agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088.htm)

Mihael Nasr 05-06-2022 23:32

2 Eklenti(ler)
Merhaba, halamın saksıları arasında bir kovadan (evet bildiğimiz büyük kova) taşmış halde gördüğüm ve agave sanarak, bari köklerini salsın büyüsün diyerekten bahçede toprağa aktardığım bu bitkinin aslında agave olmadığını düşünmeye başladım. Fotoğraflarda küçük görünebilir ama 1 metre civarı uzunluğu var bu bitki agave mı yoksa aloe vera mı arkadaşlar? (veya başka bir şey) ve aloe vera ise bahçe toprağında yaşayabilir mi? Teşekkürler.

Mesut Temiz 06-06-2022 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mihael Nasr (Mesaj 1616128)
Merhaba, halamın saksıları arasında bir kovadan (evet bildiğimiz büyük kova) taşmış halde gördüğüm ve agave sanarak, bari köklerini salsın büyüsün diyerekten bahçede toprağa aktardığım bu bitkinin aslında agave olmadığını düşünmeye başladım. Fotoğraflarda küçük görünebilir ama 1 metre civarı uzunluğu var bu bitki agave mı yoksa aloe vera mı arkadaşlar? (veya başka bir şey) ve aloe vera ise bahçe toprağında yaşayabilir mi? Teşekkürler.

Evet, bitkiniz aloe vera...
aloe türleri agave gibi soğuğa dayanıklı değildir... bahçemde agave americana var (Sakarya'da) ve yıllar içinde sıcaklıkların zaman zaman -15 dereceye kadar düşmesine rağmen hiç etkilenmedi... Haftalarca buzun altında kalıyor, bana mısın demiyor... ancak aloe vera soğuğa karşı çok hassas... Kaynaklarda 40 derece fahrenheit'ın yani 4-5 derece santigrat'ın altındaki soğukları tolere edemediği yazıyor... Antakya'da yaşadığınız bölgede sıcaklıkların hangi dereceye kadar düştüğünü bilmiyorum, siz bu bilgiye göre değerlendiriniz... Bol şans...

Mihael Nasr 06-06-2022 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1616152)
Evet, bitkiniz aloe vera...
aloe türleri agave gibi soğuğa dayanıklı değildir... bahçemde agave americana var (Sakarya'da) ve yıllar içinde sıcaklıkların zaman zaman -15 dereceye kadar düşmesine rağmen hiç etkilenmedi... Haftalarca buzun altında kalıyor, bana mısın demiyor... ancak aloe vera soğuğa karşı çok hassas... Kaynaklarda 40 derece fahrenheit'ın yani 4-5 derece santigrat'ın altındaki soğukları tolere edemediği yazıyor... Antakya'da yaşadığınız bölgede sıcaklıkların hangi dereceye kadar düştüğünü bilmiyorum, siz bu bilgiye göre değerlendiriniz... Bol şans...

Öncelikle cevabınız için teşekkürler, şöyle ki benim bahçeli evim aslında antakya değil samandağ'da. Samandağ iklim olarak anamur, gazipaşa gibi tropikal bitkiler için çok uygun bir yer (en güneydeki sahil ilçesi). Avokado, mango, muz gibi bitkiler çok büyük boyutlara ulaşıyor açık alanda. Longan, liçi, carambola gibi bitkileri dış mekana dikip yaşatan bir sürü kişi tanıyorum. Bunun sebebi yüksek sıcaklığın yanı sıra yağış miktarının gayet yüksek olması (il bazında türkiye'de en fazla yağış alan 5. sanırım).

Aloe vera'nın yaşayacağına inanıyorum (saksısı dışarıda olunca yaşıyor) ama bitki kararıp değişik bir hal aldığı için göze hoş görünür mü onu bilmiyorum .d.

Aslında enter'e basınca fark ettim ki bu konu başlık dışı gibi oldu ama ilçemi tanıttığım bu yazıyı silesim gelmedi.)

cenkoko 12-06-2022 16:36

Merhabalar, başka bir ekim yaptığımız halde bu bitkinin büyüdüğünü fark ettik. Fakat kendisinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz bulunmamakta. Acaba bu bitkinin adı nedir?
https://i.hizliresim.com/hip68k1.jpeg

onurptw 28-06-2022 21:21

1 Eklenti(ler)
Adını öğrenebilir miyim ?
Teşekkürler

Eklenti 725750

nevgül 01-07-2022 12:02

3 Eklenti(ler)
İlk iki resimdeki çiçekleri Mersin taraflarında gördüm. Çalı formatında her yere dikmişler. Çok güzellerdi. İsimlerini öğrenemedim. Son çiçek Hatay Expo alanından. Çizgili düz yaprakları vardı.
İsimlerini bilenler yazabilir mi?

istcallst 16-07-2022 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1616562)
İlk iki resimdeki çiçekleri Mersin taraflarında gördüm. Çalı formatında her yere dikmişler. Çok güzellerdi. İsimlerini öğrenemedim. Son çiçek Hatay Expo alanından. Çizgili düz yaprakları vardı.
İsimlerini bilenler yazabilir mi?

