agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577.htm)

Fatih 05-02-2010 22:37

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bunların isimleri koonusunda yardımcı olursanız sevinirim.Etiketsiz olarak bir bunlar kaldı.

Fatih 05-02-2010 22:39

3 Eklenti(ler)
Son iki resim.

Şimdiden yardım edenlere teşekkürler.

oki_1655 07-02-2010 02:05

Sevgili fatih 650. mesajında 2. fotoğraftaki Sedum nussbaumerianum.şuan yaprakları nasıl bilmiyorum ama soğukta kızardığını biliyorum.bendeki sürekli evin içinde ve evde çok sıcak olduğundan hiç kızarmadı.3.fotoğraftaki ise Crassula Perforata.bendeki nerdeyse son nefesini vericek ama artık kurtaramıycam heralde.hatalı sulamadan dolayı tamamen kurudu nerdeyse.sadece bunları biliyorum sağlıkla büyütmeni dilerim.

malbman 19-02-2010 09:44

1 Eklenti(ler)
Sevgili cemo'nun gönderdiği kaktüs tohumlarından bir tanesi böyle bir şey oldu ama ben hala kaktüs olduğundan şüpheliyim. Bilen ya da tanıyan var mı acaba?

Teşekkür ederim.

günebakan 19-02-2010 11:18

Sayın Malbman sanırım yanılmıyorsam bu yeşeren leş kaktüs:)

malbman 19-02-2010 11:37

Sevgili günebakan teşekkür ederim. Şimdi leş kaktüsü başlığına baktım. Orada da böyle filizler var ve Lale hanım da leş kaktüsü olduğunu söylemiş. 7 tane leş kaktüsüm vardı, 8 oldu öyleyse :p

venus_trap 19-02-2010 14:38

resim nasıl yayınlaniyor benimde adını bilmediğim kaktüsüm var :S

malbman 19-02-2010 16:25

Bu sayfadan öğrenebilirsiniz sayın venus trap.

ninina84 20-02-2010 18:19

Sn Kardelen ilk mesajınızdaki 5 nolu bitkinizin adı "Pleiospilos nelii" olmalı.

venus_trap 22-02-2010 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 581973)
Bu sayfadan öğrenebilirsiniz sayın venus trap.

çok teşekkür ederim

sese 09-03-2010 15:38

:rolleyes:Merhaba arkadaşlar bende de 2 kaktüs var.Geçen hafta almıştım.Buradaki vermiş olduğunuz bilgilerden üzerindeki silikonla yapıştırılmış çiçeğin çıkarılması gerektiğini öğrendim ve çıkardım.Ancak hangi cins olduğunu bilmiyorum.Umarım banada yardımcı olursunuz.

a1919 09-03-2010 16:18

Fatih bey 650. mesajdaki ilk resim bendeki Mammillaria heyderi ye benziyor. http://www.kaktusresimleri.biz/ adresinde istemediğiniz kadar kaktüs resim ve adları var.

ninina84 20-03-2010 10:11

Kaktüs isimleri konusunda bilgili olan arkadaşlar ninina84/kaktüslerim başlığına da bir el atarlarsa sevinirim :) Birçok kişiden yardım istememe rağmen kaktüslerimi etiketleme konusunda bir arpa boyu yol gidebilmiş değilim. Bu başlığın altına 40 tane resim eklemek istemediğim için kendi başlığımı açtım. Herkese şimdiden teşekkürler.

Güngör Salman 21-03-2010 00:09

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün ismini bilen varmı? Teşekkürler.

Fatih 21-03-2010 00:22

Sevgili Güngör Hanım;
Kaktüsünüz Gymnocalycium Mihanovichii siz bunu ayrıpta mı köklendirdiniz yoksa köklü olarak mı aldınız?Bende bir kaç yavruyu ayırmayı düşünüyorumda sormak istedim?

Güngör Salman 21-03-2010 11:53

Sevgili Fatih, henüz köklü değil bir arkadaşım kendi kaktüsünün yavrusunu verdi. Yavru dedimse yumruk kadar;) umarım köklenir. İsim için teşekkür ederim.

Gatay 23-04-2010 23:37

1 Eklenti(ler)
Merhaba, resimdeki kaktüsün cinsi hakkında sizlerden bilgi alabilir miyim? Elips şeklinde tepesinden basık.Şimdiden teşekkürler

Chlorophytum 05-05-2010 00:02

1 Eklenti(ler)
Merhaba çiçek açmayan kaktüsün adını söyler misinz?

stapelia, leş kaktüsü

berduray isimli kullanıcıya teşekkürler.

Chlorophytum 08-05-2010 14:05

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün adı nedir?çiçek açar mı yoksa öyle topurcuk gibi hep kalır mı?Sizce bir de saksısı ufak mı?

Ayşe Yıldız 09-06-2010 10:59

Bu kaktüsün adını bilen var mı?
 
2 Eklenti(ler)
Arkadaşımdan aldığım kaktüsün ilk denemesinde çürüttüm, tutturamadım. Benim için kaktüsünden kopan parçasını suya koymuş bir kaç gün sonra getirdi. Getirdiğinde biraz yumuşaktı halada öyle tutmasını çok istiyorum. Bardağa koyduktan sonra ucundan uzadığını söyledi. Minicikte kök uzantısı var gibiydi. Adını bilmiyorum eğer bilen varsa söylermisiniz. Ayrıca tutması için ne kadar su vermeliyim veya vermemelimiyim toprağı kuruyana kadar? [ATTACH]Eklenti 151195[/ATTACH]

a1919 09-06-2010 12:22

Sayın ayse_afyonlu,
Kaktüsünüz atlas'a benziyor sanki. İsterseniz bu başlığın altına bir bakın. Bir de keşke suda bekletmeseydiniz. Başka bir çelik alma imkanınız varsa onu 2-3 gün kuru bir yerde bekletip sonra dikin ve çok fazla sulamayın. Umarım tutar :)

Güngör Salman 09-06-2010 12:27

Atlas Çiçeği (Epiphyllum)

Ayşe Yıldız 09-06-2010 23:56

Atlas çiçeği demek. Teşekkür ederim.Adını öğrendikten sonra baktım çiçekli olduklarını gördüm çok güzeller umarım çürümez. biraz yumuşak suda beklediği için toprağı çok hafif nemli bir süre su vermeyeceğim doğru mu yaparım acaba?

