agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=368)
-   -   Bağ evi için elektrik çekme şartları nedir? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12908)

aslan_k 30-06-2009 21:32

Sanırım öncelikle suyu depolamak için bir havuz yaptırmak lazım, ve de damlama için ayrı bir küçük depo değil mi?

MeyveliTepe 30-06-2009 21:38

Yüksekçe bir yere olabildiğince büyük bir depo yaptırıp 50'lik veya 63'lük çıkışla ana boruları döşeyip sisteminizi kurabilirsiniz. Depo ayrıca kuyudaki suyun düzensizlik ihtimaline karşı siz ek bir imkan sağlar.

k0900 30-06-2009 22:56

Havuz imalatı zor ve sorunlarla doludur:)

Sn. Meyvelitepe'nin önerisindeki yüksekçe yerdeki depoyu eski tanker deposunu birkaç metre yükseklikteki çelik ayaklar üstüne koydurabilirsiniz, ekonomik bir depo isterseniz sert PVC tankları düşünebilirsiniz.

aslan_k 10-07-2009 08:56

Aşırı yoğunluk nedeniyle foruma bakamamıştım,

Depo ve havuzdan kastımız betondan yapılan dikdörtgen prizma değilmi?
Sn k0900;
"Havuz imalatı zor ve sorunlarla doludur" derken kastettiğiniz sorunlar nelerdlr nelere dikkat etmem gerekir. Eski bir tanker deposunu bahçeme çıkan yolun darlığı nedeniyle taşımam çok zor.Sert plastik depo bir süre sonra doğal şartlar( kar don güneş vb) karşısında sağlamlığını koruyabilir mi?

Sn Meyvelitepe;

Depo'nun büyüklüğü kuyunun debisi ile orantılı olmalı mı? Sözgelimi kuyu yaz aylarında 2-3 ton günlük su veriyorsa depo da buna orantılı olarak küçük tutulmalı mı yoksa her türlü büyük yapmak daha mı faydalı?

Bir de, çıkış borusu 50'lik ve 63'lük diye tabir ettiğiniz materyalleri bilmediğimden tam anlayamadım. 2'lik, 3'lük diye tabir edilen borular bunlar mı? Bana depo ağzındaki çıkışı mümkün olduğunca geniş (3'lük) yap daha sonra içini temizlemesi kolay olur dediler. Depo işini halledince ana boruları ve damlama sistemini kendim kurabilirmiyim, yoksa illaki projelendirmem mi gerekli? Projeden kastım gübre deposu, filtreler, vanalardan oluşan bir profosyonel kadronun yapacağı sistem.

MeyveliTepe 10-07-2009 09:35

Sn.Aslan_k,
Depo ne kadar büyük olsa o kadar iyi. Kuyunuz yaz aylarında bir günlük ihtiyacınız kadar su vermeyebilir. Belki peş peşe bir kaç gün kuyudan su alıp depoda biriktirmeniz gerekir. Bu yüzden büyük kuyu sizin için daima bir avantajdır. Öte yandan, deponun büyük ve içinde çok su olması doğal basınçlandırma için de faydalı.

50, 63 ile kastım, depodan sulamaya giden çıkış borusunun milimetre cinsinden çapıdır. 63mm'lik çıkış çapı, deponun da biraz yüksekçe bir yerde olması durumunda çok iyi sulama basıncı sağlar.

Depo işini kolay ve ucuz halledeyim diyorsanız, 2-3 metre çapında, 1-1.5 mt yüksekliğinde betondan dökülmüş bilezik gibi malzemeler var. Bunlardan birkaç tane alıp üst üste koyuyorsunuz, içini izole ediyorsunuz oluyor bir depo :)

Kolay gelsin.

k0900 10-07-2009 22:19

Sert plastik depo bir süre sonra doğal şartlar( kar don güneş vb) karşısında sağlamlığını koruyabilir mi?

Hiç merak etmeyiniz, istensede plastik yok olmuyor:) Bu tür imalatların içine sağlamlık için kalsıt, UV koruyucu, vs. ilave edilir. Yıllarca olduğu gibi kalır.

Depo'nun büyüklüğü kuyunun debisi ile orantılı olmalı mı? Sözgelimi kuyu yaz aylarında 2-3 ton günlük su veriyorsa depo da buna orantılı olarak küçük tutulmalı mı yoksa her türlü büyük yapmak daha mı faydalı?

Havuz düşünürseniz; günlük değilde birkaç günlük su kapasitesi kadar düşünün, hatta bir haftalık ihtiyacınız kadar olabilir, ilerde havuzu büyütmek çok zor olacaktır. Birde kuyunun su verimi düşerse (dileriz hep artar) tanker vs. su getirdiğinde sizin bir haftalık su ihtiyacınız karşılanır.

Bir de, çıkış borusu 50'lik ve 63'lük diye tabir ettiğiniz materyalleri bilmediğimden tam anlayamadım. 2'lik, 3'lük diye tabir edilen borular bunlar mı? Bana depo ağzındaki çıkışı mümkün olduğunca geniş (3'lük) yap daha sonra içini temizlemesi kolay olur dediler.

2 ve ya 3 denenlerle 50, 63 denenler aynı şey. Biri milimetre, diğeri inç. Siz çıkışınızı kuracağınız tesisatı basıtte olsa çizerek şekillendirin, çap kendiliğinden çıkacaktır. Havuzlarda çıkış borusu tabandan birkaç cm yukardan alınır. Temizleme ve ya boşatma ayrıca mümkün olduğunca büyük çaptakı başka bir boru ile sağlanır. Temizleme boşaltma borusunun su aldığı yer havuzun en düşük kottaki (suyun biriktiği yer) yerden beton dökülmeden önce konarak sağlanır.

Depo işini halledince ana boruları ve damlama sistemini kendim kurabilirmiyim, yoksa illaki projelendirmem mi gerekli? Projeden kastım gübre deposu, filtreler, vanalardan oluşan bir profosyonel kadronun yapacağı sistem.

Kesinlikle kurabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken sistemi bilen biri ile dizayn etmeniz ve (tekrar aynı tavsiye) basıtçe bile olsa kağıda dökmeniz.

Basınç hususu tamamen yükseklikle ilgilidir. Örnek: 10 Mt. yükseklik (su ile sulanan yer arasındakı kot farkı) size yaklaşık 1 atü basınç sağlar. Eee artık elektrik sahibi olarak basıncı küçük, ekonomik bir pompa ile halledebilirsiniz. Bu pompayı ilerideki zamanlarda da ilave edebilirsiniz. Kısaca havuz ile sulanan yer arasındaki yükseklik farkını metre olarak ölçün her metre için 0,1 ile çarpın sisteminizdeki oluşan basıncı bulursunuz. Size 0,5 atü basınç damlama sulama için yeterli olacaktır.

Havuzun zorluklarına gelinirse;
Kafanızı fazla karıştırmadan 1- maliyeti hesaplatınız.
2- İmalatınız su kaçırmamasını (beton içine konan katkılar ve ya yalıtımla) sağlayınız.
3- Temizlik konusunu (Boşatma borusu) ihmal etmeyiniz.
4- Çıkış borusu dahil tüm boruları betondan önce monte ettiriniz.

aslan_k 12-07-2009 18:16

Sn. Meyvelitepe ve Sn. k0900 verdiğiniz bilgilere çok teşekkürler.Şu anda İstanbul dışında izinde olduğumdan fazla internete giremiyorum( iyi ki) dönünce bu konudaki sorularım sanırım devam edecek, benden kurtuluş yok. :))

syıldıran 13-07-2009 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 459045)
Sn.Aslan_k,
Depo ne kadar büyük olsa o kadar iyi. Kuyunuz yaz aylarında bir günlük ihtiyacınız kadar su vermeyebilir. Belki peş peşe bir kaç gün kuyudan su alıp depoda biriktirmeniz gerekir. Bu yüzden büyük kuyu sizin için daima bir avantajdır. Öte yandan, deponun büyük ve içinde çok su olması doğal basınçlandırma için de faydalı.

50, 63 ile kastım, depodan sulamaya giden çıkış borusunun milimetre cinsinden çapıdır. 63mm'lik çıkış çapı, deponun da biraz yüksekçe bir yerde olması durumunda çok iyi sulama basıncı sağlar.

