agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2010, 17:11   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
ev yapımında kapı ve pencereler.

Merhabalar,

Ev inşaatı sürmekte iken başında bulunma şansınız yok ise inşaatı yapanlardan fotoğraf desteği almak çok önemli oluyormuş. Bunu yaşayarak anladım ve şanslıyım ki bu destek var. Hafta sonu gidince yaklaşık 30-40 kare kendim çekiyorum.
Evin duvarları yükselmeye başladı beni biraz telaş aldı. Duvarlar bitip, tavan betonu atılınca sıra gelecek kapı pencereye. İlk planda düşüncem köydeki bir çok evde olduğu gibi doğramaları demirden yapmak ve maviye boyamak idi. Ancak demir doğramada ısı cam mümkün değilmiş. Onu yapacak usta bulamazsın dedi kime bahsetti isem. Çift camdan fedakarlık etmem mümkün değil ayrıca en çok 3-4 yılda bir boya şartmış, neticede demir elendi. Pilastik doğrama hiç düşünmedim, kaldı geriye alüminyum ve ahşap secenekleri.

Daha önce yaptıkları işlerden çok memnun kaldığım 2 atölye var. Bir tanesi alüminyum, diğeri ahşap üzerine çalışıyor. Alüminyumcuya proje bıraktım o bana bir hesap çıkaracak sadece pencereler ve sineklikleri için. Bu arada ahşap kapılar ve pencerelere de fiyat almak için sabah aradım ustayı. Evin dağda olduğunu söyleyince ahşap yapmayın sakın dedi. Ahşap işimi yapacak kişinin, aman dağda ahşap dış doğrama hata olur demesi şaşırttı, sustum kaldım. Son derece de dürüst bir insan. Bana dediki : " benimde Bayındır taraflarında dağda evim var, doğramaları kendim ahşap yaptım ama 2 senede bir bakım yapmaktan yoruldum, aynı şey başınıza gelecek, bu bana bir iş ama beni dinleyin ve iç kısım kapıları dışındaki doğramalar için başka malzeme düşünün " dedi.

Bu durumda seçeneğim teke düştü. Çok içime sinmese de, bej renkte olan duvarlarıma uyacağını tahmin ettiğim beyaz renkte ( buzdolabı beyazı) ve etli alüminyumdan yapılacak doğramalar tercihim olacak galiba.
Alüminyumun ahşap renkte olanları da bir seçenek mutlaka, beje de bayağı iyi uyacaktır ancak beyaz daha bir güzel görünmekte gözüme hayal ettiğimde.

Dış kapıyı ise çelik kapı yapmak güne uyan seçim olacak. Sadece iç kapılar masif ahşap olacak tahminim.

Bu konuda belki bir kaç öneri veya uyarı gelebilir tecrübeli arkadaşlarımızdan.

Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 19:26
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 20:16   #2
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Plastik pencereyi herhalde PVC çerçeve olarak önermediler. Her fikri uygun ya da uygun değil olarak kabul etmeyip sorgulamanız gerek.

PVC çerçevenin içinde güçlendirici kutu profil çelik vardır. PVC yaygın olarak beyazdır. Ama ağaç görünümlü olanlar da var.

PVC çerçeve ve çiftli ısı cam uygulamalarında özellikle camın kalitesini (konforcam, ısı geçirgenliği vb.), iki cam arası hava boşluğunu ve çerçeve içine giren profilin kalınlığını dikkate alarak teklifleri değerlendirin.Teklifler arasında büyük farklar olabiliyor.

Ayrıca deniz havası olan yerlerde plastiğin üstünlüğü var.

Alternatif olarak, ahşap çerçeve. ilaveten plastik panjur düşündüğünüzde ahşabın bakımının kolaylaşacağını düşünün.

Kolay gelsin.


Düzenleyen Zeytinci : 31-03-2010 saat 20:18 Neden: imla düzeltimi
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 21:01   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alüminyum doğrama hiç kullandınız mı bilmiyorum. Bazı dezavantajları vardır. Alüminyum ısıyı en iyi ileten metallerin ilk sıralarında gelir. Elektironikte bu özelliğinden dolayı soğutucu olarak kullanılır. Dışarıdan aldığı soğuğu içeriye yoğun bir şekilde ilecetecektir. Bu da size terleme ve damlama olarak dönecektir. Bazı zamanlarda bu damlama o kadar yoğunlaşır ki, her bir penceredinizin su kanalından 2-3 bardak su gelebilir günde. BU sefer yere bir su kabı koymanız gerekecektir.

