18-07-2022, 23:18 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bir yakınım için, gene küçük bir köy evi yapabilirmiyiz araştırmasındayım, karar verilirse yola çıkmaya, kesin düşüncem tamamında moloz tuğla kullanarak eski usul yığma bir ev yapmak. Ruhsat aşamasında ve de işi bilen usta bulma noktasında ne sıkıntılar yaşanır bilemiyorum ama şu zamanda taş ev yapmaya bütçe yetirmek imkansız gibi geliyor. Dolu tıuğla ile ve kalın duvarları olacak tarzda yapılan evin, sağlık ve tecrit açısından taş evden farkı olmaz sanıyorum. Ancak ev işine kalkışmak çok zor karar, bütçe neye yetiyorsa ona yönelmek daha akıllıca aksi halde insan sağlığından bile olabilir çünkü çark dönmeye başlayınca durmak söz konusu olmuyor. Usta sadece malzeme sayıyor telefonda hemde acil diyerek... |
06-12-2022, 13:01 | #32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2021
|
** Nihayet konuyu güncelleyebildim. |
06-06-2023, 08:00 | #33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2023
|
Merhaba Seyfi bey, geçen günlerde instagramdan sayfanızı görüp takibe başlamıştım ama inceleme fırsatım olmadı şimdi burda adınızı görünce bi yerden hatırlıyorum diye düşünüp sonra aklıma instagram geldi baktım ve doğru hatırladığımı anladım. Bizde inşaat aşamasında artık sona geldik ve yerleşmeye başladık evimize tabi biz betonarme yaptık ama ustalar inşaat süreçleri hep aynı maalesef neyse burda da yazdığınızı görünce bi selam vermek istedim işlerinizde kolaylıklar diliyorum... |
06-07-2023, 16:10 | #34 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
06-07-2023, 16:42 | #35 |
Yeni Üye
|
*Güncelleme Temmuz, 2023 Tekrardan selamlar, sevgiler. Bu konuyu açarken sürecin yol da şekilleneceğini hissediyorduk ama sonuca ulaşması bizi ayrıca mutlu etti ve paylaşmak istedim. Süreci okuyanlar için de pozitif bir yazı olması dileğiyle, Seyfi. Yazıya ahşap ev ile girmiş, hayalin değişmeyen kısmı olan kırsal da bir yaşam isteği birçok şeyin değişmesiyle şimdilik ilk aşaması sona erdi (aşağı final fotoğrafı ekliyorum). Nakliye konteynerini eve çevirme süreci ilerlerken, yatak odasının penceresi ve yalıtımı kalmıştı. Artan nakliye ve vinç ücretleri hızlanmamıza neden olmuş, bir pozitif haberle taşıma kararı almış olduk. Babamın sanayici olması piyasanın yarısına nakliye için tır, arazimizin olduğu yerdeki çiftliğe gelmiş kato denilen 21 tonluk kepçenin bize yardım edecek olması işleri iyice hızlandırdı. Zemin olarak 8 adet 20cm çapında koruge boru planladım. Boruların uzunluğu 120cm olarak 60-70cm toprak üstü olacak şekilde ayarladık. İçine demir örgüsünü de şehirde hazırlayıp altına batmaması için 50x50 şeklinde tabla demirini de hazırladık. Görsel karmaşası olmaması adına eklemiyorum, merak edenler için Instagram 'da süreç var. Tırın uygun olduğu gün taşıma işlemini sorunsuz yaptık ve orada kato tek seferde alamasa da önce bir kısmını yere indirip, diğer tarafın halatlarını bağlamamız sonucu basitçe indirdi. Katocu abiye kucak dolusu sevgiler, bu işte büyük emeği var. İndirdiğimiz yer bizim arazinin 300m gerisinde ana toprak yol da. İçeriye götürmek için karadan gemi yürütmekten farksız, önde traktör ve 5m römork, arkada ağırlığı alan kato şeklinde resmen yarı hava da 1 saate yakın sürede araziye götürebildik. YouTube videosunu düzenliyorum, bolca stres var izlerken bile . Boruları da çukurlar açıp yerine koyup beton attık. Düşündüğümden çok daha az beton gitti. İleride birkaç güncelleme ile daha stabil ve sağlam hale getireceğim. Sonbahara doğru önüne ufak bir veranda, üste seyir balkonu, oluklar ekleyip yağmur hasadı, hub scooter motorundan yaptığım rüzgar türbinini ekleyeceğim. Ardiuno ile wifi kontrol kartını da bitirmek üzereyim, en azından ağaç dikince sulama vb. için devreye alacağım. Umarım bu yazı birilerine fayda sağlar. Yine bir güncelleme de görüşmek dileğiyle. Sevgiler. |