Ayşe Yıldız 14-06-2010 07:22

Canım çok sıkıldı ve yazmak istedim sanırım en uygun yerde burası. Öncelikle taşınan kimseler için çok zordur çiçek yetiştirmesi.Ben çocukluğumdan beri çok severim anneminde çiçekleri çoktu. Babamın tayini çıkınca çiçekler uzun yola dayanamadılar. Çiçeklerin bazıları yolda bazılarıda hava değişikliğinden gittiğimiz yerde öldüler. Annem yemin etti birdaha çiçek bakmam diye. Üzüldü tabi.
Bende bu sene iyice hevese geldim, bizde taşınan biriyiz. Ama artık dayanamadım. Çiçeklerime aynı durum olmasını istemiyordum, evimde müsait değildi. Bu sene kaloriferli eve taşınınca 1çiçek, 2 çiçek, 3 çiçek ... derken çoğalıvermiş çiçeklerim. Halbuki bana hala az geliyorlar. Eşim biz giderken bu çiçekleri ne yapacaksın diyene kadaraz geliyordu. Biz yaz tatillerini evimizde geçirmiyoruz malesef. Okul kapanınca eşimin ailesinin yanına kendi ailemin yanına gidiyoruz. Ben az olduklarını düşünerek arabanın arka koltuğunda götürmeyi düşünüyordum. Ama biraz fazla saksım olmuş. Herbiri diğerinden güzel çiçeklerimi ne emanet edeceğim samimi dostlarım var nede anahtarımı teslim edebileceğim komşum var.Çok üzülüyorum. Eşimde bana sert çıkınca ben çiçek falan götürmem ne yapacaksan yap deyince dün sinirle çiçeklerimin bazılarını bir saksıda topladım :( İki tane aşk merdivenim vardı artık bir saksıdalar. Darecona Marginatam yaklaşık 80-90cm arasında boyu saksısı küçük gibiydi saksısını büyülterek yanına benekli begonyamı, kalonşemi (minicik daha),birde ismini bilemediğim bir çiçek daha hepsini bir saksıda topladım. kaktüslerimide öyle yaptım kaynana dilimi, yine adını bilemediğim kaktüsümü ve resmi görünen atlas çiçeğimi bir saksıda topladım. Bu arada atlas çiçeğimin kök uzantıları görünüyordu umarım bu değişimden olumsuz etkilenmez. Difenbahya camilla çiçeğim var sonra ev sarmaşığım, kurdele çiçeğim, yaprak güzelim, peperamia çiçeğim, eichevieram, yine adını bilmediğim bir kaktüsüm, aşılı kaktüsüm, kedi tırnağım, yılbaşı çiçeğim, aşk merdivenim kaktüslerim. Ben şimdi hangisini burda birine emanet edeyim:(((( Keşke diyorum keşke başlamasamıydım, ertelesemiydim bu zevkimi.Bilmiyorum umarım yaptığım saksı birleştirmelerimden çiçeklerim olumsuz etkilenmemişlerdir. umarım yapacakları 3saatlik yolculuk onları yıpratmaz. Sizce çiçekçilerde olduğu gibi poşetleyiptemi götüreyim ne dersiniz. tavsiyelerinizi bekliyorumm.

Faruk 14-06-2010 10:21

Sayın ayse afyonlu yazınızı okuyup üzülmemek elde değil. Yaz ayları hakikaten sorun ayları. Evde çiçekleri teslim edecek birisi olmadan tatile çıkmak çok kötü bir durum. Sürekli tatildeyken insanın aklına bitkileri takılıyor. Benim şükürler olsun böyle bir sorunum yok. En azından evde birileri kalıyor. İnşallah sizde sorunsuz bitkilerinizle yolculuğu atlatırsınız...

Ayşe Yıldız 14-06-2010 12:41

İnşallah; çocuk taşır gibi çiçeklerimi taşırımdaa sorun eşimin tepkisi. Keşke oda benim kadar sevseydi.

a1919 14-06-2010 13:01

Ayşe Hanım,
Şehirlere göre üyeler kısmından kütahya şehrine bir yazın isterseniz. Belki çiçeklerinize yazın ev sahipliği yapabilecek gönüllüler çıkabilir.

Ayşe Yıldız 14-06-2010 13:15

Kütahya merkezde değilim. Burda var bir arkadaş fakat onun evi zaten dolu çiçeklerle. Birde benim çiçeklerim.Zaten onlarda gidiyor memleketlerine. Kimsenin başına dert etmek istemiyorumda. bu yüzden götüreceğim yanımda olsunlar. :( üç ay özlerim ben onları.

Ayşe Yıldız 14-06-2010 13:40

2 Eklenti(ler)
Bu iki kaktüsün adını öğrenebilir miyim acaba bilenlerden.
Eklenti 152764

Eklenti 152765

KaktüsSever1 14-06-2010 16:31

2 Eklenti(ler)
benim bu kaktüslerimin adı nedir acaba?bilen var mı?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025