Ben olsam sağlam bir ağacın kerestesini veya PVC doğramayı tercih ederim. PVC, ahşaba göre daha ucuza çıkacaktır. Artık öyle vernikler ve boyalar var ki, ahşaba sürdüğünüz zaman uzun yıllar bakım gerektirmiyor.

http://www.yildizpark.net/list/list.asp?ktgr_id=445

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 21:19   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
İlle ahşap olsun derseniz işlenmiş ve emprenye edilmiş kestane kerestesi bulmanızı tavsiye ederim. Ömrü her malzemeden daha uzun olacaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 21:53   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Plastik doğramadan kastettiğim PVC denilen ürün. Onu sevemiyorum bir türlü. Tutucu olmanın kötülüğü ama çare yok.

Ev gün boyu güneş alan bir konumda. Hatta gün boyu pişecek demek yanlış olmaz. Ağaç çerçeveleri korumak zor. Güneye baktığı için lodosa da açık. Kışın yağmur, yazın güneş ahşabı çok zorlayacak. Halen yaşadığımız evimizde ve iş yerimizde çerçeveler alüminyum. Sayın Todorun değindiği terleme ve damlamayı evdeki kalorifer peteğinin üstüne denk gelen çerçevelerde zaman zaman yaşamaktayız ancak öyle çok bir rahatsızlık vermiyor. Üstelik 20 yıldan biraz yaşlı bu çerçeveler ama ne boya ne de tamir derdi var. Rengi dahi bozulmadı. İşyerimizdeki alüminyum doğramalar yeni sayılır onlarda da problem hiç yok.

Tercihlerimde önceliği uzun vadede sorun yaşatmayacak olan seçeneklerden yana kullanmaya çalışıyorum. Bu durumda bazı eksileride kabul etmekten başka çarem yok. Mesela alüminyum çerçevelerde de izoleli olan profiller varmış ancak ustam onlar için, sorun konusunda garanti veremem dedi, o seçeneği sildim hemen.

Sayın Meyveli Tepe, bu gün mobilyacı ile konuştuğumda doğramalar kestane olsa da sorun yaşarmıyım dedim, farketmez yaşarsın dedi. İki senede bir onlarında boyaları elden geçmek isteyecek dedi ( kestanenin sağlamlığını bahçeye gürgen masa yaptırdığım bir marangoz var çarşıda, o söylemişdi).

Panjur konusunda henüz hiç bir fikrim yok, onları zamana bırakıyorum.

Uyarılarınız için teşekkür ediyorum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 22:30   #6
Ağaç Dostu
 
omer.tuncer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
Sayın hosseda: Enprenye edilmiş ağaç tam ölçüsünde imal edilip emprenye edildikten sonra montajlanırsa ömürlük olur. Cila işine gelince su bazlı kendinden boya ilaveli cilalar var uv ışınlarına digerlerinden daha dayanıklı. Ama bütün bunlar sizin maliyetinizi artıracaktır. dış ortama yakın olan her eleman gibi kapı ve pencerelerde elbette sorun ama.

Burayı yazın kullanacaksınız yazları Ödemiş çok sıcak olur gerçi Birgi 1-2 derece serindir ama siz kararınızı vermeden pencereleri biraz büyük yapın kanatlar açılınca içeriye daha fazla hava girsin.

Panjurlardada aynı sorun var ama evin sahipsiz kaldığı zamanları düşünüp demir kepenk yaptırın derim.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 23:57   #7
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba.

Sayın Hoşseda, güzel bir başlık açmışsınız teşekkürler.

Taşa ve ahşaba olan hayranlığım yüzünden, taş ev hayalimden vazgeçmediğim gibi, ahşap doğramalardan da vazgeçmek istemedim. Fikir vermesi açısından bir pvc firmasına gidip, şöyle bir baktım. Hiç içime sinmedi. Pvc lerin birleştiği noktalardaki erimiş plastik görüntüsü anında kaçmama neden oldu oradan.