Depo işini kolay ve ucuz halledeyim diyorsanız, 2-3 metre çapında, 1-1.5 mt yüksekliğinde betondan dökülmüş bilezik gibi malzemeler var. Bunlardan birkaç tane alıp üst üste koyuyorsunuz, içini izole ediyorsunuz oluyor bir depo :)

Kolay gelsin.

Sn. Meyveli Tepe ,
Mesajınızda bahsetmiş olduğunuz bilezik şeklindeki prefabrik beton havuz elemanlarını nereden temin edebiliriz , üreten firma/firmalar hangileridir. Selamlar . .

Ekosolarenerji 15-07-2009 23:57

Derin kuyu sistemlerini aşağıdaki alanlarda kullanabilirsiniz
 Sulama tertibatları
 Basınç artırma
 Tarla sulama
 Zemin suyu seviyesini düşürme
 Ev suyu ve genel su tedariki
 Endüstriyel su tedariki
 Kaynak kuyuları
 Hayvan sulakları vs.
Verimlilik alanı Çıkarma miktarı : günde 220 m3’e, 60 l/sn’ye kadar Çıkarma yüksekliği : 200 metreye kadar

Güneş enerjili bir derin kuyu sistemi nasıl çalışır? Güneş enerjisi modülleri güneş ışınlarını elektrik enerjisine dönüştürür. Üretilen doğru akım transformatör tarafından pompayı çalıştıran dalgalı akıma dönüştürür. Bu sistemde üretilen elektrik bataryalarda muhafaza edilmediği için her defasında verimlilik güneş ışınlarına bağlıdır. Bundan dolayı pompa sadece gün içerisinde kullanılabilir. Bu durum suyun geceleyin borularda tekrar toplanabilmesine fırsat sağlar. Böylelikle, boru ağızlarının kumla veya çamurla tıkanma ihtimali büyük ölçüde azaltılmış olur. Derin kuyu pompa sistemlerini verilen çalışma alanlarında istenilen büyüklüklerde temin etmekteyiz. Taleplerde çok büyük değişiklikler olduğu için bu konuda tam takım sunma imkanımız bulunmamaktadır. info@ekosolarenerji.com **** 0555 2065235 direk proje müdürü online iletişim!

fatih2009 25-08-2009 21:03

Solar sistem kurulumu
 
4 Eklenti(ler)
Olcay bey ile daha önceki görüşmelerimiz neticesinde bu hafta sonu İstanbul'dan gelip solar sistemi kurdu.Evin elektrik tesisatındaki karışıklık ile de kendi iyi niyeti ile ugraşıp halletti.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Eline, emegine saglık.Sizlerle de fotograflarını paylaşayım.

teksavasci 26-08-2009 08:16

Fatih bey öncelikle sizin gibi güzel bir insanla tanıştıgım için kendimi çok şanslı hissediyorum.Biliyorum ki olmayacagını düşünen bir çok insan gördükdüklerine inanamıyacaklardır.Göstermiş oldugunuz misafirperverliginiz için çok teşekkür ederim.
İyi günlerde kullanmanız dilerim.

saygılarımla

FATİH 61 12-09-2009 23:53

Güneş enerjisi
 
Merhabalar
sitedeki yazıları bir süredir okuyorum. Bu konuda teksavaşcı beyin bilgi sahibi olduğunu anlıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Hatayın kırıkhan ilçesinde 40 dk. Nar bahçesi yaptım. Benimde sıkıntım elektrik. Yüksek gerilim hattına ve ayrıca köy elektriğine 700 m mesafedeyim. Buralardan elektrik almam sıkıntılı olacak. Bu yüzden güneş enerjisi ile ilgilenmeye başladım. Kırıkhanda güneşten uzun süre yararlanılabilir.ben bahçedeki evde şu elektrikli cihazları çalıştıracağım.5 tane lamba 1 buzdolabı 1 tv. Birde musluk suyu kadar su çıkaracak bir dinamo. Bunların ne kadar enerji harcayacağını bilemiyorum.bu cihazları çalıştırabilmem için güneş enerjisinin hangi güçteki parçalarına ihtiyacım olacak. Birde enerjiyi depolamak için aküye gerek var. Yazılarda jel akü deniyor. Ama baya pahalı. Bunun yerine araçlarda kullanılan 100 amperlik aküler kullanılabilir mi?. Bu sistemdeki paneller güneş olmayan bulutlu havalarda da elektrik üretebilir mi?
Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler

teksavasci 13-09-2009 02:55

fatih 61 bey merhabalar

Sorularınız ve istekleriniz dogrultusunda size özel den mesaj attım. Umarım ki size yardımcı olabilmişimdir.bilmek istediğiniz ve kafanıza takılan sorularınız için 532 4344999 no lu telefondan bana ulaşabilir **** dmrsolar@gmail.com adresine mail atabilirsiniz,diğer bilgilerimi size özelden attım.

