agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni509Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-01-2014, 09:25   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-01-2014
Küçük bağ evi büyük hayaller

Merhaba,
Çok güzel bir site. Birçok konuyu severek okuyorum.
Yıllardan beridir kendime ait bir arazim olsun içinde basit bir ev ile ağaçlar olsun. Sabahları dolaşıp gözlemlediğim arazide yapılacak işler bulayım. Geceleri cam gibi yıldızlı gökyüzünü seyredeyim.Ağaçların altında piknik yapmak. Mutfaktaki odun ocağında ekmek pişirmek. Hayalim vardı.
Herkes ister müstakil bir ev ve bahçeye sahip olmayı. Stresli büyük şehirlerden uzaklaşmayı.

Eninde sonunda memleketimin yaylasında bir tarla aldım. 1350 rakım yükseklikte. Tarla 3500 metrekare. Amacım buraya basit bir tarla evi yapıp. Ceviz, elma, badem, ayva ve üzüm bağı yapmak. Ceviz için çok uygun olduğunu öğrendim. 2500 metrekaresi düze ve temiz verimli toprak.

Buradan 40 dakikada sahile inilebiliyor. Yazın sahilde 36-38 derece iken burası gündüz 25-27 derece. Gece ise çok serin. Kışın hava güneşli olmakla beraber soğuk. Kar ve yağmur yağışı oluyor. Erdemli ilçesinin bir yaylası.
Tarlada önceden örtü altı tarımı yapılıyormuş. Şu an boş. Beş altı tane bodur çam ağacı var Ardıç herhalde. İçinden sulama birliğinin su borusu geçiyor. Genel olarak düz bir arazi olmakla beraber ufak tepelikler var. Tepelerden birisinde sulama havuzu açılmış. Sanırsam 70-80 tonluk bir havuz. Fakat şu anda havuz muşambası yok. Taşlıklı bir çukur yani. Süper bir havuz gibi anlaşılmasın. Ama tepe üstünde olduğu için doldurulursa tarlaya su verebilecek.
Tarlanın ikinci bir tepesi var (Tepe dediysem yükselti yani) bu tepe kaya ve taşlık. Sağlam bir zemini var. Bu tepeye cephesi güneye bakacak ufak bir bağ evi düşünüyorum. Böylelikle tarlayı yüksekten görebilecek bir yerde olacak.

Öncelik Ev, çünkü tarlada çalışmak için barınak gerekiyor. Malzemelerimi koyacağım dinleneceğim bir yer lazım.

Aslında tarla alınırken ilk iş etrafını çevirmek olur. Fakat babama danıştım. Bırak şimdi etrafını çevirmeyi. O iş çok pahalı. Dedi. Önce bir oda yap malzemelerini koyarsın. Barınak olmadan tarlada iş yapamazsın, sonra çevirirsin dedi. Gerçekten de etrafını çevirmek için nereden baksan 7-8 bin lira para lazım. tarlanın çevresi yaklaşık 300 metre.

Plan şu; Tek katlı yığma bir bağ evi.

Önce kepçe ile taşlık tepede taş ve kayalar ortaya yığılacak.
Sonra bims ile etrafı çevrilip örülecek. Su basmanı içine taşlar istiflenecek.
Üste beton dökülecek. Tarlanın resimleri, tepelerin durumu, zemin resimlerini sonra yükleyeceğim.

Düzenleyen agactoprak : 25-01-2014 saat 18:05
agactoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçecilik, ev yapımı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025