agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577.htm)

uyar11 21-09-2007 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozz (Mesaj 154865)
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim.İyiki katılmışım aranıza .Okur okumaz saksılardan çıkardım kaktüslerimi son durumları aşağıdaki gibi.şimdi onları mutfak camıma yakın yerde gazete üstünde tutacağım acaba kökler kurumazmı böyle yaparsam ?

Sevgili ozz,
Tam zamaninda mudahale etmissiniz. Endiselenmenize gerek yok, kaktusleriniz bu sekilde, bulunduklari saksilardan cok daha emniyetteler. Korkmayin kokler kurumaz sadece curuk olan, ise yaramaz kokler kurur, zira amac da bu. Kaktusunuz, simdi koklerden degil, bunyesindeki sivi ve besinlerle beslenecek, bunu yaparkende en tasarruflu sekliyle yapacak. Bu yuzden kendini biraz buzecek belki ama bu sizi endiselendirmesin bu sadece kendini korumasi icin.

ozz 21-09-2007 16:46

Sayın Uyar11
ilginize ve bilgilerinize teşekkürler.bir sorum daha olacak bu konu ile ilgiili toprağa girme zamanlarını nasıl belirleyeceğim.çürümeye çalışan lekeli kısımlar hala duruyor ellemedim.Birde ilk fotodaki asıl saksılar yeterlimidir.onlar aldığım saksılardı değiştirmemiştim hiç.toprak da kendi topraklarıydı hiç ilave yapmadım ama bolca çakıllı bir toprak.Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

uyar11 22-09-2007 01:23

Lekeli kisimlar eger sert ise, birakin oyle kalsin. Eger parmaginizla hafif bastirdiginizda curukluk hissediyorsaniz, saglam yere kadar yok etmeniz gerekiyor ama sizin kaktuslerde gorebildigim kadariyla boyle bir durum yok.
Ayni saksilari kullanabilirsiniz ama mumkunse topragi ve saksilari da degistirmeniz daha saglikli olur.
Kurumalarini beklerken acele etmeyin. TEKRAR SOYLUYORUM. KAKTUSLERINIZ BU HALDE, ONCEKI HALLERINDEN COK DAHA EMNIYETTELER.
Iki hafta sonunda, ilk resimdeki kaktusunuzu kendi saksisina topraksiz bir sekilde yerlestirin. diger kaktuslerinizi de daha kucuk saksilara yine topraksiz yerlestirin. Kaktuslerin bu sekilde durmalari yeni kok olusumunu hizlandiracaktir. Arasira kontrol ederek gelismeleri gozleyebilirsiniz. Yeni kokler belirmeye basladiginda artik toprakla bulusup, saglikli bir ortamda gelismelerine devam edebilirler. Siz de boyle gelismeleri fotolayarak bizlere yansitirsaniz, ayni sorunu yasayan diger arkadaslarda bilgilenmis olur.

Saygilar,

ozz 22-09-2007 04:23

Tamam söylediklerinizi harfiyen uygulayacağım teşekkür ederim.alt gövdeler sert olduğu için bu şekilde gazete üstünde bırakıyorum.iki hafta sonra saksıya alırım.

uyar11 23-09-2007 20:51

Sevgili ozz,
Buraya bakarsan eger kaktuslerin ne kadar guclu oldugunu goreceksin.
Saygilar.

ozz 24-09-2007 00:58

Bakmazmıyım baktım bile zaten hayran kalmıştım renklerine çeşitlerine çiçeklerine güçlerinide gördüm tam oldu.Benimkiler dinlenmede .Umarım çabuk toparlanırlar.

Oğuzhan 24-09-2007 17:15

Bunun ismi nedir?Tek kaktüsüm.

1 Eklenti(ler)
Eklenti 21357

selenn 24-09-2007 22:55

Bunlar nedir acaba, emin olamadım türlerinden...

2 Eklenti(ler)
Eklenti 21387

Eklenti 21389

selenn 24-09-2007 22:56

Bir de bu?

1 Eklenti(ler)
Eklenti 21390

selenn 25-09-2007 09:27

Bu son yolladığım foto Lemaireocereus chende olabilir mi?

selenn 28-09-2007 17:33

Bu hangi türe ait?

1 Eklenti(ler)
Eklenti 21614

ozz 28-09-2007 22:18

Sayın Uyar11,
Kaktüslerim saksı dışında kalmalarının ilk haftasındalar ama özellikle 1 numaralı kaktüsümün dibinde yumuşama var 2.cisinde daha az ama yumuşama var. Sizce durumda değişiklik yapılmalı mı önemli bir durummu.