21-11-2023, 10:59 | #36 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2023
|
Merhaba seyfi bey bizde kırklareli babaeskide prefabrik ev yapmaya çalışıyoruz. Beton yığını olmuş şehirlerden kaçıp hayallerimize ulaşmaya çalışırken en güzelini yapmışssınız konteyner ile sürecinizi instagramda takipteyim. Yakın sayılırız belki bir gün kesişir yollar. Kolay gelsin. |
26-11-2023, 15:26 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Tebrik ediyorum güzel bir yaşantı diliyorum |
20-09-2024, 09:45 | #38 |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tekrar merhabalar, umarım bu süreçte iyisinizdir. İlk yazdığım tarihe bakınca, iyi ki yazmışım dedim. Geçtiğimiz süreçte, 3 tane 205w güneş paneli ekledik. Büyük bir şey çalıştırmadığımız için, lambalar, prizler ve şimdilik sadece hafta sonu orada olduğumuzdan sorunsuz kullanıyoruz. Bir sonraki yazışımda lifepo4 aküler aldık demek dileğini de buraya ekleyeyim. Fotoğraf ekleyeceğim aşağıya, verandayı da ekledik. Üstünü 2cm 'ilk en makul kereste ile kapladık ama tavsiye etmiyorum. Biz bütçe olarak bunu 1-2 yıl gider diye yapabildik ama uzun vaadede bunu daha sağlam tahtalarla değiştireceğiz. Ekim gibi de veranda üzerini sandiviç panelle kapatıp yağmur hasadına ufak da olsa başlamak istiyoruz. Baharda evin yarısını kaplacak şekilde üstüne bir çatı alanı planımız var, hem tüm sistemleri oraya taşımak hem de yalıtıma ve su hasadına daha da katkı için. Çok ucuza denk geldiği için karavan webastosu almıştık onu da sobanın tam tersi evin diğer kısmına kurduk, geçtiğimiz kış çok iş gördü cidden, 6 sa 1 lt yakıt tüketti, zor da kaldığımız da bu da opsiyon olmuş oldu. Evin priz ve enerji sistemini sonoff sensör ve cihazlarla güncelliyorum bütçe oluştukça, uzaktan kameralara, kaç w enerji kazanıp tükettiğimiz, priz lamba kontrolü gibi otomasyonları da yapması hem makul fiyatlı hem de kolay. Bunu önemsiyorum, kırsal da dışarıda da yığın iş var, diktiğimiz ağaçları keçiler koyunlar yedi, çit yoktu malum. Geçtiğimiz ay 3mm 50x50 profil alıp, malzemeleri kendimiz aldığımız işçiliği yerel ustalara yaptırdığımız bir ilerleme ile sonunda araziyi kapatabildik. Bu ağaçlar için en sevindiğim şey oldu gerçekten, çobanın bir anlık dalgınlığı tüm ağaçlarımızı bu yaz 2 kez baştan yenip, dallarını kırmaları ile sonlandı. Yakın planlarımız da alçıpan işini tamamlamak var, az bir kısım kaldı. İmkan oluşturabilirsek de antipas ve boyamak istiyoruz, alt kısım topraktaki nemden etkileniyor artık eski bir konteyner olduğu için, en kötü alt kısma komple antipas atacağız. Olur da denk gelip okursanız, çok selam ve sevgiler.. Elimden geldiğince güncellemeye devam edeceğim, Saygılarımla, Seyfi Düzenleyen seyfidurmaz1 : 20-09-2024 saat 09:46 Neden: görsel boyutlandırma |
Etiketler |
kırklareli, kırsal yaşam, köye göç |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|