"Ev yapımları hakkında" başlığında, yanılmıyorsam Rapsody arkadaşımız bir link vermişti. "Küçük evimin güncesi" diye. Oradan aldığım bir fikirle, bir tanıdığım aracılığıyla, 20 yıllık, çıkma kapı kasaları buldum çam ağacından. Çok düzgün ve kupkurular. İyi bir planya ve cila işlemiyle kapı, pencere işini halledecek gibiyim onlarla.

Bakalım hayırlısı, hele kazmayı toprağa bir vuralım da

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 07:58   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın kazim polat,

Hayırlısı ile başlayın gene hayırlısı ile tamamlayın evinizi diliyorum.

Sayın Meyveli Tepe' nin ifadesi ile " geleneksel tarzda inşaat" için yola çıkmaktasınız. Görüldüğü üzere sizde başında olamayacaksınız inşaatın. Kısıtlı imkanlar ile gönlünüzde yer etmiş olan evi yaratmaya çalışacaksınız. İnşaat başladığında göreceksiniz ki o ev için tüm benliği ile çalışan sadece iki fert var. Biri siz biri de usta. Usta inşaata kaptırınca kendini yaptığı tek şey ilerlemeye çalışmak. Onun tüm gün yapmakta olduğu işin bir parçasına el atayım, örneğin çimento karmaya yardım edivereyim on dakikacık dediğiniz de usta ve yardımcısının kıymetini çok iyi anlayacaksınız. Dolayısı ile can havli ile yol almaya çalışan bu insana soru dahi sormak için uygun zamanı kollamak gerektiğini, aksi halde kendi inşaatınıza zarar verdiğinizi zaman size anlatacak. Sorularınızı notlar haline getireceksiniz, eğer akşam vakti kahvede yakalayabilirseniz ustayı değerlendirmeleri de orada yapacaksınız. Size gelir isek, siz artık o evin hem mimarı, hem mühendisi hemi de yüklenicisi oldunuz. Tecrübe de yok aksi gibi. Başında değilsiniz üstelik. Ama takiptesiniz. Kolaymı yıllarca hayal ettiğiniz taştan yuva inşa ediliyor.

Geçende yolda yürürken her zaman olduğu gibi inşaatı düşünmekteyim, şafak attı. Dış kapı zilinin içeriye elektrik tablosuna bağlantısını konuşmadık usta ile dedim. Taş duvar 50 cm. nereden delerde kablo uzatırsınız içeriye. Allahtan cep telefonu var. Usta duvar nerede şu anda dedim, bel hizası dedi. Kapı zili ne olacak dedim, doğru dedi, koydum buraya bir taştan işaret, o kısma gelince koyarım bir kablo yolu oraya dedi, kapattık.

Demek istediğim inşaat ile yatacaksınız inşaat ile kalkacaksınız. Üstelik her sabah saat 6.00 deyince ayaklanmak üzere. Önemli konularda da kaynak ve akıl aramak için zaman zaman benim gibi konuyu ayrı bir başlık altında açmanız gerekebilecek. Ama para işini çözebildiği sürece insan hiç de yüksünülecek bir tarafı yok inşaat yapmanın hatta olağanüstü keyfli olabilir vakit de olsa paranın yanında.

ruzgar78 beğendi.

Düzenleyen hosseda : 02-04-2010 saat 23:06 Neden: cümle silimi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 23:36   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Bu gün öğleden sonra inşaat ile alakalı araştırma için inşaatçılar çarşısında dolaştım. O tarafta rastgele bulduğum bir marangoz atölyesine uğradım. Doğramalar için ahşabı aklımdan silememekteyim. Cüzdanımda taşıdığım ufaltılmış proje fotokopisi ile fiyat sordum.

