![]() |
Alıntı:
Araceae yani yılanyastığiller familyasından Manisa TUBİVES te iki tür var. Arum elongatum ve Dranculus vulgaris Sevgiler;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Asphodelus Lutea
( Kral Mızrak, Sarı Asphodel ) Sn. Jineop Teşekkürler. Yer : Dereköy Kuş kayası Mevkii Kemalpaşa,İzmir Tarih : 06 Nisan 2013 Kantaron çiçeğine benzeyen fakat çiçekleri iri, yaprakları değişik olan bu bitki ne olabilir acaba ? Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
ARİSARUM VULGARE Teşekkürler Sayın;jineop Manisa-Osmancalı-Yunt Dağları yabani bitkilerinden(1.fot.); Yaprakların altında toprağa yakın kısımdaki oluşum(2.fot.); Bu etobur bir bitki olabilir mi? Adı nedir? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çalıştığım köyde köylüler dağlık alandan bu otları toplayıp banada verirlerdi. Köylüler yöresel adıyla hoşrat derlerdi. Salataya doğrardım veya sadece tere gibi tüketirdim. |
2 Eklenti(ler)
Ballıbabagiller Ajuga reptans - sürünücü mayasılotu
cemo Haftasonu kırlarda gördüğümüz, ballıbabagillerden diye tahmin ettiğimiz bu yabani bitki nedir ? |
2 Eklenti(ler)
birkaç önceki fotoğraftada vardı bu bitki.
çok kötü bir kokusu var. çiçeği çok ilginç. ikinci fotoğrafta çiçeğin kesiti görülüyor. çiçek içindeki kıllar tek bir yöne gidişe imkan veriyor. içeri giren böceğin dışarı çıkma şansı yok. benim bu şekilde kopardığım tüm çiçeklerin içinden sinek, yabani arı vb. gibi böcekler çıktı. ama kokosu çok kötü. bu sinekleri çekende bu kötü kokusu sanırım . ama içeri bir girdikten sonra dışarı çıkmaları imkansız. bunun bitkiye ne gibi faydası oluyor bilemiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir. Yaban domuzları çok seviyor bunu. arayıp bulup topraktan söküp kökünü yiyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaslar, cok cicekli bu yabani bitkinin adi nedir?
Anemone nemorosa kelebek calisi |
Alıntı:
|
Bu yabani bitkinin adını öğrenmek istiyorum
2 Eklenti(ler)
Linum Mucronatum
Tohumcu Nılgun Çok yıllık bir bitki (heryıl aynı yerden çıkıyor). Bir karış kadar boyu var. Kışın kuruyup bu aylarda tekrar çıkıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Antalya da yazın resimlediğim, gölgede bol humuslu bir toprakta yetişmiş 10-15 cm boyundaki bu bitkinin adı nedir?
|
Alıntı:
|
Bu Bitkinin Adı Nedir?
5 Eklenti(ler)
KÖPEK ÜZÜMÜ
Solanum nigrum Ekmedim ancak saksıdan çıktı... Bu yıl 2 yaşında. Suyu çok seviyor, sıcağa ve soğuğa dayanıklı. Çiçekler sonradan siyah küçük meyveciklere dönüyor, yenilir mi bir fikrim yok. Toplam bitki boyu şimdilik 30 cm kadar, geçen yıl daha da uzundu üst tarafları kurudu. Ot mudur? Ya da adı nedir? |
5 Eklenti(ler)
Yer : Nif Ovası
Tarih : 20 Nisan 2013 Kemalpaşa,İzmir Nif ovasında bir bahçe içerisinde 2-3 ayrı yerde gördüğüm bu bitki nedir acaba..? Saygılarımla Leontice leontopetalum - Kırbaş Sn. herbaryum Çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ormanda mantar ararken rastladım ilgimi çekti.Yaprakları resimde de görüldüğü gibi çok ince ve hoş görüntüsü var.Kokusu baharatımsı gibi.Tanıyan var mı?
|
Ynt: Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
2 Eklenti(ler)
|
Sn orklar kesin bir şey diyemeyeceğim fakat parlak mustafa ve ya kalanchoe olabilir.:D
|
Alıntı:
|
Ynt: Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Alıntı:
Ben de benzettim, ama kerata cinsini belli etmiyor |
Alıntı:
|
Foeniculum vulgare değil sanırım.Yaprakları ve çiçekleri çok benziyor ama kök sistemi aynı değil.Kökleri daha ince ve derine gidiyor.Hatta küçük bir örneği elimdeki çakıyla kazarak çıkarmaya çalıştım ama kökler derine gittiğinden çıkaramadım.Köke yakın kısımdan koptu.Evde suya koydum canlılığını koruyor.Çimlenme olursa saksıya ekicem.Resim çok net değil ama görüntüsü gerçekten hoş.
|
5 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa-Torbalı karayolu Çiniliköy civarı ana yol kenarı.
Kemalpaşa-İzmir 23 Nisan 2013 Bitki nedir acaba..? Saygılar. Vaccaria pyramidata Arap Baklası, İnek Otu, Ekin Ebesi Sn. herbaryum çok teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Muhtemelen Silene subconica |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn. jineop öncelikle desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.. Size ve Sn.herbaryum'a müteşekkirim.. Sanırım diğer sorduğum ile aynı gün aynı yerlerde çektiğim bu bitki sizin tarifinize çok uyuyor.. Olabilir mi acaba..? Sayglarımla. |
5 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa-Torbalı duble yolu
Tarih : 27 Nisan 2013 Kemalpaşa,İzmir Yol kenarlarında gelişi güzel yayılım gösteren bu bitki nedir acaba..? Saygılarımla, Linum sp. (Yabani Keten) Sn.herbaryum çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa-Torbalı duble yolu üzeri vasıfsız bir toprak örtüsü üzeri.
Tarih : 29 Nisan 2013 Kemalpaşa,İzmir Bitki nedir acaba..? Saygılarımla. Lysimachia atropurpurea (Karga Otu, Altın kamışı,) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025