agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   alideryacengel (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/18030.htm)

Tohumcu Nılgun 31-03-2013 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel (Mesaj 1130316)
bu kış için aldığımız odunlardan birinin içi boştu.onu sakladım.budadığım gül ve leylak dallarını onun içine diktim.benim hoşuma gitti :)

Sayin alideryacengel, iyi fikir dogal olmus, ben de cok begendim :)

oz26 31-03-2013 05:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel (Mesaj 1130329)
sonbaharda komşularımızın getirdiği mantarlar.ben onlar gibi cinslerini ayırdedemediğim için asla kendim toplamaya cesaret edemiyorum.sizlere de yanınızda mantarları çok iyi tanıyan biri yoksa toplamamanızı tavsiye ederim.

afiyetli ve bol şifalı günler olsun....

Nuri Murvet 31-03-2013 20:29

Merhaba sayın alideryacengel

Sizi çok merak ettik....

Sessizde olsa, sizi takip ediyorum...

Hayırlı haberlerinizi aldık, çok sevindim...

Yaşam sevinciniz hiç eksik olmadan, ailenizle, sağlıklı bir ömür dilerim...

Ozi'nin Bahçesi 31-03-2013 21:11

Sağlıklı ve keyfinizin yerinde olmasına çok sevindik.
Selamlar..

RİKO 01-04-2013 13:27

sağlıklı olduğunuzu duyduğuma çok sevindim:) mantarlı fotoğraf kareleri beni benden aldı.afiyet olsun :))

kasap.94 01-04-2013 14:25

Sayın: aliderya çengel geçmiş olsun. Sıkıcı kalabalık şehirden uzak köylerin doğallığında nice uzun yıllar sağlıklı yaşamanızı dilerim.
Köyünüzün göletine üç senedir balık avı için gelmekteyim sizi ziyaret etmek birtürlü kısmet olmadı. bu sene gele bilirsem mutlaka sizide ziyaret etmek isterim.

Melih Bakırlıoğlu 01-04-2013 17:58

BU MANTARLARA BİZ MELİKE DİYORUZ. iZMİR'LİLER DE ÇİNTAR DERLER. ÇOK LEZZETLİDİRLER, AFİYET OLSUN

alideryacengel 01-04-2013 20:42

sayın kasap94.ne zaman yolunuz düşerse mutlaka bir kahvemizi çayımızı içmeye beklerim.yalnız geçen yazki kuraklıkta gölün suyunu hep ovayı sulamakta kullandılar.göl kimi yerlerde 1.5 km. çekilerek adeta bir dereye döndü.inşallah balıklar zarar görmemiştir.epeydir göl tam dolu ve gölü kiralayan kooperatifin kayığı her gün balığa çıkıyor.
sayın melih bakıroğlu.o mantarlara burada da MELKE diyorlar.

ardacan2000 01-04-2013 21:22

Sesinizi duymak güzel Ali bey...

virgom66 02-04-2013 10:53

Ali Bey..Merhaba
Bende bu forumu ilk başından buyana uzaktan takip edenlerdenim..Onca imkansızlık içerisinde verdiğiniz mücadeleden inanın çok etkilendim...
Yazın bende Gömeç Karaağaç' a geliyorum. Geldiğimde sizin oraya da gelip, müsait olursanız sizinle tanışmak isterim..Google dan baktım aramız aşağı yukarı 100km..Yanlız size bir şey sormak isterim...Yollar otomobil için uygun mu? **** Burhaniyeden sizin oraya en uygun yol hangisidir?
Bu arada kediniz dikkatimi çekti. Maaşallah pek güzel bişey. Benim de İzmir de evde beslediğim 3 kedim var..Hayvanları çok severim..İnşallah olmaz ama onunla ilgili herhangi bir sorun olursa burdan size yardım edebilirim..Veteriner değilim ama 15 yıldır "kedikolog" oldum diyebilirim...
Yaza umarım görüşebiliriz..Sağlıcakla kalın..İzmir den size selamlar..

