![]() |
3 Eklenti(ler)
Okulun bahçesinde kendi kendine her sene çıkan bir bitkiyi hep merak etmişimdir. Sonunda sormayı akıl ettim.
farklı çiçeklenme aşamalarında bitkiler mevcut idi, bu nedenle her birinden çektim. Eklenti 655644 Eklenti 655645 Ne yazıkki çiçekli olan kaldırıma çok yakın olduğundan insanlar geçerken yapraklarını ezmişler idi. :( Eklenti 655646 Bitki ilk bahar aylarında çıkıyor, çiçeklenme Mayıs civarı oluyor. |
Alıntı:
Basur otu olabilir. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ismini öğrenebilir miyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Euphorbia marginata / Dikkatli olun bjtkiye dokunmayın zehirli bir bitki GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Bitkinin son durumu bu halde. Kayısı ağacının altında , ağaç ile yarışıyor. (Sihirli fasulye gibi😀)Uçlarında sarı çiçekler yaptı. Fakat çiçekler tam açılmadan tüp şeklinde dökülüyor. Belki cinsi böyle. Yokmudur bunun ne olduğunu bilen?
Alıntı:
|
şah-kara bitkinin biraz daha net resmini çekebilir misin tam olarak yaprak şekli belirli olmuyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yeni bir fotoğraf yükledim. Ama haklısınız dediğiniz bitki sanırım. Peki bir işe yarar mı? Keseceğim. Artık çok büyüdü.
[QUOTE=Güngör Salman;1517621[/QUOTE] |
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|
Zehirli ve tehlikeli, yayılıcı bir bitkiymiş. Bazı Afrika ülkeleri zararlı bitki ilan etmiş.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Sn. Güngör Salman. |
Merhaba arkadas iyi forumlar
Bu bitkiye rastladim yaklasik 2000 metre rakim civarinda kışa doğru. Tadina da baktim tadi kusburnuyla cilegin karisimi. Cevaplarinizi merakla bekliyorum. https://hizliresim.com/Oy3ZJ5 Dipnot:Yillardir gezginim kesinlikle kusburnu degil kime gosterdiysem kusburnu dedi Dipnot2:Resmi atmayi beceremedim linkini paylasiyorum kusura bakmayin baska bir arkadasta eger duzeltip atarsa cok sevinirim. |
Doğu anadolu'da gördüğüm dikenli bir çalı. Yaz sonunda meyveleri olgunlaşıyor. Mor renkte ve yerel halk tarafından yeniyor. Ekşi-tatlı bir tadı var. Bazen acı olabiliyor. Meyveler dolmalık fıstıktan daha büyük değil. Adı nedir yardımcı olabilir misiniz?
https://preview.ibb.co/nMtDEQ/dikenlicali.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
Cevaplarinizu merakla bekliyorum iyi forumlar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Oxalis Corniculata
Boynuzlu Ekşi Tırfıl Muda Yoncaya benzer yapraklı, çok minik bamyaya benzer meyvesi olan, sarı minicik çiçekler açan bu bitki olgunlaşan tohumlarını etrafa mermi gibi fırlatarak çoğalıyor. Sanırım bu yüzden balkonumuzdaki hemen her saksıya yayılmış durumda. (Sarı Kuzukulağı denen bir türe benzettim ama çok emin değilim) Kaktüslerin içinde bir fotoğrafı; Eklenti 657546 Tohumlarını da şöyle fırlatıyor; Sizce bu bitkinin adı nedir? |
Alıntı:
Bizim buralarda olmayan bir bitki idi. Çiçekçilerden alınan fidelerden zaman içinde çıkmaya ve hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Görüntü önce çok hoş. Ancak istilacı bir tip. İstemiyorsanız mümkün olduğu kadar yok edin. Toprak altında yumruları var muhtemelen diğerleri gibi. Yeniden çıkıyorlar. |
Alıntı:
Ailece tohumlarını patlatmaktan büyük keyif aldığımız için tohumların fırlayarak ulaşamayacağı izole bir yerde yetiştirmeye devam edeceğiz sanırım. Ayrıca bu isimle arattığımda "Boynuzlu Ekşi Tırfıl" olarak da Türkçemize kazandırılmış olduğunu gördüm. |
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Lokasyon: Vezirköprü Samsun
Rakım:240m |
ilk bahar aylarında çiçeklenen bu yabani bitki nedir?
2 Eklenti(ler)
Yavşan otu
wakan İlk bahar aylarında çiçeklenen bu yabani bitki nedir? Yaprak detay: Eklenti 661901 Kaplayıcı etki gösteriyorlar :D Eklenti 661902 |
Alıntı:
Yavşan otu. (veronica persica veya veronica chamaedrys olabilir, ama veronica'nın diğer 500 türünden biri de olabilir) :) |
Yazın çıkan ve kabağı andıran yapısı olan yabani bitki
3 Eklenti(ler)
Ecballium elaterium
Orhan Özbilgiç Yaz aylarında çıkan ve son bahara doğru meyve oluşumu başlayan, meyve dışında dikenimsi yapılar olan bu yabani bitkinin adı nedir? Bitki: Eklenti 661917 Yaprak detay: Eklenti 661918 Çiçek detay: Eklenti 661919 |
Alıntı:
Bitkinizin adı, Ecballium elaterium (Yaban kavunu-Acı kavun). |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bu bitkinin adı nedir acaba.
|
Son bahar'da çıkab bu yabani bitkinin adı nedir?
3 Eklenti(ler)
Civanperçemi (Achillea millefolium)
Muda dere otunu andıran, tüy gibi yapısı olan bu yabani bitkiyi teşhis edebilecek var mı? Eklenti 662948 Eklenti 662949 Eklenti 662950 |
Yapraklarını kopartıp koklayın. Civanperçeminin özellikle beyaz olanın yapraklarının bile kokusu bulunmakta. Muhtemelen civanperçemidir.
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...kiler/2577.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025