![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Sayın masif ev..2017 de çift katlı yalı baskı fin çamından,1. Sınıf malzemeyle bir ahşap ev yaptırdık...hayalim vardı,hem örneklik teşkil etsin diye böyle bir işe girdik...harika oldu...ahşabı konuşmaya zaten gerek yok,sağlamlık,sağlık,estetik,uzun ömür,otantik olması,tabiata dair bir bağ bulundurması ...vesaire... Şimdi asıl sorular; Kullandığınız çam yerli çam mı?Fin mi?Talebe bağlı her tür ağaç kullanıyor musunuz,getirebiliyor musunuz? Yalı baskı,kütük her türlü ağaç ev,ağaç üzeri evler yapabiliyor musunuz? Ağaç üzerine bir ev ; ağaç evi var aklımda... Bu sektör çok gıcırtılı...ilk başlarda Antalya,ankara,istanbul,bolu.....birçok yeri arayıp görüştüm...Doğru düzgün muhatap bulmak zor,iletişim problem...bir çok sıkıntı gördüm...kendi marangoz arkadaşlarıma yaptırdım,planı kendim çizdim... Bu hususlar bu sektorde müşteriyi bezdiren unsurlar....BU işi misyon edasıyla yapmanız idealist olmanız dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2019
|
Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Biz 30 yıldır bu sektörde olan köklü bir firmayız , söylediklerinize %100 katılıyorum. Ülkemizde bu sektör özellikle kendine usta diyenlerden(gerçek marangozları tenzih ederim) , kaptı kaçtıcılardan çok çekiyor. müşteri gibi olmasa da biz de çekiyoruz. Kendi yaptığımız ev diyerek Polonya sitelerinden alınmış fotoğraflar kullananlar mı dersiniz , olmayacak fiyat teklifleri verip iş alıp yarım bırakıp kaçanlar mı , örnekler çoğaltılabilir maalesef insanları ahşap evlerden soğuttular, üzücü bir durum. Alıntı:
Umarım evinizde uzun yıllar mutlulukla oturursunuz, Yalı baskı masif ahşapdan biraz farklı bir olay birinde bütünden parçalar oluşturuyorsunuz diğerinde parçalardan bir bütün oluşturuluyor, siz biliyorsunuzdur zaten ama burada bir bilgi kaynağı oluşsun diye yazıyorum Kendi sahip oldugumuz restoranın (çalgan) ana binası da yalı baskı 20 yıl önce yapmıştık başka bir çok yalı baskı bina da ya da bina bölümü de yaptık bu konuda tecrübemiz var, ekipmanımız mevcut ,projeye göre istenilen ya da ihtiyacı karşılayan ağaç tipinden ahşabı temin edebiliyoruz. Masifevlerde yoğunlukla yerli sarı çam kullanıyoruz , bazı kalınlık ve boy tiplerinde sibirya sarı çamı kullandıgımız da oluyor. Yerli sarıçam oldukça kaliteli bir ihraç ürünü , ülkemizde kullanım oranı düşük(Ahşap ev üretimi düşük, reçineli oldugundan mobilyaya uygun değil) ama yurtdışından ciddi talep görüyor, tabii sibirya sarıçamındaki çeşitlilik çok istediğiniz boyutta kereste temini var, proje büyüdükçe avantajı artıyor , mukavemet yönünden artıları var. Ticari bir iş olarak ağaç üzerine ev yapmayız, tekrarlanabilen bir iş değil ama uğraş olarak memnuniyet duyabileceğimiz bir şey. Şartlar ve lokasyon uygun olursa projelendirip örneğin kıs dönemi gibi iş yogunlugunun dusuk oldugu zamanlarda uretim yapabiliriz. Şahsi projelerim arasında kendime de böyle bir yapı yapmak var ama ne zaman olur bilemem. Saygılar Düzenleyen MasifEv : 13-05-2019 saat 23:59 Neden: imla |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Alıntı:
Sizi bir kenara not ettim... Ağaç üzerine bir ev konusunda imkanım olursa ilk sizi ararım...... Türkiye gibi yeşili bol,ormanlık alanları,Karadeniz,ege Marmara Akdeniz gibi nadide bölgeleri önümüzdeki günlerde ağaç evler konusunda bir gelişim gösterecektir..Piyasadaki sıkıntı ve bunalım aşılırsa özellikle...Bu sektörde güven esaslı,sağlam yapılar üreten ve uygun fiyat verebilen birini şu ana kadar bulamadım...disiplin esaslı bir firma bulamadım... Birçok kişi bu noktalarda sıkıntı çektiğinden,zaten standart dışı görülen bu yapı sektörü gelişemiyor...sizin anlattığınız nedenler zaten işin içinde... Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
50m2 lik geniş 1+1 Orion 50 modelinin montajını Balıkesir'de tamamladık, yorucu bir hafta oldu, ekip olarak hepimiz bir kaç ton esmerleştik ama sonuç gayet güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2019
|
yapılarınız gerçekten hoş görünüyor. Didim bölgesinde 2 katlı villa yapma planımız var. Normal betonarme olarak 120 metrekareden 240 metrekarelik bir yapı sığıyor. Sizde bu şekilde bir çalışma mevcut mu yaklaşık maliyet nedir acaba. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu boyutlarda bir yapı için, daha önce başka yere yapılmış projeler yerine , çevreye, doğal ortama ve sizin ihtiyaçlarınıza göre yapılacak bir proje daha güzel ve verimli olur. Özel projelerde m2 1500-2000 tl arası projenin yapısına kullanılacak malzemelere ve standart paketin dışında yükleneceğimiz işlere göre fiyatlandırıyoruz. Şartlar uygunsa taş, ahşap karışımı veya kısmı antik tuğla bir bina tercih edilebilir. En uygun fiyatlı yapıyı yaparız diyemem ama parmakla gösterilecek kadar ilgi çeken ve torunlarınıza bırakabileceğiniz bir yapı çıkartabiliriz. Alıntı:
Ağaç kullanmak bir çok sorun çıkartırdı, kütük ile yapılsaydı maliyet uçardı, gerçi görüntü şahane olurdu ama bir kaç yılda bir yüzey tadilatları gerektirirdi. Kiremit kullansaydık hem işçilik çok olur hem de bu malzemeye göre tadilat ihtiyacı çok daha kısa sürede ortaya çıkardı, müşterinin bütçesi müsaade etseydi kiremit görünümlü başka çözümlere gidilebilirdi, Metal trapez ,taş yünü ve membran dan oluşan panel kullandık Sayın TCM'nin tahmin ettiği üzere , bu suanki çatı seçenekleri arasında yalıtım , ekonomi ve uzun ömürlülük olarak bakıldığında en başarılı ürün, görsel olarak beğenmemiş olabilirsiniz , buna tabii ki saygı duyarız. Düzenleyen MasifEv : 18-05-2019 saat 16:54 Neden: ek bilgi |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2017
|
Alıntı:
İyi günler . Birkaç gündür Orion modelini inceliyordum,tasarım çok hoşumuza gitti. 28 metrekare 36 bin liradan başlayan fiyatın içine neler dahil? Bu ev ahşap iskele üzerine kurulabiliyor mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
standart pakete , duvarlar , çatı,çatı kaplama malzemesi(şıngıl) pencereler, camlar(ısıcam) , kapı ve pencereler dahıl. Agaclar.net kitlesini çok seviyoruz kaliteli insanlarla tanışmamıza vesile oluyor o yüzden bura kaynaklı bir sipariş alırsak şıngıl yerine membran,taşyünü ve metal trapezden oluşan yalıtımlı çatıyı da standart pakete ücretsiz ekleriz. Orion tasarımı gereği geniş bir tabana sahip ahşap taşıma sistemi maliyeti çok çıkar o yüzden pek uygun bir proje değil. ahşap taşıma sistemi sadece ayaklarla yere bağlanmıyor yapıyı alttan bir karkas gibi sarıyor , işçiliği düşük ama ahşap yönünden %25-30 u kadar malzeme kullanılıyor.Yapı genişledikçe betons-betontaş subasman daha mantıklı bir tercih haline geliyor. Saygılar Düzenleyen MasifEv : 12-06-2019 saat 18:06 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |