![]() |
küçük koleksiyonumun yeni üyeleri
3 Eklenti(ler)
Merhaba kaktüs severler,
dün 4 tane kaktüs aldım.Fakat kaktüslerin adlarını satanlar bilmiyor.Ben birini internetten buldum.Benzerlerini buluyorum fakat emin değilim.Çiçekleri olsa bulmam kolay olacak.Yardımlarınızı bekliyorum. Eklenti 79365 Notocactüs mü echinocactüsmü **** başka bir türmü bulamadım.Eklenti 79366 Eklenti 79367 Buda opuntia ama tam adını bir türlü bulamadım |
Sayın gazanfergani en alttaki kaktüsünüz 'Monstruosa' (Opuntia monacantha) olduğunu düşünüyorum. Bol ışık alan bir yerde bayağı gelişip boylanabilen bir tür. Koleksiyonunuza yeni katılan kaktüslerinizi güle güle büyütün.
|
isimler
3 Eklenti(ler)
merhabalar. tesadüfen bir arkadaşta gördüğüm kaktüs ve sukulent ler o kadar ilgimi çektiki bende buna ilgisiz kalamadım.gördüğüm ilginç çiçeleri aldım ama bazılarının adın bulamadım.isimlerinin neler olduğunu bilen varsa sevinirim.
|
Teşekkürler sayın selenn dediğiniz gibi Opuntia monacantha mış kaktüsüm
|
Sayın acemi20 ilk resimdeki kaktüs Mammillaria grasilis diye biliyorum bendede var.
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüslerim çiçek açıyor ama adlarını bilmiyorum. Bilen var mı? Bu kötü fotoğraflardan anlaşılır mı bilmiyorum. Teşekkürler.
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüslerimin cinsleri hakkında yardımcı olabilir misiniz lütfen?
|
elimde 130 farklı çeşitte kaktüs var ve hemen hemen yarısının ismini bilmiyorum.nasıl isimlendirebilirm? yabancı bir kaç siteden bilgi alıyorum. ama bazıları birbirine çok benziyorlar ve işin içinden çıkamıyorum...
|
Bu başlıktaki kaktüsleri incelemekle başlayın derim ben. Çok fazla kaktüs tür bilgilerine ulaşacaksınız. Bulamadıklarınızı da fotoğraflama imkanınız varsa isimlendirme konusunda buradan destek alabilirsiniz.
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün komşumdan aldığım kaktüsüm.Daha doğrusu ben ve komşum arasındaki takastan bana düşen bir kaktüs.Devasa bir formda.Acaba ismi nedir?Birde hiç çiçek açmadığını söyledi çiçek açıyormu?
|
Fatihciğim bu kaktüse halk arasında kaynana dili derler. Çok güzel çiçekleri olur. Açınca insanın ağzı açık kalıyor. Çok gösterişli ve büyük çiçekleri oluyor. Açınca bana hak vereceksin. Ama kaktüsünü bol güneş alan açık bir alana koyarsan daha iyi olur. Güle güle büyüt Fatihciğim...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim kaynana dili (opuntia vulgaris). Evde nasıl bakılır bilemiyorum.
|
Kaktüsümün türü nedir?
2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba kaktüsüm mor çiçekler açıyor acaba türü hakkında bilgi verebilirmisiniz ,şu an 1 metre boyunda daha hızlı büyümesi için ne yapmam gerekir ? yardımcı olursanız sevinirim,iyi günler.
|
Opuntia spinosior ya da walkingstick cactus (baston kaktüsü) deniyormuş.
|
teşekkür ederim,internette biraz araştırma yapabilirim şimdi.
|
5 Eklenti(ler)
Bütün kaktüsseverlere merhaba:) Neredeyse on senedir sessiz sedasız balkonumda duran kaktüslerimi eklemek istedim ben de. Adlarını bilmiyorum. Bu sayfada aynılarını gördüm ya da linkler verilmiş kaktüslerle ilgili araştırma için tek tek sayfaları incelemem lazım. Şimdiye kadar benim için onlar "benim kaktüslerim" di. Bu sayfadan sonra araştırmazsam çok ayıp olur:o
Eklenti 89063 Eklenti 89064 Eklenti 89066 Eklenti 89067 Eklenti 89068 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 89069
Eklenti 89070 Tabi bunlar heryerde kolaylıkla bulunabilecek çiçekler. Çok değişik ve çok güzel kaktüsler var. Zaman içinde ben de değişik kaktüslere sahip olmak istiyorum:) |
Sayın sevim.K, ilk resim Sempervivum, ikinci resim ise Aloe yanılmıyorsam. Diğer kaktüslerinizin isimlerini önceki sayfalardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
|
Teşekkürler Selenn; benim zahmetsizlerim onlar:)
|
Rica ederim zahmetsizlerinizi güle güle büyütün:)
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Engin aşağıdaki mesajınızda bulunan resimde, en sol altta duran kaktüsünüzün ismi nedir acaba? Aynısı bende de var ama ismini bilmiyorum. Tabi eğer gerçekten oysa...
Eklenti 89759 |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümü yeni aldım. ismini araştırdım; iki cins kaktüse benzettim. Biri (daha kuvvetle) notocactus, diğeri echinopsis. Bir de üçüncü şık var tabi:Hiçbiri :D Peki ya sizce?
Eklenti 89761 |
Alıntı:
|
Diğer fotoğraftaki notocactus yani parodia değil.Echinopsis olsa gerek.
|
Arkadaşımın hediye olarak gönderdiği kaktüsün türü konusunda bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşa şimdiden teşekkürü borç bilirim :)
http://www.agaclar.net/galeri/files/...07-09_1255.jpg |
[QUOTE=Dudi;457525]Arkadaşımın hediye olarak gönderdiği kaktüsün türü konusunda bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşa şimdiden teşekkürü borç bilirim :)
Pincushion Cactus sanırım. |
Sayın Dudi,
Kaktüsünüzün Mammillaria spinosissima cv. 'Un pico' olduğunu düşünüyorum. Buradan fotoğrafını inceleyebilirsiniz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adını bilen var mı. Bu kaktüsten benim de olmalı, umarım bulurum..
Eklenti 91945 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025