agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu sukulentin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm)

esen 26-11-2007 13:55

1 Eklenti(ler)
Sağdaki sukkulentin adı bebek parmağı olabilir mi?

İlkin 26-11-2007 14:26

esen hanim çok teşekkür ederim isim için, gerçekten de çok güzel bir sukulent, ben de sizin gibi garanti olsun diye 1-2 tane daha çoğaltayım bari. Bu benim çektiğim bir resim, Mucip Abi'den geldi bu sukulent. Siz bu türden yollamamıştınız bana. Belki adromischus cooperii yolladınız onunla karıştırdınız. Aşağı linkte var sizin yolladıklarınız. Teşekkür ederim tekrar, hepsi sağlıklı kalanchoe bile köklendi ;) O kadar mutlu bakıyorum ki onlara onlar da beni üzmüyor :p

http://www.agaclar.net/forum/showthr...647#post168647

esen 26-11-2007 14:39

İlkin senin gönderdiğin fotoğrafın en üst sırasının ortasında yuvarlak içine aldığın işte bu tür. ama büyümediği için farklı görünüyor

mehtap gürbüz 26-11-2007 15:03

Merhaba İlkin, 153'deki KALANCHOE TOMENTOSA.

mehtap051 26-11-2007 15:21

Esen kalanchoe tomentosadan bana göndermiştin.Sanırım tuttu.Bir problem yok onda ama
bebek parmağı diye yazdığın çiçeğim kurudu.Çok üzüldüm.Diğer gönderdiklerin gayet iyi.Yaprak olanlarda birşey yok, onları bahara belli olacak sanırım.Birde sen bana pembe çiçekli 2 tane çelik göndermiştin.Onların adı ne?

İlkin 26-11-2007 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esen (Mesaj 178076)
İlkin senin gönderdiğin fotoğrafın en üst sırasının ortasında yuvarlak içine aldığın işte bu tür. ama büyümediği için farklı görünüyor

Gerçekten mi ama sizin yolladığınızın yemyeşil yaprakları var çok ilginç :p belki bir alt türü de olabilir büyüdükçe daha iyi anlayacağım sanırım. Sağolun tekrar.

Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum tekrar. Harika bir sukulent;)

esen 26-11-2007 15:46

Sevgili Mehtap, pembe çiçekli de KALANCHOE olabilir mi? Etli yaprakları varsa odur, hatırlayamadım da ne gönderdiğimi...
Bebek parmağını evde üretmeyi deneyeyim, tutarsa gönderirim yeniden:rolleyes:
Bu arada enginar ve kuşkonmazın sukkulent olup olmadığı benim için bilinmez bir soru olarak mı kalacak? Yok mu bilen?

menekşemehtap 26-11-2007 15:56

1 Eklenti(ler)
Sevgili esen bende soru içinde soru sosrayım dedim :D.Uzun zamandır ismini arıyordum bulamamıştım.Sizin sukulentlerin arasında gördüm daire içine aldığım bitki nedir?Sevgili ataser göndermişti bana oda ismini bilmiyordu.Bendeki biraz daha küçüğü yaprakları kötü durumda ama ölmedi de olmalıda öylece duruyorlar ismini bilsem belki onun için bir şeyler yapacağım.

mehtap gürbüz 26-11-2007 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 178110)
Gerçekten mi ama sizin yolladığınızın yemyeşil yaprakları var çok ilginç :p belki bir alt türü de olabilir büyüdükçe daha iyi anlayacağım sanırım. Sağolun tekrar.

Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum tekrar. Harika bir sukulent;)

İlkin o işaretlediğin sukulent, tüysüz,yeşilimsi mavi veya gri, etli, boncuk gibi yapraklı üstü mumlu gibi ise "pachyphytum hybrid" dir.

mehtap051 26-11-2007 17:15

Esen ayıp olmazsa bebek parmağından üretebilirsen göndermeni isterim.Bahsettiğim çiçek İlkin'in 157.mesajındaki linkte var.Onada göndermişsiniz(.Pembe çiçekliden.)

İlkin 26-11-2007 17:26

Mehtap Hanım benimkisi tüylü, yemyeşil etli yaprakları var.

esen 26-11-2007 21:09

Evet kalanchoe o, tabii gönderirim.

limon 03-12-2007 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 170406)
bu çiçeğimin sukulent olduğunu düşünüyorum.En az 5-6 yıllık.Yaz aylarında uzun sap üzerinde beyaz gösterişsiz çiçekler açıyor.