alideryacengel 02-04-2013 20:19

sayın virgom66.gömeçten benim köye gelen uygun yol edremit , ayvacık , ezine bayramiç ve bayramiçten sonra köye kadar 22 km. diğer yollar çoğu yerde orman yoluna dönüşüyor.navigasyon cihazı kullanıyorsanız en kısa yolu göstererek sizi yanıltabilir.önerdiğim yol tamamı asvalt olan tek yoldur.istediğiniz zaman buyrun bir yorgunluk kahvemi içmeye gelin.
kedimizi bayramiçten güneydoğuya tayini çıktığı ve lojmanda kalacağı için bakamayacağını düşünen bir memure hanım verdi.van kedisi.kulakları hiç duymuyor.iki ihtiyar köyde köpekler ona bir zarar vermesin diye peşinden koşturuyoruz.benim de kendimi bildiğimden beri mutlaka kedi ya da köpek bir yoldaşım olmuştur.biz ailece bu dostlarımızla iyi geçiniriz :)

SAHIRE 04-04-2013 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu (Mesaj 1131122)
BU MANTARLARA BİZ MELİKE DİYORUZ. iZMİR'LİLER DE ÇİNTAR DERLER. ÇOK LEZZETLİDİRLER, AFİYET OLSUN

Muğla'da da çıntar diyorlar:) Bol bol yedik çok lezzetli ve müthiş bir protein kaynağı. Fiyatı biraz yüksek olsa da yine de etten çok ucuz.. Geçen hafta da ilk defa Kuzugöbeği mantarı yedim o da süperdi ama o çok daha pahalı buralarda- belki de az bulunduğundandır...

abay54 08-04-2013 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel (Mesaj 1130329)
sonbaharda komşularımızın getirdiği mantarlar.ben onlar gibi cinslerini ayırdedemediğim için asla kendim toplamaya cesaret edemiyorum.sizlere de yanınızda mantarları çok iyi tanıyan biri yoksa toplamamanızı tavsiye ederim.

Sağlıklı olmanıza sevindim iş arkadaşımda sizin gibi kalp kapakçığında sorun varmış hafif yorduğunda kendini ağrıları ve vücudunda kırgınlık oluyor aman dikkat edin ...
Mantarlarda süper yani bu sene burada yani Kastamonuda kıtlık oldu mantar yönünden fotoğraflara bakıp bakıp sulandık ...)
Sağlıcakla kalın mutluluklar dilerim..

alideryacengel 20-06-2013 21:38

4 Eklenti(ler)
4 yıldan fazla yaşadığımız evimizi özel nedenlerle satıp yine çanakkalenin bir başka köyünde bir başka köy evi aldık.yeni evimize taşındık.biraz badana ve boya yaptık.
yeni evimizin ufak bir bahçesi var ama bahçesinde irili ufaklı bir çok ağaç var.altlarına da biz domates salatalık patates ektik.bir de bu evimiz diğerine göre çok daha kullanışlı.4 odası ve çift tuvaleti çift banyosu var.
internet bağlantı hızım da 0.8 mb tan 4,5 mb a yükseldi.yol sorunumda kalmadı.burada bahçe kapım asvalta açılıyor.

Gül Batur 21-06-2013 00:06

Sayın Ali Bey. yeni eviniz hayırlı olsun güle güle sağlıklı sıhatlı oturun.

hosseda 21-06-2013 08:37

Hayırlı uğurlu olsun Ali bey.

Tolga Özmeral 21-06-2013 10:43

Yeni eviniz harika görünüyor Ali Ağabey.
Eşiniz ve sevdikleriniz ile birlikte yeni yuvanızda nice güzel günler geçirmenizi dilerim.

Jezebel 21-06-2013 12:07

Hep gönlümün bir köşesinde "şehirden kaçıp gitmek" fikri olan biri olarak sizi biraz kıskandım.
Sağlık ve sıhat içinde yeni evinizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim.
Hayırlı olsun.

