![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüme " patlamış mısır" diyorum.Adını bulamadım.Bilen arkadaslardan destek rica ediyorum
Mammilaria Pulmosa selenn Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adı nedir?
Tephrocactus articulatus var. papyracanthus ipektuğçe Teşekkürler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Cereus peruvianus v. monstrose
selenn Eklenti 357736 merhaba, bu benim yeni kaktusum dün tesadüfen görüp aldım( kaktus mu değil mi bilmiyorum) üstünde bişey yazmıyor ama çok ağır görünüşüne göre, çok ucuzdu dayanamadım... ismini bilen( özellikle çiçek açıp açmadığını bilen? varsa sevinirim. |
Sevgili almanyalı kaktüsünüzün ismi Cereus peruvianus v. monstrose. Bazı kaynaklara göre Epiphyllum benzeri çiçek açıyormuş ama ben hiç açtığını görmedim.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 357764
merhaba, Teşekkürler, Selenn hanım verdiğiniz ismi araştırdım hemen,bu kaktus ile aynı mı benim kaktusum? ben benzettim biraz ama emin olmak istedim, bunun çiçeği var, eğer aynı kaktus değilse bu kaktusu adını da bilen var mı? şimdiden teşekkürler. |
Evet aynı:) Bu fotoğraftaki muhteşem gelişmiş. Bahsettiğim Epiphyllum benzeri çiçekler bu şekilde işte.
|
Cereus peruvianus v. monstrose'nın çiçeği
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şahane bir çiçeği var..Umarım sizde çiçeklerini görürsünüz. |
merhaba ,
Teşekkürler, sevgili farpali, çiçeği çok güzelmiş, ne kadar büyümesi gerekir acaba açması için? sizinki de ağır mı? benimki görünüşüne göre çok ağır. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mammillaria haageana ssp. schmollii
selenn |
|
1 Eklenti(ler)
Gymnocalycium, Mammillaria elongata, Mammilllaria spinosissima cv. Uno Pico(Soldan sağa)
selenn Eklenti 359024 |
1 Eklenti(ler)
Austrocylindropuntia subulata
selis Merhabalar. Bu bitkinin adı nedir? "Üzerinde ki gerçek çiçek." Teşekkürler.. Eklenti 359372 |
Alıntı:
Austrocylindropuntia |
Alıntı:
|
Teşekkürler selenn. Ben de mammillaria olduğu kanaatindeyim;Fakat bir çok alt türünü inceledim hepsinde ufak tefek farklılıklar var hangisi karar veremedim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adını öğrenmem mümkün mü ?
Aslında alt kısım yuvarlakken, verdiği yavrular ince uzun olmuş. Teşekkür ediyorum sevgili selenn ;) Cumulopuntia pentlandii |
Sevgili gülenmelek yanılmıyorsam kaktüsünüzün ismi Cumulopuntia pentlandii. Tephrocactus pentlandii olarak da bilinir.
|
Bu kaktüsün adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Bir kaç kaktüsümü de unutmuşum etiketlendirmeyi,yardımcı olursanız memnun olurum...Birincisi
Opuntia selenn |
Bu kaktüsün adı nedir?
1 Eklenti(ler)
İki numara.
cereus selenn |
Bu kaktüsün adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Üç Numara.
|
Bu kaktüsün adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Altı numara....6 ve 7 numaralı kaktüslerin aynı türmü,yoksa farklımı olup olmadığından emin değilim.
Mammillaria spinosissima Pico f. cristata selenn Teşekkür ederim. |
Bu kaktüsün adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Yedi numara.
Mammillaria magnificus f. cristata selenn |
Alıntı:
Gymnocalycium, Mammillaria elongata, Mammilllaria spinosissima cv. Uno Pico |
Alıntı:
Sevgili farpali bu kaktüsünüz daha evvel sormuş olduğunuz kaktüsler aynı tür yanılmıyorsam; http://www.agaclar.net/forum/1066204-post978.htm |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
6 ve 7 numara Mammillaria'nın cristatları sevgili farpali. O nedenle benzerlikleri var ama dikenleri dikkat ederseniz farklı. 6 numara bana Mammillaria spinosissima Pico f. cristata gibi geliyor. Bitkinin cristat olmayan ismi ile (Mammillaria spinosissima cv. Uno Pico) karşılaştırdığınızda gövde farklı ama diken yapısı aynı olduğunu göreceksiniz. Cristat formlu kaktüslerde gövde değişime uğruyor ama diken özellikleri devam aynı kalıyor. Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mammillaria
selenn merhaba, Bu kaktusleri biraz evvel aldım, türlerini bilen varmı? şimdiden teşekkürler. 1.si; Eklenti 363019 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mammillaria elongata
selenn Eklenti 364578 Eklenti 364579 merhaba, Bugün komşuma telgraf çiçeği çeliği verdim, oda bana kendi kaktusunden iki yavru getirmiş. çok küçükler daha, türü nedir acaba? diksem tutar mı? sevgilerimle |
Sevgili almanyalı, kaktüs yavruları bana Mammillaria elongata gibi geldi.
Ayırdıktan sonra alt kısmı tamamen kurumuş gibi gözüküyor fotoğraftan, bence fazla bekletmeden dikin. Tutacaktır. |
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adı nedir? (Gymnocalycium'lardan biri diye düşünüyorum ama emin değilim)
Eklenti 365989Eklenti 365990 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025