Birde bir arkadaşım dan kaktüs almak istiyorum aldığım kaktüs parcalarını direk çakıllı topağa eksem yeterli mi. birde alacağım küçük parça olacağı için parça toprağın altında mı kalmalı **** dışarıda köklenmesini mi beklemeliyim .Kısacası ne yapmalıyım teşekkür ederim.....

uyar11 30-09-2007 01:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 155676)

Sevgili Elfogi,
Foto cok net degil ama yinede sanirim kaktusun bir Parodia leninghausii
Saygilar.

uyar11 30-09-2007 02:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 155749)

Sevgili Selen,
Kaktuslerin, yukaridan asagiya;
Rebutia turu
Lemaireocereus dumortieri
Polaskia chichipe
Parodia rutilans
Saygilar.

uyar11 30-09-2007 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozz (Mesaj 157166)
Sayın Uyar11,
Kaktüslerim saksı dışında kalmalarının ilk haftasındalar ama özellikle 1 numaralı kaktüsümün dibinde yumuşama var 2.cisinde daha az ama yumuşama var. Sizce durumda değişiklik yapılmalı mı önemli bir durummu.

Birde bir arkadaşım dan kaktüs almak istiyorum aldığım kaktüs parcalarını direk çakıllı topağa eksem yeterli mi. birde alacağım küçük parça olacağı için parça toprağın altında mı kalmalı **** dışarıda köklenmesini mi beklemeliyim .Kısacası ne yapmalıyım teşekkür ederim.....

Sevgili ozz,
Bu yumusama, kararma seklinde ve hafif bastirildiginda, ici civik bir sekilde ise, curume devam etmekte anlaminda. boyle bir durumda saglam ve saglikli bolgeye ulasana kadar temizlik yapilmali.
Eger yumusama, kaktusun kendisini buzmesinden dolayi olusmussa, bu cok normal.
Ayrica bir onceki mesajda size bir link gondermistim, herhalde gormediniz. Buraya tiklarsaniz, kaktuslerin ne kadar guclu olduklarini goreceksiniz, yeterki curuk ve hastalikli bolgeler uzaklastirilmis olsun, yine hayata doneceklerdir.
Diger sorunuza gelince; kaktus celikleri bekletilmeden yani koparilmis kisimlar kurumadan nemli bir ortama dikilirlerse, curume olasiligi cok artar.
KAKTUS CELIKLERINI KORKMADAN VE ENDISELENMEDEN UZUN SURE BEKLETEBILIRSINIZ.

Saygilar

selenn 30-09-2007 14:11

Uyar Bey çok teşekkür ederim. Sevgiler.

ozz 30-09-2007 15:37

İlk kez kaktüs baktığım için kaktüslerin durumunu tarif etmekte zorlanıyorum.Ama sanırsam içleri cıvık değil.Sabah güneşi alan mutfağımın cam kenarında peçete üstünde duruyorlar.İnşallah kaybetmem onları .
Tekrar teşekkür ederim.

selenn 02-10-2007 10:53

Türleri nedir?

1 Eklenti(ler)
Merhaba aşağıda resmini gönderdiğim kaktüslerimin türleri nedir? Öndekinin Stenocactus multicostatus, sağ arkadakinin Coryphantha olduğunu düşünüyorum ama sol arkadakini bilemiyorum.

Sevgiler.
Eklenti 21848

İlkin 02-10-2007 11:20

Sevgili Selen 3 kaktüs aynı saksıda yaşarken bence çok mutlu olmayacaktır. Büyükçe bir saksı olsa neyse ama bence ilkbahar'da onları ayırmalısın. Tabii yine sen bilirsin ;)

En öndekini ben Echinofossulocactus diye biliyorum ama adı mı değişti stenocactus de deniyor. O sol arkadaki de Mammillaria türlerinden birisine benziyor ama uzman kişi gelince son noktayı koyacaktır ;)

selenn 02-10-2007 11:59

İlkinciğim,
Bunları yeni aldığım için şuanda aynı saksıdalar. Saksı değişimi yapmak gerek bence de ama baharı bekliyorum. ben de birçok yerde Echinofossulocacrus'e Stenocactus dendiğini gördüm. Herhalde isim değişikliği oldu. Tabi uzman kişi ne der bilmem:)

Kagan 02-10-2007 12:29

Bildiğim kadarıyla Stenocactus, Echinofossulacatus'un yeni adı. Öndeki kaktüs bir Stenocactus (sinonim: Echinofossulacactus). Sağdaki bir Coryphantha. Soldakini ise çözemedim; acaba bir Escobaria olabilir mi?

Tabi bunların hepsi birer tahmin. Kaktüs uzmanı değilim... :)

selenn 02-10-2007 13:42

Teşekkürler Kağan Bey. Ben de soldakinden emin olamadım.

mehtap gürbüz 02-10-2007 14:08

Sayın selen, hiç korkmayın bölün ayrı saksılara alın sakıncası yok. Selamlar.

selenn 02-10-2007 17:38

Mehtap Hanım teşekkür ederim. Şuanda yavaş yavaş dinlenme dönemleri başlıyor diye tereddüt ediyordum. Sevgiler.

İlkin 03-10-2007 09:33

Ben de hep tereddüt ediyorum ama sonra dayanamayıp pat diye saksı değiştirip yeni yerlerine koyuyorum ama başkalarına söylerken ne olur ne olmaz diye baharı bekleyin diyorum :p Benimkilere birşey olmadı çok şükür.

