![]() |
Alıntı:
|
İsmini bilemediğim..
1 Eklenti(ler)
ORtasında bir adet beyaz çiçek açmıştı.
|
1 Eklenti(ler)
NE yazıkki bu çalınında adını bilmiyorum. Nedir acaba?Şimdiden teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkimin adını öğrenemedim bende. Sayın medowsons gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Ben bu bitkinin Arum maculatum (Nivik-Panca-Yılanyastığı-Yılan bıçağı-Domuzlahanası-Kabargan) 'a benzettim ...
Bu bitkinin yemeği çok güzel olur hani.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bak bu çiçeği biliyorum!!
1 Eklenti(ler)
Ama o çok nazlı. Kamelyem geçen sene çiçek verdide! çiçekleri solmadan bir bütün halinde düşüyordu, yerini değiştirdik, şimdide bu hale geldi.Lütfen yardım edinnn:(
|
1 Eklenti(ler)
Bu her dem yeşil bir çiçeksiz bitki. adını bilmediklerimden!!:(
|
3 Eklenti(ler)
Bu bitki nedir acaba? Küçük bir ağaç şeklindeydi, akşamüstü olduğu için sanırım, çiçekleri kapalıydı. Çok değişik süs ağaçları görüyorum, baharda açan meyve ağaçları dışında, böylesi çiçek açan ağaçlara pek dikkat etmemişim:
Eklenti 43181 Eklenti 43182 Diğer sormak istediğim ise, bu bir erguvan mıdır? Erguvan ile orkide ağacını karıştırıyordum, ayrıntılı bakmamışım, ikisi de yeni ağaçlar benim için. Orkide ağacını ayırt ettim bugün ama, yakınlarda bir de bunu gördüm: Eklenti 43184 |
1 Eklenti(ler)
Bunuda bir arkadaşım Malta eriği diye getirmişti, doğrumu acaba?
|
İyi geceler sayın Sev illa, ismini bilmediğiniz her dem yeşil bitkinin, zambakgillerden Aspidistra Elatior olduğunu düşünüyorum, Türkçe adı Salon Yaprağı.
|
Evet bu bir Aspidistra elatior.
|
Malta eriği doğru bence.
Bu arada, sizin bitki için araştırma yaparken kendi sorduğum çiçekli ağacın ne olduğunu da tesadüfen buldum sanırım, Ağaç Küpesi ( Abutilon). Yine de daha iyi bilen biri varsa.. |
1 Eklenti(ler)
Bir bitki daha sormak istiyorum;
Eklenti 43187 Zira bu bitki hakkında hiçbir tahminim yok, nasıl bir bitki soyundandır?Odunsuya da benziyor otsuya da, tam ağaç formunda değil. Etrafta çok görüyorum, bence bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmeye çok müsait. Tohumları var üstünde, devedikeni gibi, kahverengi ve dikenli. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Mine Pakkaner ve sayın yakamozsimsek, bitkileri tanımlayabilmek güzel bir duygu, parçaları yerli yerine oturtmayı sağlıyor, mutluluk veriyor, algılarımızın olduğuna ve bunları kullanabildiğimize şükrettiriyor..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
not: Bı arada hasta olan bitkim kamelyam,taşkıran çiçeğim vede siteye göndermiş olduğumYAYILICI TAFLAN Euonymus fortunei (Altuni-Gümüşi) |
1 Eklenti(ler)
bu bitkinin adı nedir?
|
Bu kaktus gillerden hiç anlamam .Uzgunum.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1679 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025