Ilk resim duranta erecta - ağaç menekşesi
İkincisi lycianthes rantonnetii - mavi patates çalısı

nevgül 19-07-2022 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1616729)
Ilk resim duranta erecta - ağaç menekşesi
İkincisi lycianthes rantonnetii - mavi patates çalısı

Teşekkürler...

Nar Tanesi 22-07-2022 11:06

Bu iki bitkinin adını öğrenebilir miyim?

2 Eklenti(ler)
Merhaba, saksıya teyzemin verdiği tohumları ekince şu kırmızımsı gövdeli bitki çıktı. Mor renkli çiçek açacak sanırım. Adını bilen var mı? Bir de uzun yapraklı bir bitki yetişti. Başta biber sandım ama değil. Adı nedir acaba? Yanındaki nane ve aloeverayı etkilememesi için bu bitkiyi sökmeli miyim?

istcallst 24-07-2022 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nar Tanesi (Mesaj 1616819)
Merhaba, saksıya teyzemin verdiği tohumları ekince şu kırmızımsı gövdeli bitki çıktı. Mor renkli çiçek açacak sanırım. Adını bilen var mı? Bir de uzun yapraklı bir bitki yetişti. Başta biber sandım ama değil. Adı nedir acaba? Yanındaki nane ve aloeverayı etkilememesi için bu bitkiyi sökmeli miyim?

Iİk resimdeki horoz ibiği çiçeği.

Mekatronik 30-07-2022 12:22

Bu bitkinin adı nedir?

https://resimyukle.io/r/s49vp2pmDu

Mekatronik 30-07-2022 12:26

Bu bitkinin adı ne?

1 Eklenti(ler)
https://resimyukle.io/r/s49vp2pmDu

Mesut Temiz 30-07-2022 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mekatronik (Mesaj 1616920)

"poncirus trifoliata" sanırım... "Japon Portakalı" ya da "Üç Yaprak Portakalı" olarak da biliniyor...

Mekatronik 31-07-2022 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1616921)
"poncirus trifoliata" sanırım... "Japon Portakalı" ya da "Üç Yaprak Portakalı" olarak da biliniyor...

Teşekkürler. 3 yaşında Kumkuat diye almıştım. 3 yıldır bi tane çiçek açmadı. Dikenli gövdesi var.

https://resimyukle.io/r/0K9Yuo4RJP

aras09 20-08-2022 11:06

Bu çiçeğin adı ne?

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir? Kırmızıya benzer tomurcuğu var. Nasıl köklendirebilirim?

aras09 20-08-2022 11:08

Bu çiçeğin adı ne?

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği adı nedir? Pembe çiçek açıyor. Nasıl köklenir?

lazydaisy 05-01-2023 22:41

Bu Bitkinin Adı Nedir?

1 Eklenti(ler)
Merhaba, bu bitkiyi yolda gördüm, çok yoğun bir kokusu var. Adı nedir, yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Eklenti 727670

ahmet fazıl 19-01-2023 19:25

çiçeğimin ismini bilen var mı?

1 Eklenti(ler)
Bahçemizde çıktı güzel bir çiçek

Sevgi Durul 19-01-2023 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmet fazıl (Mesaj 1619795)
Bahçemizde çıktı güzel bir çiçek

Lantana (Ağaç minesi).

MHBotanik 20-01-2023 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lazydaisy (Mesaj 1619568)
Merhaba, bu bitkiyi yolda gördüm, çok yoğun bir kokusu var. Adı nedir, yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Eklenti 727670

(Inhula Viscosa) veya halk arasında kanser otu,andız otu olarakta bilinir

tropikalist 02-03-2023 18:50

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba bugün bağda yaprak temizliği yaparken geçen sene budadığım çalıların dibinden değişik bir bitkiyle karşılaştım. Birden şakayığa benzetsem de sorduğum kişiler yumrusunun benzemediğini söyledi… yani ne olduğunu bilmiyoruz size sormak istedim bu bitki nedir?