İçerdeki 3 kapı, 5 pencere ile banyonun ufak penceresi yaklaşık 18 m2 doğrama tutuyor. Malzeme olarak kestane kerestesini sordum ama yaşlı atölye sahibi gülümsedi bana ve buralarda doğramalık kestane bulunmaz dedi. Her kestane doğramaya uygun olmaz, onu bulsak da kurusunu bulamayız, unutun kestaneyi dedi. Elinde çok iyi kalitede sibirya çamı varmış, tüm kapı ve pencereler için onu kullanırız dedi ve yaklaşık 2.000,- TL. fiyat çıkardı. Sonradan tüm pencerelere kaliteli, sağlam sineklikler de isterim deyince, montaj onlara nakliye bana ait olmak üzere ( her türlü aksesuarı da ben alacakmışım) 2.500,- TL. yi bulur işin tümü dedi ama genede kesin konuşamadı oğlu montajda imiş ve esas bu işlere oğlu bakmakta imiş. Teşekkür ettim, tekrar konuşacağız dedim ayrıldım. Hiç tanımadığım bir atölyeye böyle bir işi nasıl veririm diye de kendime sormaktayım.

Bu arada taştan güzel bir ev yaparak sitede yaşadıklarını bizlere aktarmış olan sn. Aziz Fayda' yı okudum tekrar. Doğramalarını ahşap yapmış ama bundan dolayı mutsuz olduğunu yazmış.

İyi düşünmek lazım.

abay54 beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 09:04   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Son iki günde konuyla ilgili bayağı vakit harcadım.

Demir ve PVC doğrama dışındaki iki seçenek olan ahşap ve alüminyumdan, aklım ve cebim alüminyumu, gönlüm ise ahşabı seçti. İkiye bir kazanan alüminyumda karar kılacağım sanırım. Bu arada tamamı ile açık bej taşdan inşa edilen evde, ama vakit imkansızlığı ama tasarım eksikliği ile bir takım ilave aksesuar kullanılmadı ve de kullanılmayacak. İçeride yapılacak nişler ve ustanın tecrübesi ile yerleştireceği demir çengeller dışında ilave bir şey yok taş duvarlarda. İçeride de tüm duvarlar (oda ve banyo bölümlerinin) taş olacak. Eve taş dışında malzeme girmeyecek. Bu durumda hiç değilse doğramalarda çarpıcı bir renk kullanmak iyi mi olur düşünceme eşim çok ilgi gösterdi. Beyaz doğrama unutuldu. Mavi renk köye uygun ama beje pek uymayacak. Bordo veya koyu yeşil üzerinde duruyoruz.
Renk seçeneklerini iyi araştırmak lazım.

Evin son durumu ve taş duvardan bir bölüm aşağıda ekli ( derzler tüm duvarların örülmesini takiben tamamlanacakmış).


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 19:26 Neden: harf ekleme
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 15:59   #11
Ağaçsever
 
warrior's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 63
Alüminyum üstünde duruluyorsa ısı yalıtımlı olması da düşünülebilir. Ortada kullanılan ısı bariyeri sayesinde dış ve iç ortamlar arasındaki ısı transferi kesilebilir. Maliyet artacaktır ama uzun vadede faydasını görürsünüz.


Name:  profil.jpg
Views: 13851
Size:  10.4 KB


Name:  profiller.jpg
Views: 14454
Size:  30.6 KB

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 19:26   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Isı yalıtımlı alüminyum profilleri konuşmuşdum. Pencereleri kanatlı yaparsak sorun yok ama sürmeli olursa, onlarda kullanılan kilitler ithalmiş, ileride sorun yaşabilirsin dedi alüminyumcu usta.

Sürmeli doğrama çok kullanışlı ancak lodosa bakan pencerelerde aşırı yağmurlarda sızdırma yönünden risk var. Belki de pencereleri kanatlı yapıp izole profil kullanmak daha doğru olacak. Hatta şimdi aklıma geldi, belkide üstten ve yandan açılabilen türde kanatlar var onları da sormak lazım.

