![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/5569.htm |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Güngör Salman
Bir anda görünce kudret narı sandım ama içinin jelli yapısından yanıldığımı anladım. |
Çok dekoratif bir bitki
2 Eklenti(ler)
Euonymus europaeus
Teşekkürler... LİR İğağacı,papaz külahı (Türkçe adı). Tıbbi olarak kullanılıyormuş. Bileşiminde reçine , aspargin, evonimin bulunur. Sarımsı beyaz sert odunundan iğ, kürdan ve tahta çivi yapılıyormuş. Meyvesi idrar arttırıcı, kabızlık giderici ve kusturucudur;özellikle kabızlık çekenler için etkilidir.Kökünün kabuğuyla reçinesi de kullanılır. Meyve kapsülleri zehirliymiş karaciğer ve böbrek hasarı meydana getirebiliyormuş. Hatta çocuklarda ölüme bile sebep olabiliyormuş. Daha önce adını bulmak için çok uğraşmıştım. Ancak yine adını unuttum.Sonbaharda küpe şeklinde çiçek ve tohumları oluşuyor. Çok fazla boylanmayan çalı-ağaççık formunda bir bitki.Fotoğraflar cep tel. ile çekildiği için çok iyi değil. Detay için bir resim daha yükledim.. |
Alıntı:
Euonymus europaeus - Google'da Ara |
Alıntı:
Çengel sakızı Chondrilla |
Beyaz zambak
2 Eklenti(ler)
Eklenti 257687
Eklenti 257688 Bu harika çiçek fotoğrafları -Aydın Babacan- internetten. İsimlerini bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum. |
Alıntı:
2. resim Lilium Candidum |
Teşekkürler Bettty. Ancak isminin lilium candidum olduğunu öğrediğim çiçek bahçemde var. L.candidumun çiçekleri karşıya bakıyor ve ortasındaki tohumlar sarı. Dikkatli bakarsan bunun çiçekleri aşağı bakıyor ve tohumları kırmızımsı. Aynı gruptan olabilirler;ancak bunun cinsi farklı galiba.
|
Alıntı:
|
kendime meyve çekirdekleri için küçük bir deneme saksısı oluşturdum ve kaloriferimin üstüne koyup,üzerini ser streçle kapattım içinde 3 4 çeşit meyvenin çekirdeği var ancak kırmızı küçücük yabani bi ot bitti herhangi bi meyvenin filizi olamaz uhtemelen yabani bir ot ama merak ettim nette kırmızı ot vb.aramalar yaptım ama merakımı giderebilirseniz sevinirim ama şu an sayfaya nasıl fotoğraf yükleyebileceğimi bulup fotoğrafını koymak arzusundayım
|
1 Eklenti(ler)
küçük kırmızı filiz
|
Alıntı:
|
Teşekkür Bety, O siteye baktım, bu zambağa en yakın görüneni Lilium Martagon. Uzmanları daha iyi bilir. Bu fotoğraf Amasya Boğalı Yaylasında çekilmiş.
|
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler lir :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
daldırdığım bi çeliğin saksısında böyle bişi çıktı genelde bütün saksılarıma meyve ağacı dikerim ama yabani ot olmamasını umarak soruyorum ama tabi ottur ama bir umut :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki nedir? Ablam salep dedi ama emin değilim..
|
2 Eklenti(ler)
Erzurumdan bir çiçek sormak istiyorum. Geniş alanları kaplıyor. Centaurea lardan bir çiçek. Bölgeye endemik olabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Scabiosa prolifera
herbaryum |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki ile Balıkesirde bir tepede karşılaştım.. Koskoca bir yamaca yayılmıştı.. Ne olabilir ?..
Tussilago farfara jineop |
Alıntı:
|
Son resimdeki acacia dealbata (mimoza)
|
2. ve 3. resimlerdeki ağacın Magnolia Soulangeana olduğunu düşünüyorum.
|
Ismini hatırlayamadım
2 Eklenti(ler)
ismi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kalanchoe pumila |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025