Hatice Tarhan 21-06-2013 16:41

Ali bey yeni evinizde, eşiniz le birlikte, sağlık ve huzurla oturmanızı dilerim..

mustafademir24 23-06-2013 23:46

hayırlı olsun..sağlıkla sevgi ile oturunuz:))

ardacan2000 02-07-2013 22:00

Hayırlı olsun. Bu eviniz daha güzel Ali bey.

abay54 04-07-2013 08:59

hayırlı ve mutlu yaşamlar dilerim ....

gulbirsen 09-07-2013 09:19

ali abi sizden epey haber alamayınca çok üzülmüştüm.şimdi yine yeniden başka bir köyde yaşamaya başlamanıza inanın çok sevindim. yeni eviniz hayırlı olsun .sağlıklı mutlu yaşayın ve bizlere de oraları anlatın.anlatın ki hayalleri olanlar heyecanlansın ve hayallerin gerçekleşebileceğine inansın.
saygı ve sevgilerimle.

empax 28-07-2013 21:02

hayırlı olsun burası neresi acaba ? buarada bende korucak tan bir yer aldım inşallah seneye yazın ev yaptırıcaz en ucuzundan.

alideryacengel 01-08-2013 10:35

4 Eklenti(ler)
tüm iyi dileklerinize teşekkür ederim.
yeni evimiz iyice alıştık.tavuklarıma bir kümes yaptım.odun aldım ve büyük bir kısmını yarıp odunluğa istif ettim.
sık sık eski köyümüzdeki dostlarımızı ziyarete gittik.bitişik köydeki limanda hoşumuza giden bir çay bahçesi bulduk.yeni köyümüzün etrafında çok sayıda arkeolojik eser var.fırsat buldukça bulabildiklerimin resimlerini sizlerle paylaşarak buraları hakkında bilgi vermeye çalışacağım

alideryacengel 01-08-2013 11:13

4 Eklenti(ler)
biz yine bir köyde , yine bir köy evinde yaşıyoruz ama deniz kenarındaki bir çok sayfiye yerine en yakın köyüz.o nedenle buraya taşındığımızdan beri çok sık yüzmeye gidiyoruz.
bizim köye bitişik yerler odun iskelesi(eski bozcaada iskelesi) , dalyan ve tavaklı iskelesi.
odun iskelesi geyiklinin plajı sayılıyor.geyikli sahilden biraz içerde bir yerleşim yeri.odun iskelesi yazlıkçıların evlerinin olduğu siteler , oteller , pansiyonlar ,lokanta bar diskotek gibi işletmelerin olduğu bir bölge.metro ve turuva otobüsleri buraya kadar geliyor. resimleri :

alideryacengel 01-08-2013 11:34

4 Eklenti(ler)
dalyan çok sakin bir yer.limanı olan minik bir köy.ancak köye bitişik çok sayıda yazlık ev var.genelde emeklilik çağındakilerin tercih ettiği evler bunlar.
köyde limana bakan hoş bir çay bahçesi var.
limana bitişik güzel bir plajı , pansiyonları ve lokantaları var.
köyün minibüsleri var.turuva ile metro otobüsleri buraya kadar geliyor.

alideryacengel 01-08-2013 11:38

4 Eklenti(ler)
köyümüzün yakındaki sahil hafta içi çok sakin oluyor.hafta sonları da ezinede yaşayan aileler buraya geliyorlar.

alideryacengel 01-08-2013 11:45

4 Eklenti(ler)
tavaklı iskelesi de çok sakin bir yer.buradan geçen çok sayıda minibüs ile ulaşım sağlanıyor.

ayazkentli 01-08-2013 11:56

Sevgili Ali bey (ağbi), yeni yerinizi de çok beğendim.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların belki de en büyük hayali olan "Sessiz, sakin küçük bir sahil köyüne yaşamak" hayalini gerçekleştirmiş'siniz şimdi.

Çok çok güzel yerler ve köyünüze de yakın.

Sağlıklı ve mutlu olarak uzun yıllar yaşayasanız bu cennette.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025