agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni26Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-07-2011, 02:08   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2011
merhaba, bugun ELEKTRIK ihtiyacim icin arastirma yaparken forumunuzu buldum. bu basligin tamamini okudum, diger bolumlere daha bakamadim. istanbulda yasayan bir emekliyim. canakkalede bir tarla aldim 20 donum. tarlanin alt ucu gölete 100 m, ust ucu 300m. aralikli olarak yilin 4-5 ayini tarlada gecirecegim. PLANLAMA asamasindayim. onceleri ceviz bahcesi yapmayi dusunuyordum ama (TECRUBELI BAHCECILER) ''toprak cok guzel cevizi baska yere yaparsin buraya klasik deveci armutu bahcesi yap'' dediler ikna oldum. bu ay tarlanin etrafina tel cit yaptiracagim. sonra sirada toprak tahlili ve derin surdurme var. daha sonra fidan anlasmasi yapip, kasim ayinda tupsuz dikim yapacagim yaklasik 800 klasik deveci armutu... MAYIS 2012 de de damlama sulama kuracagim. onceleri goletten pancar motorla su cekersin dediler ama motor disarida olacak 100 m mesafe... tarlaya artezyen yaptirsam 10m inince golet su seviyesine inilir, 15m den su cikar diye dusunuyorum. hemde tel orgumun icinde olur hersey. SORUN SURDA ... buradan bulacagimiz suyu nasil cikaripta yaninda olusturacagim havuza dolduracagiz. dizel motor ilemi elektrik motoru ilemi. ELEKTRİK TARLAYA 800 metre uzaklikta. degerli arkadaslar bana şu konularda yardimci olabilirlermi? 1-Yeni bir kanun cikti (500KW elektirik uretme icin izne gerek yok)bu kanun yukarida foruma daha once yazilmis olanlari nasil etkiler? 2- yukarida anlatilan usullerle ahsap direklerle tarlaya elektrik getirsem 16 direk 1300 tl 800m kablo 35 liradan 28000 tl rakamlar cok buyuyor. ilerde oraya 70-80 metrekare prefabrik bir ev de dusunecegim. bu durumda buzdolabi, tv, uydu, laptop vs elektirkli aletlerde olacak. ben bu isin icinden en uygun maliyetle nasil cikabilirim. ruzgar turbinimi gunes panelimi yoksa ikiside mi? hepsini simdiden planlamam gerek evin yonu bile onemli. ne dersiniz nasil bir yol izleyeyim?

kambur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bag evi, bedava elektrik, elektrik, enerji, solar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025