlar.net ve onun getirdiği dostluklardan kopabileceğimi zannetmiyorum:) Bağışlayın ne demek,ben gurur duyarım böyle bir dost edindiğim için ve ayrıca ben de buradakileri gerçekten dost kabul ediyorum .Çok kısa bir süredir bu siteye katılmama rağmen müptelası oldum;doğaya ve yaşama karşı aynı duygu ve düşünceleri paylaşan insanları bulmak büyük şehirde gerçekten mümkün değil.Ve bana öyle geliyor ki,çok değil birkaç sene içerisinde, kuzey egeden güney egeye ; doğaya ve köylere sığınmış bu büyük şehir kaçkınlarını işaretliyecek bir harita oluşturacağız:) |
ali bey söylediğiniz fiyatlara inanamıyorum.bizim buralarda küçücük boş bir arsa bile alamzsınız o fiyatlara. sevgili riko hangi köyde yeriniz,komşuyuz sizinle sanırım.
|
özbek'te,siz?
|
sayın aslan k.üstteki resimde sol üst köşedeki ev benim ev.bu resimde sarı çizgiyle çevrilmiş yer satılıktı.bana ilk orayı gösterdiler geçen sene.ama ben yukardakini aldım.bu satılık olan yerde bir ev ve bir de bir duvarı yıkılmış samanlık gibi bir bina var.ikiside eski ve oturulmuyor.elektrik ve su bağlantıları yok.eski yazılarımın birinde köyden evini satan birinin sattığı evin resimlerini eklemiştim(27.sayfada 796 numaralı yazıda).satan kişinin babası 8-10 ay kadar önce vefat etmiş.bu ev babasından kalmış.şimdi de satıyor.yani kısa süre öncesine kadar içinde oturulmuş bir ev.elektrik ve suyu bağlı.köye yeni su kuyusu açıldığında suyu akacak durumda.resimde sarı çizgiyle gösterilen yerle arasında sadece bir ev var.emlakçı size ne fiyat verdi bilmiyorum ama daha düzgün durumda olan benim dediğim evi sahibini de biraz sıkıştırırsak 7.500-8.000 e verebilir.emlakçıdan alacaksanız ona göre pazarlık edin.ama bunları benden duyduğunuzu emlakçıya söylememeniz lazım.yoksa gelir benim başıma dert olurlar.sen müşterimizi kaybettirdin , fiyatı düşürttün diyerek.eğer buralardan bir yer almayı düşünüyorsanız ben köylüyle konuşur size başka yerler de bulmayı denerim.unutmayın bir şişe soğuk bira ya da bir kutu soğuk kola alırım komisyon olarak.
|
şimdi fark ettim.alttaki resim de benim evin sınırından çekilmiş :)
|
sayın açelya.burası anayolun dışında kalan bir ilçe.ilçeden sonra da bir "n" harfi düşünün.ilçe ve göl "n" nin tabanında kalıyor."n" yi oluşturan çizgiler kazdağları ve diğer tepecikler olsun.ilçeden sonra "n" nin içinde buralardaki köyler var.dağlardan da patikaların dışında yol yok.bu ova tıpkı bir çıkmaz sokak gibi.kimsenin yolu buradan geçmez.yolunu bilen bile yok.bahsettiğim ilçe çanakkalenin bayramiç ilçesi.ilçenin doğu tarafında kalıyor bu bölge.eh kimse gelmeyince de evler ucuz oluyor.buralarda fırsatını bulanlar babalarından kalma evlerini elden çıkartıp ilçeye ya da çanakkaleye , bozcaadaya gidip yerleşerek oralarda iş bulmaya çalışıyorlar.yani satan çok alan yok burada.sadece ovadaki bahçeler ve tarlalardan para kazandıkları için oraları pek ucuza vermezler sanırım.
sayın riko.ufak bir yere taşındığınızda taşındığınız yer ne kadar ufak olursa o kadar daha sıcak ve saf dostluklar kuracağınıza inanın.ben yaşıyorum bu dediğimi. |
Bizim merkez diye geçiyor kuşçular köyüne gelmeden az önce.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025