Saygılarımla
OlcayYANAR

FATİH 61 20-09-2009 15:43

Olcay bey yazınızı okudum. Teşekkür ederim. Bahçeye evi inşa ettikden sonra sizin bilgilerinize daha çok ihtiyacım olacak. Selamlar.

zulkufhacettepe 29-10-2009 21:07

Yıllar önce bizim köydede olmuştu aynı dert. Sera ve sulama için elektirik isteyen komşumuza tedaş, direkleri dikemeyeceklerini, ancak standartlara uygun direkleri komşumuzun kendisinin temin etmesi halinde elektiriği çekebilecekleri cevabını vermişti. Adamcağız 6 direk alarak köyün içinden tarlasına elektiriğin gelmesini sağlamıştı. Belki tedaş naz yaparsa direkleri dikip istediğiniz yere elektiriği çektirebilirsiniz.

Yukarıda okuduğum bazı arkadaşlarım güneş enerjisinden faydalanmayı düşündüklerini yazmışlar. Güneş enerji panellerinin çok pahalı olduğunu ve onu yaptırma maliyetlerinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Ayrıca ovada su motoru, güneş paneli ve rüzgar paneli gibi araç ve gereçlerin hırsızı ve hasar vereni çok fazla. Tüm bunları dikkate alırsak bikaç direkle halledilebilecek birşeyse direğe yönelmek daha kolay sanırım.

seyirci38 03-11-2009 17:18

çok faydalı bir konu olmuş,teşekkürler.

fatih2009 05-11-2009 19:04

Ben resimlerini koydugum sistemi yazdan beri kullanıyorum.Sistem tamamen evin içinde.Eger çalınırsa zaten evdeki herşey gitmiş olacak.Fakat kesinlikle tavsiye ederim.Direklere ve tellere verecegim paradan cok daha azına mal oldu ve verimliligi cok guzel.Fatura derdi yok, zam derdi yok.Gece gündüz tüm lambaları ve televizyonu kapatmıyorum gene de aküleri zayıflatamıyorum.Kendi adıma tavsiye ederim.Her lamba açışımda da sayın Teksavaşçı'ya dua ediyorum.Elleri dert görmesin, beni kurtardı.

beyzagıda 05-11-2009 19:11

sayın fatih2009 sizin sisteminizin maliyeti ne kadara malolmuştu ve neleri çalıştırabiliyorsunuz

fatih2009 11-11-2009 18:47

Sayın beyzagıda, maliyeti hakkında birşey söylemek istemem.Yalnız kullandıgım elektrik süresini düşünürsek deger bence.Yaklaşık on kadar tasarruf ampulu, televizyon, radyo 24 saat çalışıyor.Biraz ufak bir buzdolabını da çalıştırıyor ama henüz alamadım.Matkap, lehim makinesi, kompresör de çalıştırıyorum arada.Sadece çamaşır makinesine yetmiyor bendeki sistem.

tevhit06 21-01-2010 18:35

Benim bahçenin Kenarından alçak gerilim hattı geçiyor 220 ve 380 Volt. Bahcenin bir bölümünde taban suyu var, bu suyu yüzeye çıkarıp hem bahçeyi taban suyundan kurtarmak, hemde sulama amaçlı kullanmak için Elektirik almak istiyorum. Bahçenin Tapusu ölmüş Babama ait. Ben müracaat etsem Elektirik alabilirmiyim.

syıldıran 22-01-2010 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tevhit06 (Mesaj 567570)
Benim bahçenin Kenarından alçak gerilim hattı geçiyor 220 ve 380 Volt. Bahcenin bir bölümünde taban suyu var, bu suyu yüzeye çıkarıp hem bahçeyi taban suyundan kurtarmak, hemde sulama amaçlı kullanmak için Elektirik almak istiyorum. Bahçenin Tapusu ölmüş Babama ait. Ben müracaat etsem Elektirik alabilirmiyim.