Eşimin annesinin evini düzenlerken saksısı çok küçük çiçeği çok büyük olduğu için dengesizlikten düşürüp dağıttığım ve mecburen bana hediye edilen sukulentin adını araştırırken sizinkinin aynısı olduğu gördüm Vildan Hanım. :)
Benimki baharı bekleyemeden bir kaç saksıya bölünmek zorunda kaldı. Yaşatabilirim inşallah :)
Bu arada adını henüz öğrenememişsiniz sanıyorum. (Ya da ben göremedim)

İlkin 03-12-2007 13:52

3 Eklenti(ler)
Bunlar da Gürbüz ailesinden gelen sukulentlerim ama adlarını bilmiyorum. Bunların adını da yazarsan çok sevinirim Mucip Abi. Teşekkür ediyorum.;)

Eklenti 25904

Eklenti 25905

Eklenti 25906

mehtap gürbüz 03-12-2007 15:00

Merhaba İlkin,

İsimleri :
1...gasteria
2...crasula ....?...
3...cotyledon ladysmiths

İlkin 03-12-2007 15:25

Çok teşekkür ederim, hepsi de birbirinden güzel. Sağolun tekrar.

Vildan Sönmez 03-12-2007 15:41

Bence yaşar.Çok nazlı olduğunu düşünmüyorum.İsimlerini ise hiç sormuyorum dikkat edersen. Latince ve nasılsa ezberleyemiyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 181025)
Eşimin annesinin evini düzenlerken saksısı çok küçük çiçeği çok büyük olduğu için dengesizlikten düşürüp dağıttığım ve mecburen bana hediye edilen sukulentin adını araştırırken sizinkinin aynısı olduğu gördüm Vildan Hanım. :)
Benimki baharı bekleyemeden bir kaç saksıya bölünmek zorunda kaldı. Yaşatabilirim inşallah :)
Bu arada adını henüz öğrenememişsiniz sanıyorum. (Ya da ben göremedim)

menekşemehtap 03-12-2007 23:49

3 Eklenti(ler)
Sukulent olduğunu sandığım sevgili ekin97'nin gönderdiği bitkilerin isimlerini bulamadım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. :rolleyes:

ekin97 04-12-2007 09:30

Mehtap'cım merhaba,
ilk resimdekiler iki çeşit katmerli kalonşe,
ikici resimdeki yanlış öğrenmediysem ALOE ARBORESCENS
üçüncüyü bende bilmiyorum maalesef...
Birde aşkın gözyaşı diye bilinen çiçekten göndermiştim o ölmüş mü?

menekşemehtap 04-12-2007 12:14

Esracığım aşkın gözyaşları dediğin köklü minik yapraklı bitki ise o kaktüsün tekine yapışmıştı ve yapraklarının hepsi erimişti.Ama köküne güvenerek diktim bakalım bekleyip göreceğiz şuan ölü değil ama canlıda değil.İsimler için teşekkür ederim.Katmerliye bayıldım çok saol sayende ailem baya bir gelişti.Benden de bir isteğin olursa hiç çekinmeden söyle kardeşlik adına ben hep burdayım.

İklimsiz 04-12-2007 14:36

Esracığım çok çok teşekkürler gönderdiklerin için, hepsi birbirinden güzel. Hepsinden güzeli incelik, duyarlılık. Yüreğine, emeğine sağlık.

Ayseloge 04-12-2007 17:06

5 Eklenti(ler)
Kalancohe'larımı aldığımda o kadar güzellerdi ki...kırmızı,pembe,eflatun çiçekleriyle.Ama sanırım sera ortamından dükkanımıza geldiğinde biraz hava değişiminden birazda sanırım yanlış bilgiden olacak epey bir değişim gösterdiler.Son durumları ise işte böyle...Kötü görünen yaprakları diplerinden kesmeyi düşünüyorum.Daha başka neler yapabilirim?

esen 04-12-2007 20:04

Sayın Ayselyangılı, çok mu suladınız acaba? Kök çürümesi gibi gözüküyor. Bence bozulan yaprakları koparın dibinden, bir de bakın bakalım toprağı çamur gibi mi? Öyleyse yenileyin toprağını. Bende bu çiçeğin turuncu, fuşya, kırmızı ve toz pembe rengi var. Güneş gören kapalı balkonumda aklıma geldikçe (sık gelmiyor aklıma) suluyorum. Ve durmadan çiçek açıyorlar.

malina 10-12-2007 10:24

Bu kaktüs ve sukulentin adı, türü ne?