Alüminyum doğramaları konuştuğum ustanın oğlu da aynı atölyede babası ile çalışıyor, geçende babası yokken yaptığım bir konuşmada bana şöyle dedi : aliminyum doğramalar soğuk havada dışarıdaki ısı ne ise o dereceye yakındır elleyince. Yani soğuk havada buz gibi olur doğramalar doğrudur, ancak bu, o soğuk havanın aynen evin içine geçmesi anlamına gelmez dedi. Düşündüm çok da haksız değil gibi geldi, halen oturduğumuz evde ve işyerimizde doğramalar alüminyum ama soğuk ile alakalı özel bir sıkıntımız veya ısınma giderimiz yok. Yani bazı şeyleri yanlışmı bilmekteyiz acaba. Ama dediği doğru olmuş olsa izoleli aliminyum profil ile neden uğraşıyor üreticiler sorusu geliyor akla.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 16:47   #13
Ağaçsever
 
warrior's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 63
Bu farklılıklar bölgesel iklim değişikliklerinden oluyordur sanırım. Sonuçta Ankara ve İzmir'in iklimi bir değil. Bu durumda mevcut deneyimlerinizde ısıtma için bir fark yaratmadığı yönündeyse tabii ki ısı yalıtımlı doğrama yapmak gereksiz olabilir. Ancak kışın sert ve uzun geçen bölgelerde dış mekanda kullanılacak bir doğramanın mutlaka yalıtımlı olması gerekir. Hatta bazı ülkelerde kanuni zorunluluk var bu yönde. Çünkü alüminyum gerçekten çok iyi bir iletkendir.

Sürme doğrama kullanım yönünden daha rahat ama sızdırma problemi de olabiliyor yerine göre. Pencereleri bahsettiğiniz şekilde çift açılımlı yaparak ya da üstte ufak bir vasistas açılır ile altta normal kanat olacak şekilde yaparak rüzgarda çarpması vb. önleyebilirsiniz, sırdırma da olmaz. Gerçi ısı yalıtımlı sürme alüminyum doğrama sistemleri ve onlarla kullanılabilecek özel sızdırmaz mekanizmalar da var ama en azından 5-6 yıl öncesine kadar kişisel kullanım için fiyatları çok yüksekti. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 09:43   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Isı yalıtımlı alüminyum örneğini dün gördüm. İthal bir malzeme. Son derece etli ve sağlam bir görünümü var. İki profilin ortasından siyah, sert, kalın bir plastik esaslı şerit dolaşmış ve ısı transferini önlemiş. Ancak yüksek rakamlar söz konusu olacak onun için fiat dahi istemedim.

Normal alüminyumda karar kılıyorum. Renk olarak küf yeşilini seçtik ama dün kemeraltının arka sokakları içinde iki katlı küçük bir ev gördüm. Cumbalı olanlardan. Yeni restore edilmiş. Duvarlar beje yakın bir renk, doğramaları ile demir kepenkleri beyaza boyanmış. Cumbada beyaz. Aynen biblo gibi geldi bana. Durdum önünde seyrettim uzun uzun. İş yerime de pek yakın, arada onu seyre giderim artık. Alüminyumların siparişine daha vakit var, renk her an değişebilir.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 12:13   #15
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Ben olsam taş eve ahşap çift camlı çerçeve yapardım. Ya da ahşap görünümlü pvc. Önüne de ahşap kanatlı (panjur değil) uygulama.

Siz ben olmadığınıza göre karar sizin tabi ki.

ozlemkaragoz ve abay54 beğendi.
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 14:22   #16
Ağaç Dostu
 
omer.tuncer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
Arkadaşlar: hosseda ödemiş birgiye ev yapıyor orası soguk olmaz yazın her kez yaylaya (Gölcük veye Bozdağa)çıkar en dayanıklı ve evde oturmadığında da sağlam olan çerçeve kepenk ve kapı düşünmesi gerekiyor.

Fikirler güzel ama herkez kendine göre güzel olanı yapmalı derim.


Düzenleyen omer.tuncer : 07-04-2010 saat 14:23 Neden: kelime düzeltme
omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 18:05   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın omer.tuncer,

Benim inşaatım Ödemiş Birgide değil. Kazım bey ile karıştırdınız sanırım. Ancak aynı il sınırlarındayız, iklim olarak fark yok.

Ahşabı henüz tamamen kafamdan atabilmiş değilim. Duvarlar nasip olursa nisan sonu tamamlanacak. Bir müddet daha sallanabilirim yani.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 21:18   #18
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Sayın Hosseda, güzel paylaşım ve de tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Nazar-ı dikkate alınacağından hiç şüpheniz olmasın.