Sn. tevhit06 ,
Tapuyu üzerinize aldıktan veya veraset ilamı aldıysanız veraset ilamındaki diğer mirasçıların yazılı (Genelde noterde yapılmış) onayını aldıktan sonra kendi adınıza abone olarak elektrik alabilirsiniz. Birde ne kadar güce ihtiyacınız olduğunu yani kaç kW. gücünde motor koyacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Uygulama her dağıtım şirketinde farklılıklar göstermekle birlikte genelde 5 kW. üzerindeki güçlerde dağıtım şirketi elemanlarının yapacakları inceleme sonucu enerji müsadesi almanız gerekir. Selamlar . .

tevhit06 22-01-2010 22:08

Sayın syıldıran vediğiniz bilgiler için Teşekkürler. Kullanacağım motor gücü 5 kw. ın altında olacak.

mors 01-03-2010 16:25

Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ile sürekli, randımanlı enerji elme etmek mümkün değildir. Rüzgar potansiyelinin 1.derece olarak kabul edildiği İngiltere'nin kuzey bölgelerinde, yapılan hesaplamalara göre 1oo birim enerji üretmek için kurulmuş tesislerde 36 birim enerji üretilebilmiştir.Kaldı ki Türkiye'de bırakın 1.derece rüzgar bölgesini, 3.derece rüzgar bölgesi bile yoktur. Foça'da küçük bir bölge 3.derece rüzgar belki alır. Bazı yayınlarda Türkiyede 2. derece rüzgar bölgeleri olduğu bilgisi ise yalandır.
Rüzgar enerjisi **** güneş enerjisi ile kesinlikle bir evin enerji ihtiyacı karşılanamaz. Kesinlikle bu tür şeylere para harcamayın. Harcadığınız para karşılığında belki cep telefonunuzu şarj edebilirsiniz.
Temiz enerji, doğal yaşam adı altında dünyada ve ülkemizde bir dolandırıcılık başlatılmıştır.
Taşıma suyla değirmen dönmez.
Forumdan tanıdığınız insanlara, aceleyle sistem kurdurmaya kalkmayın. Kesinlikle bir uzmana hatta bir kaç uzmana danışın.

acemi_caylak 02-03-2010 14:02

Sn. Mors,

Elinizde söylediklerinizi ispat edecek bir araştırma var mı? Bizi ayrıntılı olarak bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrıca termik santrallere alternatif olarak hangi enerji türünü öneriyorsunuz?

teksavasci 02-03-2010 16:38

Sn. mors,

bu konudan canınız yanmış ki bu kadar emin konuşuyorsunuz. 11 mart 14 mart 2010 tarihinde 3.Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı düzenlenecektir.Katılımcı ve ziyaretçilere temiz enerjinin önemini anlatmayı hedefleyen ve Fuar kapsamında sempozyumlar ve konferansların yanı sıra birçok farklı etkinlik düzenlenecek ve bilgilendirilecektir.İsterseniz bu fuar biletlerinden size yollayabilirim.
Bilmediğiniz konular üzerinden yorum yapıyorsunuz ve dolandırıcı diye ithamda bulunuyorsunuz. internet kullanan bilgili birisi olarak acın İnternet de araştırın.

Avrupa da 15 yıldır rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri kullanıyor. rüzgar türübünleri için 3. derece 2.derece rüzgar bölgesi olması gerekmez, aşırı rüzgarlarda sistemler otomatik kendini kapatır.görüyorum ki bu konularda hiç bir bilginiz yok sadece birilerinden duyup, insanlara iftira atmak,kafaları bulandırmak için yazmışsınız... foruma da sırf bu konuya yazı yazmak için üye olmuşsunuz.

saygılarımla
Çok bilmiş doktor.

not: Elimde 50 adet fuar bileti var istersen sana ücretsiz kargo ile yollayabilirim.

