![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, sukulent konularına baktım da ne olduklarını tam çıkaramadım echeveria türlerinden gibi ama tam da emin olamıyorum tecrübesiz olduğumdan.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizin bitkilerinizin orbea-stapelia grubundan bir tür olduğundan iyice emin oldum bendeki bitkilere yakından bakınca.. Ancak bu iki cinste çok sayıda tür var ve çoğunun yeşil kısımları birbirine çok benzediğinden muhtemelen ancak çiçek açtıklarında türlerinden emin olabileceksiniz... Orbea ve stapelia türleri iyi güneş istiyorlar ve diğer sukulentlerde olduğu gibi aşırı nemden ve soğuktan korumak gerekiyor.. Bunların dışında arada uzun süreler susuz kalmaktan pek etkilenmiyorlar... Yetiştirmekte zorluk çekeceğinizi sanmıyorum.. Bol şans... Not: Fotoğraflar ne yaptıysam yine de yan çıktı maalesef.. |
Alıntı:
|
teraryumdaki sukulent cinsleri
1 Eklenti(ler)
merhabalar,
Teraryumun içindeki sukulentleri çıkaracağım fakat cinslerini öğrenmek istiyorum. Kolay gelsin. Eklenti 687723 |
Alıntı:
Diğeri de büyük ihtimalle bir aloe türü, ama tam türünü bilmiyorum... |
teşekkürler.. sağolun.
|
1 Eklenti(ler)
Bilenler yazarsa sevinirim,tesekkurler
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedir?
|
sukulent ve kaktüslerin isimleri
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
3 numaralı resimdeki sukulent bir orbea variegata (diğer adıyla "stapelia variegata")... "Leş çiçeği" olarak bilinir... 4 numaralı resimdeki sukulent ise, iddia etmemekle birlikte, bir sedum türü olabilir... 5 numara ise sempervivum ya da echeveria cinslerinden birine ait... |
Teşekkür ederim Hızır gibi yetiştiniz
|
türleri hakkında bilgi
3 Eklenti(ler)
merhabalar,
resimdeki sukülentlerin türleri hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim özellikle ağaç gibi olanın türünü çok merak etmekteyim, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
türü hakkında bilgi verebilir misiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir acaba
|
Merhaba, bu bitkimin adını bilen varsa söyleyebilir mi?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, yalnızca kaktüs ve sukulent satan bir yerden aldığım için sukulent olduğunu düşünüyorum ama bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1558263889
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, Daha önce hiç görmediğim birkaç sukulent bulunca hemen alıp benimkileri yanına ekledim. Ama uzun zamandır aramama rağmen ne tür olduğunu bulamadım bunun. Yardımcı olabilir misiniz?
|
Alıntı:
1. Resim crassula muscosa yani prenses çamı dedikleri sukulent türü. 2. Resim ise kısaca opuntia Subulata (austrocylindropuntia subulata:mad:) 3. Bilmiyorum maalesef... Güle güle büyüt çok keyifli bitkilerdir ikisi de. |
[IMG]https://i.hizliresim.com/bVO4vb.jpg[/IMG]
Arkadaşlar bu çiçeğin ismi nedir bilen var mı ? Acaba elimde tohumlar mevcuttu filizlendiler. malesef çiçeklenmiş fotoğrafı yok elimde ama çiçekleri kasımpatına benziyor uzun boylu bir çiçek |
1 Eklenti(ler)
Crassula exilis
Teşekkürler, Sevgi Durul |
1 Eklenti(ler)
crassula ovata gollum
Teşekkürler, Mesut Temiz |
1 Eklenti(ler)
Bugün satın aldığım 4 türden 3'üncüsünü sormak istiyorum.
Bu sukulentin adı nedir? |
1 Eklenti(ler)
Peperomia dolabriformis
Teşekkürler, Sevgi Durul |
Alıntı:
Sayfası şu linkte: http://www.agaclar.net/forum/sukulent/29269.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben sukulentlere yeni yeni merak salmış biriyim. Bu merakımdan dolay internetten ilk deneme için bi kaç sukulent aldım ama adlarını bilmiyorum. Numaralandırdıklarımdan en azından birinin adını bilen olursa sevinirim. Saygılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
5 - Crassula Lycopodioides 6 - Crassula Capitella 8 - Portulacaria Afra 9 - Tradestancia Pallida (Mor Telgraf) |
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedir? Yaprakları 1-2 cm uzunluğunda.
|
Alıntı:
Tür adı tradescantia minima ya da callisia repens. İki adının olmasının nedeni bazı bilimadamlarının tradescantia cinsi içine dâhil etmeler, bazılarının ise callisia olarak ayrı bir cinse dâhil etmeleri... |
https://drive.google.com/file/d/1-ha...w?usp=drivesdk
Bunun türü nedir acaba. Bunu budama gerekiyor mu uzadı gitti. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025