Hakan KINACI 03-10-2007 10:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 21946

Sanırım keşfedilemeyen yukarıdaki resimdeki, bende yeni aldım ama çok küçük ve şirin bir saksıda.

nevsune 06-10-2007 11:02

5 Eklenti(ler)
Galeriye fotoğraflarını yüklemek için bu kaktüslerin isimlerine ihtiyacım var.
Bazıları tekrar olacağı için özür dilerim.

nevsune 06-10-2007 11:06

1 Eklenti(ler)
Bir tane daha kaldı.

Penelophe 06-10-2007 11:29

Sevgili Nevsune, mesaj 145 bir Mammillaria Elongata.

Mesaj 144;
Fotoğraf 3: Mammillaria Bocasana olabilir.
Fotoğraf 4: Echinopsis Species olabilir.
Diğerlerini bilmiyorum.

nevsune 06-10-2007 11:37

Teşekkür ederim Penelophe

Yalnız 3. fotoğraftaki uzundu, bu onun yavrusu. Bocasanalara baktım da hepsi yuvarlak sanki.

Penelophe 06-10-2007 11:39

Sevgili Uyar11'in gelmesini beklemek lazım sanırım.;)

Ela 06-10-2007 19:45

2 Eklenti(ler)
bu kaktüslerin isimlerini çok merak ettim

Ela 06-10-2007 19:49

Çiçek açan kaktüsüm bu sene iyice coştu üzerinde sayısız çiçek torbası var ve 2 aydır sürekli açıyor.

Penelophe 06-10-2007 20:31

Zerrin hanım,1. fotoğrafta solda çiçek açmış olan 2. fotoğraftaki çiçek açmış olan Stapelia. (Leş Kaktüsü)

mehtap gürbüz 06-10-2007 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu (Mesaj 160012)
Çiçek açan kaktüsüm bu sene iyice coştu üzerinde sayısız çiçek torbası var ve 2 aydır sürekli açıyor.

Zerrin hanım merhaba, kaktüsünüzün isminin latincesi yazılmış ama bu "leş kaktüsü" ismi bu çiçeğe yakışmadığından genel olarak " BOHÇA" adı ile anılır.( çiçeğini bohça gibi açtığı için ) Hoşçakalın.

Penelophe 06-10-2007 21:10

Damat Bohçası da deniliyor sanırım, neden acaba.:D

uyar11 07-10-2007 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 159913)
Galeriye fotoğraflarını yüklemek için bu kaktüslerin isimlerine ihtiyacım var.
Bazıları tekrar olacağı için özür dilerim.

Sevgili nevsune,
Asagidaki numaralara tiklarsan 144. mesajindaki kaktuslerinin cinslerini ogrenebilirsin.

1
2
3
4
5
Saygilar,

Kagan 08-10-2007 14:47

4 Eklenti(ler)
Aşağıda fotoğrafları bulunan kaktüslerimin adlarını araştırdım. Bazı tahminlerd bulundum. Acaba bu tahminlerim doğru mu? Doğru değilse kaktüslerimin esas cins ve tür adını bilen arkadaşlar var mı?

Açıklayıcı olması için her kaktüsün yandan ve üstten olmak üzere iki fotoğrafını
veriyorum. Cins ve türleri hakkındaki taminlerim ise şöyle:

1A - 1B: Pachycereus pringlei olduğunu tahmin ediyorum.
2A - 2B: Cinsinin Ferocactus olduğunu tahmin ediyorum. Türü konusunda bir sonuca ulaşamadım.
3A - 3B: Ferocactus emoryi olduğunu tahmin ediyorum. (En sevdiğim kaktüsüm.)

NOT: 3. Kaktüsün (3A - 3B) fotoğrafları bir sonraki mesajda...

Kagan 08-10-2007 14:48

2 Eklenti(ler)
3. Kaktüsün fotoğrafları.

uyar11 08-10-2007 23:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kagan (Mesaj 160418)
Aşağıda fotoğrafları bulunan kaktüslerimin adlarını araştırdım. Bazı tahminlerd bulundum. Acaba bu tahminlerim doğru mu? Doğru değilse kaktüslerimin esas cins ve tür adını bilen arkadaşlar var mı?

Açıklayıcı olması için her kaktüsün yandan ve üstten olmak üzere iki fotoğrafını
veriyorum. Cins ve türleri hakkındaki taminlerim ise şöyle:

1A - 1B: Pachycereus pringlei olduğunu tahmin ediyorum.
2A - 2B: Cinsinin Ferocactus olduğunu tahmin ediyorum. Türü konusunda bir sonuca ulaşamadım.
3A - 3B: Ferocactus emoryi olduğunu tahmin ediyorum. (En sevdiğim kaktüsüm.)

NOT: 3. Kaktüsün (3A - 3B) fotoğrafları bir sonraki mesajda...

Sevgili kagan,
2A-2B icin buraya bakabilirsin.
Saygilar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025