![]() |
Sempervivum galiba, alt türünü araştırmak lazım
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir, succulent gibi geldi o yüzden burada soruyorum.
Eklenti 483206 İnce narin çiçeği açmak üzere. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adı nedir? Teşekkürler.
|
Alıntı:
Sedum rubrotinctum. |
Merhabalar.
1 Eklenti(ler)
Bu sukkulentin adını öğrenebilir miyim?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Esin.Nasıl çoğaltabileceğim konusunda bilginiz varmı?Koparıp toprağa koyuyorum ölüyor sürekli:(
|
1 Eklenti(ler)
Ekli sukulenti gecen hafta sonuIkea'dan aldım.. Nadiren sukulent bulunca , çeşidini önemsemeden alıyorum ancak henüz 1 kez sulanmasına ragmen çürüyor gibi..
Toprakla birleşim yerleri yumuşamaya başladı. Aldıktan sonra toprak değişimi yaptım, 1 kez de suladım. Dışarıda duruyor. Hava güneşli.. Sanırım kurtulamayacak gibi ne dersiniz?? Adını bile bilmeyince ne yapacagımı da bilemedim. :( |
1 Eklenti(ler)
merhaba gecen yil Burhaniye Örenden tesadüfen aldığım bu çiçeğimin ismini bilmiyorum çokgüzel çiçekler açtı üzeri tomurcuk dolu nasil cogaltildigini bilmiyorum, ne dersiniz
Eklenti 485151 |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...eras/15111.htm |
Sayın Sakdag çok teşekkür ederim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Keşke çoğaltabilsek size de yollardım almanıza gerek kalmazdı:)
|
Alıntı:
bu taş kaktüs cinsleri kışın 4 ay susuz, 2 bahar arası haftada bir birkaç fısfıs su takviyesi ile yarı kum, yarı kaktüs toprağı şeklinde kalitesiz geçirgen toprakta yaşayabiliyor. çok su verilince hücre duvarı parçalandığından kurtarmakta pek mümkün değil maalesef |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Ben de Bayrampasa İkea'dan almıştım sayın yalper..
Söylediğiniz gibi kalitesiz bir topragı vardı, değistirip sulayarak bakım yaptıgımı sanarken meger öldürmüşüm.. Tek sulama ile kaybettim, üzgünüm :( |
Alıntı:
A. lodewykii ve A. luckhoffii zaten aynı türü ifade ediyor, isimler sinonim. Dolayısıyla her ikisi de geçerli. Aldığınız bitki muhteşem görünüyor, sizi şu an kıskandım diyebilirim :D Çiçeğiniz bol olsun. Sevgili Seabert, bitkinizi kaybetmenize üzüldüm ama tüm bunlar birer tecrübe. Aizoaceae familyasını susuzluk değil, fazla su öldürüyor. Toprak değiştirseniz de sulanmamalılar. Hele hele aloinopsis kışın büyür, yazın uykudadır. Tek sulamada kaybetmenizin sebeplerinden biri de bu maalesef. Neyse, üzülmeyin, kısmet bir dahaki aloinopsise umarım :) |
1 Eklenti(ler)
Sanırım uzun süredir bahçemizde ama şimdiye kadar bu kadar güzel çiçek açtığını hiç görmemiştim. Biraz araştırdım ama bulamadım ne olduğunu.
Oscularia Deltoides SDurul Eklenti 486065 |
Sn. Orcn bu bitkiyi forumda bir sayfada görmüş gibiyim ama nerdeydi hatırlayamıyorum. Corpuscularia gibi uzayan, Faucaria gibi dişli yapraklı, Carruanthus gibi ama lila çiçekli :eek: Sonuç olarak hiçbiri değil, ben de çok merak ettim adını :confused:
|
Bu bir sedum ama alt türünü tahmin edebilecek var mı?
Fotoğrafta görünenler ayrı bitkiler değil, tek bir sürünücü gövdeden çıkan dallar aslında. Her dalın altından saçak kök yaparak büyüyen, yayılıcı bir sedum. http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83082.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...-img_83142.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
Son resimdeki acem halısına benziyor, ancak oldukça sık yaprak vermiş acem halısında daha seyrek dal yapısına rastlıyorum genelde |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 486395 Sizinki bunun yanında cüceler ülkesindeki Gulliver gibi kalır :D Aloinopsis luckhoffii ( = A. lodewykii)'den şaşmayın siz :rolleyes: Benim sorduğum acem halısı değil maalesef, bir sedum türü olduğuna eminim ama alt türlerini ayırmak gerçekten çok zor, belki bir bilen çıkar umudundayım :) |
Alıntı:
|
Acem halısı değil Sn. Yenibon. Yine boyut anlaşılamadığı için karıştırılıyor galiba, fotoğrafta plastik bardağın içinde ekili bitkiler. Boyları küçük. Zaten acem halısı Drosanthemum türlerinden, sedum değil.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın kelebek çalısı bitkiniz Dolesperma..
|
Teşekkür ederim Sn. Sudenur. Sanki Delosperma değil gibi geliyor bana ama?
Lampranthus olabilir mi acaba? Ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Sanırım halk arasında da Acem Halısı deniliyor
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sedeveria tezim güçlendi öyleyse. Sedeveria letizia olabilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025