![]() |
|
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2016
|
Kısıtlı vaktim nedeniyle uzun zamandır konuda güncelleme yapamamıştım. Bu süreçte yaptıklarımdan biraz bahsetmek isterim. Köy dışından tanıdığım ustam ve 2 çalışanıyla 14 Eylülde eski çatıyı kaldırarak işe başladık. Çatıdan 22 ton civarında kiremit çıktı, bu ağırlık evin duvarlarının zarar görmesinde bir etken olduğunu düşünüyorum. Çatının tamamını kaldırınca yağmura yakalanmadan hızlı bir şekilde sadece korumayı hedeflediğimiz ön kısmın çatı kısmını 10 gün gibi kısa bir sürede tamamladık. Evin duvarlarının fazla ağırlık taşıyamayacak durumda olduğunu gördükten sonra ahşap karkas üstüne tahta döşeyip üstünü trapez saçla kapladık Bu süreçte ben sadece akşamdan akşama köye gidebildim maalesef. Çatı yapımı bittikten sonra evin kısmen çökmüş arka kısmını iş makinesiyle bütüneyle kaldırıp arka tarafına bimsle yeni bir depo yaptık. Deponun zemininden evin 2 katına 2 kolon çıkartarak üstüne beton attık bu şekilde evin üst katından ulaşabileceğimiz banyo ve tuvalet eklendi, sonra üstünü aynı şekilde trapez saçla kapattık. kaba işleri bu şekilde 17-18 günde bitirmiş olduk, daha sonra evin ön tarafında dışarı doğru kaymaya başlayan bölümü kaldırarak yerine harman tuğla ile yeni bir duvar ördük. Daha sonra sırasıyla bahçe kapısının yenilenmesi, elektrik tesisatının elden geçmesi, bahçenin içindeki fazlalıkların temizlenmesi gibi işleri tamamladık. bütün bunlar 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı, fakat sonrasında gerek maddi olarak sıkışmam gerekse sokağa çıkma yasakları gibi nedenlerle çalışmalara ara vermek durumunda kaldım. Şimdilerde yasaklar nedeniyle köye gidemiyorum maalesef, henüz yapacak çok iş var. Bunlar pencerelerin elden geçmesi, duvarlardaki hasarlı kısımların tamiri, bahçeye kamelya ve köy fırını yapımı. Merak edenler için bu aşamaya kadar yaklaşık 80 bin TL masrafım oldu. Muhtemelen 10 bin Tl daha harcamam olur. Son dönemlerde malzeme fiyatları müthiş arttı ev yıkılacak gibi olmasaydı bu işlemi sonraya ertelerdim muhtemelen. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
köv evi tadilat, köy evi |
|
|