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 22:45   #19
Ağaç Dostu
 
omer.tuncer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
Sayın hosseda pardon evet kazım beyle sizi karıştırdım ama ahşap güzeldir sıcaktır fakat.
Bakım ister hele güneş gören taraflar her yıl bakılmak ister cilalamayı veya boyamayı ihmal ederseniz hemen çürür.
Sebebide agacı bir ıslanıp bir kuruma öldürür. bir nevi mantarlaşır. Keşke yapıla bilinse osmanlı beziri ile heryıl bezir yağı ile cilanlansa.
Hem doğal hemde ağacı besler.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 07:48   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Dün kardeşimle onun bildiği büyükçe bir ahşap atölyesine gittik. Daha doğrusu o götürdü. Kardeşiminde bir bahçesi var ve evi tamamı ile ahşap. Bu evi arkadaşları ile bizzat çalışarak yaptı. Hala da ilaveler yapmakta. Ahşap istiyorsan korkma abi kullanacağız taş evde ahşabı demekte.

Fiyat aldık tüm doğramalar için, kereste de satan bir atölye ve onlar tüm ihtiyaçlarını oradan almaktalarmış, fabrika yavrusu bir yerdi. İlk gittiğim marangozun verdiği fiyattan yukarıda bir fiyat verdiler. Dönüşte benim marangoza da uğradık. Tek usta ile çalışan bu mütevazi atölye, öbür tarafa göre bana çok sıcak göründü. Üstelik benim bulduğum atölyede fiyat % 20 daha ehven ve de ithal çam keresteleri uzun yıllardır elinde imiş ( 6 senelik bu keresteler dedi).

Daha bir kaç haftam var, düşünmeye ve araştırmaya devam edeceğim ( sipariş verebilmem için yerinde ölçü almaları gerekecekmiş, duvarların örülmesini beklemek gerekiyor).

Bu hafta içi gelen fotoğraflardan bir tanesi :


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 19:27
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2010, 00:23   #21
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Aliağa'da gemi söküm yerleri varmış, bilginiz olsun. İlginç ve çok uygun şeyler bulunabiliyormuş. Örneğin, çam fiyatına tik gibi.
Ben, bir aksilik olmazsa perşembe gideceğim, fotoğraflayabilirsem burada yazarım.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2010, 19:44   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın çekirdek, gemilerden çıkma tik konusunda gelişme oldumu ?

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 00:07   #23
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
O hafta gidemedim, bu pazar gideceğiz (!). Açık olurlar mı bilmiyorum.
Bir de, Ayvalık'ta büyükçe eski pazarı varmış, oraya da uğrayacağız.
Oldukça güzel parçalar varmış. Mermer lavabolar, çömlekler, saksılık gibi.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 22:04   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Ben bu sabah Aliağa gemi söküm yerine gittim. Gemilerden çıkma ahşap satan 2 yer var. Diğerleri sadece metal aksam ve makina satmaktalar.

Pencere ve kapı üstlerine koymak üzere (lento) kalın ve uzun ahşap tik kalaslar bakmak için gittim ancak bana uygun bir şey bulamadım. Foça yol ayrımından sonra Aliağa asfaltı üzerinde sol tarafta bir keresteci var, dönüşte ona baktım orası daha zengin çıkmalar hususunda. Sanırım işe yarar çıkmaları toplayarak satmakta.

Çıkma ağaçlarda çamların kilosuna 1 TL, mauna 2 TL., tiklere ise 4 TL. fiat koymuşlar. Ama söküm yerine gitmeye değmezmiş. Ancak insan bir kere gideyim ne olur ne olmaz dediği için yasak savmış oldum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 01:15   #25
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Hızlısınız sevgili Hoşseda.

Sizin eve de yakışacağını düşündüğüm birkaç foto koyuyorum. Ben de kendi evimde uygulayacağım bazılarını. Hatta kapı oymalarını kendim yapacağım. Pencere kepenkleri de benzer olacak.
İlk iki fotoyu arkadaşım Zuhal Okuyan çekmişti.

