![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir,şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu çiçek nedir? 2 yıl önce Antalya Serik´te bir parkta görüp, fotoğrafını çekmiştim.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim bay Jineop.Türkçe bir ismi de varmı acaba?
|
Sevgili Jineop benim çiçeğimi bildiniz mi? Banada cevap verin lütfen çok merak ettim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Kelebek çalısı Teşekkürler |
bu çiçek nedir?
1 Eklenti(ler)
koyu mor dal ve yaprağa sahip,eflatun çiçek açıyor.Sarkıyor.
|
Bu çiçek nedir?
2 Eklenti(ler)
mor ve pembe açıyor.Tohumdan ürüyor.Tek yıllık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
231 nolu resimdeki çiçeği bilen çıkmadımı yardıııııııım!
|
Sevgili Ayhat, net bir resmini tekrardan yükleyebilir misiniz acaba? Bir de soğanlı bir bitki galiba, yapraklarını kurdela çiçeğine benzettim ama...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
peki tekrar yükleyeceğim, soğan gibi gözüken yer, odunsu gövdesi, aslında belkide çok bildiğiniz bir çiçek, resmini yenileyeceğim, cevap için teşekkür ederim.
|
Merhaba,Antalya'da bir tesisin serasında gördüğüm,bir tür sarmaşık olduğunu düşündüğüm,oval yapraklı,yapraklarının üstü Topçu çiçeğine benzeyen altı ise göz alıcı mor renge sahip bitkiyi tahmin edebilecek kimse var mı ?
Türün ismini öğrenebilirsem resimini ve bilgilerini bu sayfaya ekliyeceğim.Şimdiden teşekkür ederim. Haftalardır aradığım ismi ne yazık ki foruma mesaj gönderdikten saniyeler sonra buldum.Aşkıma neredeyse kavuştum :) Bu güzelliğin ismi Zebrina Pendula 'imiş. http://d1212.hizliresim.com/14/l/h0wx6.jpg |
merhaba,bu bitki telgraf çiçeği/tradescantia zebrina ismi...bende de var çok arsız..bende bu yönünü seviyorum..
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ismi konusunda bana yardımcı olur musunuz lütfen ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ARICININ GÜNLÜĞÜ 2012 POLEN AĞACI | Bereket TV
Arkadaşlar bu bitkinin adı nedir? Ankara da bir yerlerde gördüm ama tam nerde bilmiyorum. Rhus chinensis Sn.Kelebek Çalısı na ve Sn.Herbaryum a teşekkürler ========================================= Bu arada; Evodia hupehensis yani bee-bee tree (ARI AĞACI) diye bir ağacı da öğrenmiş olduk Sn.Bari ye teşekkürler |
Alıntı:
|
Mürver sonbaharda çiçek açmıyor...Mürverin sonbaharda meyvesi olgunlaşmış oluyor... bu ağaç ise sonbaharda çiçek açıyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Büyük ihtimal Schinus terebinthifolius |
Biberiye muhtemelen...
Bir de uzaktan foto alalım :) Zaten yapraklarını koklarsanız eğer biberiye ise kendini hemen belli eder... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Birinci resim Euodia yaprak detay diğeri Schinus yaprak detay, videodaki hemen baştaki yaprak detayı ile karşılaştırabilirmisiniz?
Ben emin olamadım. |
Kanatlı yaprak sapı (winged rachis) Evodia hupehensis (Tetradium) de görülen bir özellik değil sanırım...
|
Çiçeğin açma zamanı da önemli ...sonbaharda çiçek açacak...
|
Evet yaprak kenarları farklı..Schinus'a daha çok benziyor. Evopodia sp. tam olarak özellikler arı ağacını tutuyor.. Schinus'ta aynı maksatlı kullanılıyormuş, tam olarak videoda bahsedildiği gibi yayılıcı bir türmüş.. Kusura bakmayın yaprak kenarlarına bakmadan evopodia'yı karıştırdım.. Ama aynı maksatlı arılar için soğuk iklim için evopodia'da değerlendirebiliriz..
|
Alıntı:
Ben Rhus chinensis ' e benzettim. September beauty olarak da geçiyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025