Aceleyle hazırladım kırpmayı unutmuşum fotoğrafları :/
Bu arada kökü çok keskin kokuyordu yani mentollü gibiydi. Cevaplarınızı bekliyorum ne olduğunu biliyorsanız lütfen cevaplarınızı esirgemeyin lütfen

Not; bahçeye daha çnce lale ve üzüm sümbülü dışında bitki ekmedim bunlar yabani bitkiler yani. Meşe ağacı altında gölgelik alanda yetişmişlerdi.

Zekoş 03-03-2023 10:01

Sn.Tropikalist cevabım çok basit gelecek ama ben kerevize benzettim bilmeyende yoktur zaten:)
Aynı şekilde doğal yetisen selamotu yaprakları da böyle ve bunun gibi kök yapıyor.Kokusu çok keskin ama mentole benzemiyor.Dogru cevabı bende merakla bekliyorum 😀

tropikalist 03-03-2023 12:25

Sn. Zekoş hayatımda hiç kereviz yaprağı görmedim desem :D ve kerevizin kökleri daha küresel yapıda değil mi ? Ve dediğiniz gibi keskin mentollü gibi ama mentol değil selamotuna bir bakayım dediğiniz gibi ben de merakla bekliyorum �� cevabınız için de teşekkür ederim;)

Zekoş 03-03-2023 13:11

Sn.Tropikalist hiç görmediyseniz kereviz olma ihtimali yüksek o zaman:)
Bu arada yumru yaptığı doğru ama sap kerevizde var sadece yaprakları tüketiliyor.Kokusu çok keskin ve baharatımsı oluyor roka gibi ..Emin olmanız için en yakın manava gidip karşılaştırabilirsiniz😊

MeyveliTepe 03-03-2023 13:22

Kereviz veya celery (yaprak kereviz) değil. Bir ihtimal kişniş (coriender) olabilir. Koku tarifi kişniş gibi. Fakat maydanozgillerde zehirli yabani türler de var (baldıran gibi).

tropikalist 03-03-2023 16:40

Çiçeklenmesini bekleyeceğim böylece daha doğru çıkarım yapabiliriz sanırım. Beni de çok meraklandırıyor ;) bu bahsettiğim koku yaprakta değil kökte. Gerçi yaprağını koklamadım acaba ne bende sizin kadar meraklıyım süreci takip edip paylaşım yapacağım ;) dediğim gibi en belli ayırt edici özelliği çiçeklenme dönemi olur gibi takipteyim ;)

MALİK42 20-05-2023 07:51

Bitki hk. Gül hatmi mi ?

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba ; ekteki bu bitki sizce ne olabilir gül hatmi mi değilmi bilemedim 3 sene oldu ne çiçek açtı ne de başka bişey oldu yeşil duruyor yok değilse söküp atacam yani yabani ot ise yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

yavuz10 20-05-2023 19:36

1 Eklenti(ler)
İyi akşamlar bu gül, ısparta gülü müdür acaba? Kokusu da var ama daha önce hiç ısparta gülü görmediğimden emin olamıyorum.

Eğer öyleyse resmen yerde ararken gökte buldum olacak. Atıl bir köy çeşmesinin dibinde otların içinde açmış.

Muda 20-05-2023 20:57

Sn. yavuz10 bu gül ısparta gülü değil. Ona benzer muhtemel ondan üretilmiş bir gül. Isparta gülü veya Mayıs gülü mayıs ayında çiçek açan gülyağı çıkarılan bir gül. Bir veya iki gün içinde solduğu gibi çok güzel kokar. Gül yapraklarından reçel ve gül suyu yapılır. Bu gül muhtemel yediveren gibi Mayıs ayı dışında da çiçek açacak. Benim bildiğim değiştirilmiş Gül'den biraz daha farklı çok daha güzel bir gül.

yavuz10 21-05-2023 07:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1620936)
Sn. yavuz10 bu gül ısparta gülü değil. Ona benzer muhtemel ondan üretilmiş bir gül. Isparta gülü veya Mayıs gülü mayıs ayında çiçek açan gülyağı çıkarılan bir gül. Bir veya iki gün içinde solduğu gibi çok güzel kokar. Gül yapraklarından reçel ve gül suyu yapılır. Bu gül muhtemel yediveren gibi Mayıs ayı dışında da çiçek açacak. Benim bildiğim değiştirilmiş Gül'den biraz daha farklı çok daha güzel bir gül.

Teşekkür ederim, evet yediveren olabilir. Babaanneme sordum yazın hep açar bu gül dedi. Hakiki ısparta gülü nerden bulabilirim, gül konusunda güvenilir bi site veya satan biri var mı bildiğiniz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025