Name:  16975_287889793944_633748944_3284217_6658178_n[1].jpg
Views: 13837
Size:  46.8 KB

Name:  16975_287889943944_633748944_3284238_3353713_n[1].jpg
Views: 15117
Size:  56.1 KB

Name:  kapilar6[1].jpg
Views: 15342
Size:  37.8 KB

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 07:15   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Çok güzeller.

Bende geçen hafta Akbük- Milas arasında bir köyde fotoğrafladığım taş evden ve bizimkinden bir iki poz ekleyeyim.

Duvarlar dışarıda 50 cm. içeride 40 cm. Bu genişlikte ağaç yok. Genelde20 cm. genişlik var. Yani en az 2 ağaç yan yana olacak. Yeni kestane ve tik çok pahalı olmakta tüm evin lentolarında. Çam olsun dersem makul bir rakam çıkmakta ama onunda kurtlanma tehlikesi var. Enprenye, fırınlama uğraşabileceğim konular değil. Demir yollarından çıkma traversler bu durumda iyi çözüm. Onlarda kesin kurt olmuyormuş, ilaçlı havuzlarda bekletilirlermiş uzun zaman çünkü. Ancak genişlik bana uymamakta. Ustam onlarla uğraşmaktansa demirli beton ile kapı ve pencereleri geçmeyi yeğlemekte. Lentonun dışa bakan yönleri taş işlenecek, beton sadece alttan görünecekmiş. Alt tarafa da kireç badana yapacağım bu durumda. Keseme çok uyan bu çözüme tamam dedim ağaç lentoları unuttum.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 19:27
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 12:09   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 487
Pencerelerin dış kısımlarını uzun saksıların durabileceği kadar çıkıntı yapsanız nasıl olur.
Menekşeler ile çok güzel bir görüntüsü olur diye düşündüm birden. . Hoşçakalın.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 02:20   #28
Ağaç Dostu
 
Smyrna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2010
Şehir: İzmir/Zeytinalan
Mesajlar: 120
hosseda öncelikle kolay gelsin demek isterim.

Yaptırdığınız evde kış aylarında da oturacak mısınız bilmiyorum ama eğer ki oturmayacaksanız ısı yalıtımını düşünmeniz için sebep göremiyorum.

Ahşap bakımının pvc ve alüminyuma göre çok kolay olmadığı kesin ama o da ayrı bir keyif olmalı. Eğer ki pencereleri koruma altına almak istiyorsanız çift kanatlı kepenkler işinizi görür diye düşünüyorum. Siz temelde uzun vadede sorun çıkartmayacak çözümlerden yana olduğunuzu belirtmişsiniz ama eviniz ahşap yerine alüminyum kullandığınız için size kızacak haberiniz olsun.

Şaka bir yana hangisini seçerseniz seçin umarım doğru seçim olur.

Eklenen Resimler
 
ozlemkaragoz ve abay54 beğendi.
Smyrna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 08:01   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın smyrna,

Ahşap doğrama hususunda size tamamı ile katılıyorum. Yalıtım konusunda ise farklı düşünmekteyim. Yalıtım çok mühim mesele diye bakıyorum.

Teşekkürler

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 12:06   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
İç kapılar

İç duvarlarıda taş yapınca iç hacimde bir miktar yer kaybımız oldu, ancak bu abartılacak kadar değil. Ev yığma olduğu için tuğla duvarlarda en az 25 cm. genişlikte olacaklardı ki taşıyıcı görevini layıkıyla yapabilsinler. Sıva kalınlığı da girince işin içine 30 cm. yi biraz geçecekdi kalınlıkları.

Taş duvarlar içeride biraz inceldiler ve 40 cm. oldular. Kapıların içeriye açılması halinde ufak hacimlerde sıkıntı söz konusu olmakda. Bunu aşmak için bulduğum çözüm kovboy kapısı. Bu ismi de usta verdi. Bana kapı ne tarafa açılacak diye sordu telefonda, hiçbir yere açılmayacak ortadan iki parça olacak ve dış yüze yakın monte edilince her iki kanat eşik duvarlarına yapışacak deyince önce anlamadı sonra ha tamam anladım kovboy kapı dedi. Evet dedim, kovboy kapı.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024