Galeride, her sorulan bitkinin altında yazışma yapıldığı zaman, anlatılanlar karışmayacak. Adını ve türünü öğrendiğiniz bitkiyi daha sonra olması gereken bölüme taşıyabileceksiniz/taşıyabileceğiz.

Bu nedenle, bundan sonra soracağınız sorular için, galeriyi kullanmanızı rica ediyoruz. Bu kaktüs ve sukulentin adı, türü ne? bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

saydemir 21-02-2008 20:16

2 Eklenti(ler)
Bu sukkulentin adı nedir acaba?

papatyam 22-02-2008 08:03

Saydemir, ne kadar güzel birşey bu böyle :)

fatmadundar 22-02-2008 10:33

Çok ilginç. Hiç bir yerde görmemiştim.Aynı bitkinin tomurcuğu galiba.Bir de açmış hali olsadı.(o zaman tanırdım ;) )
Nerden buldunuz?

saydemir 22-02-2008 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 206941)
Nerden buldunuz?

İnanın bir bulsam hiç kaçırmadan alırdım. :p Benimde çok hoşuma gitti. infojardin.com diye bir site var. Çok ilginç bitki resimleri buldum. Bu da onlardan birisi. Ama bilmiyorum türü nedir, çünkü adı yazmıyordu.

saydemir 22-02-2008 14:35

1 Eklenti(ler)
Belki bu olabilir ismi. "Crassula capitella"

huzunperest 23-02-2008 01:04

Bu linkte tüm crassula türleri var ama eklediğin tarzda göremedim. Gerçekten benim de çok hoşuma gitti.
http://www7a.biglobe.ne.jp/~JSS/succ...n-crassula.htm

Gatay 14-03-2008 12:43

1 Eklenti(ler)
Merhaba, bu sukulenti yeni aldım. Resim, Sn zenfree'ye ait.O da sormuş zaten. Ama sonraki mesajlarda yanıtı göremediğim için bende sorayım dedim. Bu sukulentin ismi nedir ? Bakımı hakkında bilgi alabilir miyim ? Aldığımdan beri alt yaprakları yumuşayıp sararıp dökülüyor. Suyu azalttım olmadı. Çoğalttım olmadı. Yaprakların sararıp dökülmesine engel olamadım. Sizlerden bilgi alabilir miyim? Teşekkürler

İklimsiz 14-03-2008 12:53

Graptopetalum pentandrum diye biliyorum.

zenfree 14-03-2008 12:57

Evet, ben de araştırmıştım. Galiba graptopetalum paraguayense.

Gatay 14-03-2008 13:00

Sn Zenfree sizin bitkinizde de yaprakları dökme sorunu var galiba. Daha sonra yüklediğiniz resimlerde yapraklar tepede kalmış. Acaba bu bitki bu şekilde mi gelişiyor? Hiç bol yapraklı olanına rastlamadım.

zenfree 14-03-2008 13:04

Sayın Gatay, sap uzadı. Yaprak kısmında henüz bir gelişme yok. Yeni toprak değiştirdim ve düzenli sulamaya başladım.

Aldığımda yumuşama bende de vardı. Yarım gün güneş alan pencere önüne koydum. Hiç sulamadım. Yumuşama durdu. Baharla birlikte hareketleneceğini düşünüyorum. Bu fotografta farkedebilirsiniz belki.

Gatay 14-03-2008 13:11

Bende yarım gün güneş alan bir yerde tutuyorum ve az su veriyorum. Yaklaşık 1 ay oldu ama yaprak dökülmesi durmadı. Bu durumda bekleyeceğim. Yardımınız için teşekkürler.

Vildan Sönmez 14-03-2008 14:36

Arkadaşimiz CARETTA' nın gönderdiği kaktüslerden biri bu.
Kutuda düşmüş bazı yaprakları, hafifçe toprağa gömdüm ve az suladım. iki tanesi yeşerdi.

Arzu Kasapoğlu 14-03-2008 16:00

Bu çiçek gölgede ve içeride kalırsa ince uzun bir hal alıp formunu kaybediyor. Dışarıda bol güneş alan bir yere koyarsanız problemi çözersiniz.

Vildan Sönmez 15-03-2008 19:25

3 Eklenti(ler)
Filizlenen yapraklar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 214675)
Arkadaşimiz CARETTA' nın gönderdiği kaktüslerden biri bu.
Kutuda düşmüş bazı yaprakları, hafifçe toprağa gömdüm ve az suladım. iki tanesi yeşerdi.

zenfree 15-03-2008 21:06

Vildan Hanım, çok güzel. Ne kadar sürede çimlendi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025