heDera 02-03-2010 17:08

Bende elektiriğimi yeni bağlattım sonunda:) Benim aldığım elektirik tarımsal önce tarlanızda su kuyusuna DSİ den ruhsatlandırıyorsunuz Tarım il müdürlüğünden yetkeliler gelip kuyu olduğunu ve burada tarım arazisi olarak kullanıldığını onaylıyor.Bazı hesaplamalarla ne kadar su gerektiğini ve kaç voltluk elektirik gideceğini hesaplayıp DSİ ye geri gönderiyor dosyaları bunun maliyeti 150 tl daha sonra DSİ tekrar başka elemanlar gönderip şayet 10 mt derinliği geçmiyorsa kuyuyu ruhsatlandırıyor.Eğer geçiyorsa bir ceza ödeyip öyle ruhsatlandırıyorsunuz:=).Geçmediğini var sayarak bunun maliyetide size 200 tl.tabi size uygun görülen elektirik monofaze veya tirifaze ise yanılıp daha fazla maliyet çıkmasın derseniz yanılırsınız zira aradaki fark 100 tl imiş.Size en yakın direkle saattin yapılacağı mesafeyi de maliyeti arttırıyor her bir metre.Kablonun mt si 35 tl. elektirik saati ise 40 tl hepsi bu en yeni fiyatlar bunlar ve bende elektirik ve suyuma kavuşmuş oldum.Bu arada işlemler 15 gün sürüyor bilginize umarım işinize yarar ..:)

mors 03-03-2010 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak (Mesaj 588682)
Sn. Mors,

Elinizde söylediklerinizi ispat edecek bir araştırma var mı? Bizi ayrıntılı olarak bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrıca termik santrallere alternatif olarak hangi enerji türünü öneriyorsunuz?

Enerji açığını kapatacak bir enerji türü şuan için yoktur.
Hidrojen enerjisinin kullanılabilir olması ancak 2050-2060 yıllarında mümkündür.
Bugün dünyada olan olayların sebebi kaynak kıtlığıdır.
Ekonomik kriz dediğimiz olay aslında kaynak kıtlığı sebebiyle suni yaratılmıştır.
Petrol tüketimi artmaya başladığında ikinci dip yaratılır ve kriz derinleştirilir. Böylece petrol tüketiminin düşmesi sağlanır.
Kömür zaten eroi değeri olarak petrolün yerini alamaz. Herkesin de bildiği gibi, petrolden önce kömür temel kaynak olarak kullanılıyordu. Petrol bulunduktan sonra, kömür hızla terkedildi.
Petrolde bir birim harcarsanız( ilk bulunduğu yıllarda) 100 birim alırdınız.Zamanla çıkarma zorlukları sebebiyle bu değer 30'a düşmüştür. Şuanda ise bir varil petrolü çıkarmanın bedeli dünyada ortalama 60 doları geçmiştir.
Nükleer enerji ise ayrı bir üçkağıtçılık konusudur. Dünyada çıkan yayınları takip ederseniz, dünyaya 60.000 yıl yetecek uranyum olduğunu yazarlar. Bu bilgi aslında doğrudur. Fakat ''ore grade'' denilen cevher kalitesi konusunu bilmeyenler için doğrudur. Evet gerçektende 60.000 yıl yetecek uranyum vardır, fakat cevher kalitesi çok düşüktür. Yani bu uranyumu topraktan çıkarıp enerji üretilecek kaliteye ulaştırmak için, bu uranyumdan elde edilebilecek enerjiden daha fazla enerji harcamanız gereklidir. Zaten bu yüzden 2009 yılında Abd ve Rusya'daki nükleer santrallarde, silahsızlanma sebebiyle sökülen nükleer başlıklardaki uranyum kullanılarak enerji üretilebilmiştir.
Bir başka üçkağıtçılık konusu elektrikli araçlardır. İnsanlığın içinde bulunduğu durum, içinden çıkılmaz bir durum olduğundan, bir dünya savaşı ve dünyadaki insan sayısının azaltılması gerçekleşmeden bu durumdan bir çıkış yolu olmadığı için bir sürü masal uydurulmakta, bu sayede insanların kafalarını kuma gömüp yaşamlarına devam etmeleri ve kaderlerine razı olmaları istenmektedir.
Elektrikli araçlarda Lityumdan yapılmış bataryalar kullanılır. Literatürü araştırırsanız Lityumunda bitme aşamasında olduğunu görürsünüz. Zaten bu araçlar son derece pahalıdır. Bunun dışında bu araçlarda kullanılan bataryalar 400-600 dolumluktur. Bu kadar dolum yapıldığında bataryayı değiştirmeniz gerekir. Bu bataryalar aracın değerinin 1/4'ü kadardır. Ayrıca bu bataryaların üretimi esnasında ortaya çıkan CO2, otomobilin üretimi sırasında ortaya çıkan CO2'den fazladır.
Bu konularla ilgili bir çok link, bigi ve araştırmayı aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
Lityum, uranyum, hidrojen enerjisi, kaynak kıtlığı konularında 5-6 yıldır bu konuları araştırmam sebebiyle bende de çok bilgi var. Boş bir zamanımda isteyen olursa bunları eklerim.

