![]() |
Stapelya'mı acaba
1 Eklenti(ler)
Aşağıda resmini verdiğim etli bitkinin cinsi konusunda kararsızım. Acaba bileniniz var mı?
İpekotugiller (Asclepiadaceae) familyasından bir Orbeopsis ya da Stapelya olduğunu sanıyorum. Ancak bu familyadan Caralluma (Frerea), Diplocyatha, Edithcolea, Hoodia, Huernia, Orbeopsis ve Stapelia cinsleri birbirlerine dış görünüş bakımından çok benziyorlar. |
çiçek açarsa daha kolay anlaşılır ama bence stapelia bende de var ve aynısı
|
Başka bir başlıkta bendekinin çiçek açmış fotoğrafını koymuştum, bir bakayım nerdeydi..
Buldum buradaki başlıkta |
Öğrendiğim iyi oldu merak etmiştim. Bendeki cactus&succulents kitaplarında benzerleri var ama tam emin olamamıştım. Türkçe ismini biliyor musunuz? Biz polis rozeti derdik:D
|
Damat bohçası deniyor sanırım. Sitede bir yerlerde okumuştum.
|
Arkadaşlar bu bitki bir stepelia bence...
|
Kesinlikle o bir stapelia. Tam emin değilim ama bordo renkli çiçek açacak sanırım.
|
Türü
1 Eklenti(ler)
Türü veya adı ne acaba
|
Alıntı:
Kaktüsünüzün bir "Cylindropuntia fulgida" olduğunu sanıyorum... |
Bir ağacın dibinde yaşam mücadelesi veren etli yapraklı bir bitki
|
evet bunlar aynı ...
|
1 Eklenti(ler)
17 numaralı mesajdaki sukulente benziyor ancak yaprakuçlarında canlı bir renk yok hatta renk olarak sadece yeşil var. Komşu teyzenin balkonuna yapışmış ilerliyordu istedim bir kaç kök verdi. İsmi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
|
Sn filiz bende de var benzeri. Ancak o kadar çok türü varmış ki baktım ama tam adını ayırt edememekle beraber Sempervivum tectorum olabilir:confused:
|
Sempervivum tectorum'a şekil olarak benziyor ama dediğim gibi mor değil yaprak uçları. Teyzenin balkonunda o renklerini kaybetmiş olabilir mi acaba? Sonuçta balkonda yapışık duruyordu üzerine kar bile yağıyordu.
|
filiz hanım o kadar çok türü var ki dedimya bende de var diye merak ettim hepsi birbirine benziyor ama uçlar hep renkli yeşil olanlardan en çok bu benziyordu.Wikipedia'daki resim daha farklı ve sizdekine en çok benzeyendi. Bir bakın isterseniz. Benim de kafam karıştı şimdi. :(
|
Bu çiçeğin hakkında bilgi verir misiniz ?
|
Sn kayra79 çiçeğiniz kaktüsler ve sukulentler başlığında vardır tahmin ediyorum. Eğer yok ise konunuzu ilgili başlıkta açarsanız daha kolay cevap alırsınız.Yeni gelen arkadaşlar başlığına da uğrayın olur mu?
|
Buraya tıklarsanız, adını bilmediğimiz bitkileri sorduğumuz başlıkta, sorunuzu sorabilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Bunun adı nedir???
|
Sayın GLCN, büyük ihtimalle o bir Crassula. Alt türü olarak da cordata olduğunu düşünüyorum. ;)
|
Teşekkürler İlkin..:D
|
Ne yazık ki adını bilmiyorum:(
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Evimin balkonunda yaklaşık 1 yıldır pek de özenle bakmadığım fakat resimlerde görünen çiçekleri verdikten sonra kesinlikle daha fazla özen göstereceğim çiçeğim:) Fakat açıkçası türünü bilmiyorum ve bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevnirim. Her ne kadar çiçeklerin görüntüsü "bence" mükemmel olsa da inanın kokusu hiç de öyle değil.:) Not: Eğer konunun başka bir yerde açılması gerekiyorsa veya daha önceden açıldıysa,silip doğru yerde açabilirim. |
Sn.Yamac Sönmez,
Kağan Beyin eklediği fotoğraftaki ile aynı tür olduğunu zannediyorum. (31 no'lu mesaj) Yanlış bilgi vermek istemem ama stapelia olduğu kanısındayım. Çiçekleri çok güzel bende de var ama henüz çok minikler ve çiçeklerinin kötü kokusunu duyma şansım henüz olmadı.:) |
Leş kaktüsü olarak bir başlığı var bu çiçeğin. Bendeki de açtı. Özen gestermeye fazla gerek yok, ama kesinlikle koklamaya kalkmayın. Adına dikkatinizi çekerim.
|
Sizin sukulentin türü Huernia sp nova coll. ;)
|
adını bilmiyorum
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Bu bitkiyi daha önce hiç görmedim. Geçenlerde Kaktüs sergisi açan bir arkadaşımdan aldım. İsmini bilmiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim. saygılar |
Sevgili şengül akalınlı,
Bitkiniz sanirim KALANCHOE BEHARENSIS Saygilar. |
Sayın uyar11,
Teşekkür ederim, şimdi Türkçe adını araştırabilirim.Sağolun. Saygılar |
http://www.kaktusrehberi.com/gallery/sukkulent.asp
adresinde buldum ama benim çiçeğimle ayni değil gibi. Resmi yükleyemedim galiba özür dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Sn Şengül hanım, Sn. Uyar doğru bilgi verdi; aşağıda eklediğim fotoğrafı göreceksiniz.
|
Sayın Uyar11 ve sayın sukranayalp çok teşekkür ederim.
Saygılar |
Alıntı:
http://www.grimadde.com/agaclar_net/..._variegata.jpg |
Sayın gugu sizinki stapelia değil, kendisi Huernia sp nova coll. ;) Çok da güzel çiçek açmış doğrusu.
|
1 Eklenti(ler)
Tam olarak sukkulent olup olmadığından emin değilim. Ama eğer öyle ise adı nedr ? :p
|
Sevgili miriel bence bu bir kalanchoe(kalonşo). Bu isim ile bir araştır bakalım...
|
Sebo araştırmasına gerek yok , sayın miriel in çünki tam üzerine bastın.:D
|
Benim 49 nolu mesajda sorduğum sukkulente nasıl bakılır?Hiç bir bilgim yokta...Sanırım yanlış birşeyler yapıyorum pek halinden memnun değil..
|
sayın glcn , ona parlak mustafada derler halk arasında bol güneşalan biryerde olsun özellikle sabah güneşini çok sever , toprağıda nemli tutun sık ama az su verin.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sn kagan ve sn ephesos.
zaten tam sizin dediğiniz yere koymuşum bilmeden.Sizin söylediginiz kırmızılıkları ben bozulma zanntmiştim demekki güneştenmiş ozaman sorun yok .Saygılar.Teşekkürler. Bu fikirde iyi sevgili abk ama ne yazıkki seslenecek isim hanesi boş::))):D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025