www.peakoil.com

Not: Google'a peakoil **** petrol zirvesi yazarsanız çok kaynağa ulaşabilirsiniz.
5-6 yıldır bu konuları araştıran biri olarak Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi konusunda şu yorumu yapabilirim. Bu alanda yapılan yatırım kesinlikle geriye dönmez. Kesinlikle para ve zaman kaybıdır. Güneş enerjisinden yararlanılarak su ısıtan sistemler konuluyor. Güneyde yaşayanlar bunu yaptırabilirler. Elektrik üreteceğini düşünenler, evet elektrik üretirler, bir önceki mesajımda yazdığım gibi ancak cep telefonlarını şarj ederler. Rüzgar enerjisi ise tam üçkağıtçılıktır. Çünkü Türkiye'de 3. derece rüzgar bölgesi yoktur. Açgözlü insanlar ülkemizi rüzgar regülatörü çöplüğüne çevirmek istiyorlar.
Bağ ve bahçenize elektrik almak istiyorsanız da kesinlikle şebeke elektriği alma yönünde çaba harcayın. Bir önceki mesajda da görüldüğü gibi o kadar da zor değil...

mors 03-03-2010 15:15

Bu arada ben kimsenin yazısından alıntı yapmadım ve kimseye de edepsizce hitap etmedim. Ben ''3. derece rüzgar bölgesi yok'' şeklinde yazmışım, cevap olarak ''aşırı rüzgarda sistem kendisini kapatıyor'' denmiş. 2. **** 3.derece rüzgar bölgesi yok demek, rüzgar yok demektir. Dünyada 1.derece rüzgar bölgesi İngiltere'nin kuzeydoğusudur. Bu bölgede yüksek yatırımlar yapılmıştır. Dünyanın en fazla rüzgarın olduğu yani 1.derece rüzgar bölgesinde yapılan yatırımlar; 100 birim enerji elde etmek amacıyla projelendirilmiş ve kredilendirilmiştir. Şuanda bu yatırımlardan sadece 37 birim enerji üretilebilmektedir.
Yani bu konuda çok bilmişler İngiltere devletini dolandırmışlardır.
Benim bu yazıları yazarak bir menfaat elde etmem mümkün değildir.
Fakat evlere sistem monte ederek menfaat sağlayabilirsiniz. Yaptığınız iş doğruysa kimse itiraz edemez. Yukarıda verilen cevaptan anladığım kadarıyla bunu bilmeden yapıyorsunuz. Dünya çapında yapılan bir dolandırıcılığın bilmeden de olsa bir parçasısınız.
Yukarıda yaptığım açıklamaların ve verdiğim linkin inşallah size de faydası olur.
İnternetin ortaya çıkmasıyla ve tartışma ortamının olduğu forumlar sayesinde doğrunun ortaya çıkması kolaylaştı.
İyiki forumlar var, insanlar fikirlerini beyan ediyorlar.

fatih2009 10-03-2010 17:22

Sayın Mors, ben sadece bir kullanıcı olarak sizin guneşten elektrik elde etme konusunda deneyiminizin olmadıgını düsünüyorum.Gelirseniz sizi misafir edeyim ve sayın Teksavascı'nın kurdugu sistemi göstereyim.Ne kadar verimsiz!!! oldugunu kendiniz görünüz.

teksavasci 14-03-2011 10:18

Fatih bey bu yaz sizi ziyarete gelecegim .


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024