![]() |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşımın bahçesinde görüntülediğim bu ağacın adını, ne kendisi ne de ben bilmiyorum. Umarım burada bir bilen çıkar da adını öğrenirim. Görüntülerde pek belirgin olmasa da dikenleri de var.
|
Buket Hanım, Paulownia ağacına benzettim. Dikenli oluşunun nedeni ; türden ve bulunduğu coğrafi şartlardan olabilir.
Tepeye yakın bir kısımdan ana gövde üzerinde budama makası ile yapacağınız kesite baktığınızda , adeta bambu kamışı gibi içi boş bir kesit ile karşılaşırsanız Paulownia'dır. |
Bir yandan da Catalpa ihtimali üzerinde duruyorum.
Şimdiye dek çiçek açtığını gördünüz mü? Ne zaman dikilmiş? Şu an boyu kaç ve tepe yapısı horizontal mi, yoksa vertikal mi? |
Sevgili Şükranayalp, verdiğiniz bilgiler üzerine, arkadaşımla konuştuğumda kendisi de budarken içerisinin boş olduğunu farkettiğini söyledi. Bir yıl önce çelik (budak) olarak alınmış. Şu anda boyu, 2 metre civarında henüz hiç çiçek açmadı. Ancak çelik (budak) alınırken ana ağacın üzerinde kırmızı çiçeği varmış. Vertikal bir büyüme gösteriyor.
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar inşallah doğru yere açabildim konuyu. bu ağaç sizce ne? cevaplar için peşinen teşekkürler.
|
göknar mı?
|
Sanırım Abies. Daha yakından bir fotoğraf var ise net konuşabilirim ancak sanırım bu bir Uludağ göknarı. Abies bornmülleriana.
|
Sevgili Sükranayalp ve Feyzan, Paulownia ve catalpa'yı araştırdım, catalpa'nın yaprakları benzemekle birlikte ben bir türlü emin olamadım diken konusuna ne dersiniz?
|
Alıntı:
Fotoğraftaki ağacın yaprakları gördüğüm kadarıyla üçlü (trifoliat), o zaman yukarıdaki tahminler doğru olmaz. Ben de bakıyorum ancak henüz bir tahminde bulunamadım. |
İlginiz için teşekkürler. Ben de bekliyorum bu arada bugünlerde arkadaşımı tekrar ziyaret edip, gövde detaylarının fotoğrafını çekeceğim onları da eklemeye çalışırım.
|
Sn Herbaryum, gelişme dönemlerinde besin maddelerinin aniden yaprak ucuna yüklenmesi ile yaprak şekli normalden farklı bir yapı gösterebilir. Trifoliat yaprak konusunda sizinle aynı görüşte değilim. Diğer yapraklara baktığımızda bu oluşumu görmüyoruz.
Beni düşündüren şey, dikenlerinin oluşu. Şimdiye değin Paulownia ağacında diken; ne duydum ne de gördüm. Ancak ekolojik şartların fizyonomi üzerindeki etkisini unutmamak gerekir. Buket Hanım mümkün olursa diken dediğiniz şeyleri yakından çekerek gönderebilir misiniz? |
Yarına daha farklı detayları görüntüleyip eklemeye çalışacağım.
|
4 Eklenti(ler)
İlgilenen arkadaşlar için, ismini bilemediğimiz ağaç'tan; kesit, diken ve yaprak detayını gösteren birer fotoğraf ekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar
30-11-2007 tarihinde resmini çektiğim ağacın orijinal ismini öğrenmek istiyorum Biz süs Mandalinası olarak biliyoruz. Göstereceğiniz ilgi ve alakaya teşekkür eder saygılarımı sunarım. |
Buket hanım merhaba,
Bitkiniz; Erythrina herbacea (FABACEAE) Red Cardinal İyi günler diliyorum. |
Çok teşekkürler Sn Herbaryum.
|
Çok teşekkürler, nette verdiğiniz ismi (Erythrina herbacea(FABACEAE)Red Cardinal
)araştırdığımda Kıbrıs'ta Ateş ağacı dediğimiz bir ağacı buldum. Sanırım çiçek açtığında daha iyi anlayacağız. Türkçe ismi konusunda bir bilginiz var mı? |
Alıntı:
|
Benim bildiğim de Mercan ağacı.
Mercan ağacına denk gelen Latince isim de Erythrina crista-galli. Erythrina crista-galli'nin çiçekleri çok yoğun, sık dokulu ve kırmızı renkte oluyor. İstanbul'da bir fidanlıkta görmüştüm. Sadece bir örnekti. Ve iç mekan - limonluk bitkisi olarak satışa sunulmuştu. |
Eritrina ve bizdeki Ateş ağacı ayni ağaç. Şimdi daha iyi anladım ama ileride çiçeklerinin fotoğraflarını eklerim. Sanırım o zaman daha da iyi anlaşılacak.
|
Bu ağacın adı, türü ne?
Galeride, her sorulan ağacın altında yazışma yapıldığı zaman, anlatılanlar karışmayacak. Adını ve türünü öğrendiğiniz ağacı daha sonra olması gereken bölüme taşıyabileceksiniz/taşıyabileceğiz. Bu nedenle, bundan sonra soracağınız ağaçlar için, galeriyi kullanmanızı rica ediyoruz. Bu ağacın adı, türü ne? bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz. |
Bu Bitkiyi Bilen Varmı?
3 Eklenti(ler)
Selamlar Arkadaşlar..
İş yerimizin bahçesinde peyzaj amaçlı kullanılmış, Normal ağaç formunda 5-6 metre boylanmış olanı da var, 1-1,5 metre olanı da var. Yapraklarının resimlerinden tanıyan olur diye yaprak resimlerini ekliyorum sadece. Saygılarımla.. |
551 nolu mesaja cevap :
Pittosporum tobira. |
541 numaralı mesaj kumkuat değil mi?
|
2 Eklenti(ler)
Meyvelerinin resimlerini gönderdiğim bir tür ceviz olduğunu tahmin ettigim 20 yıl önce Hollanda dan gelen meyvesini dikerek yetiştirdiğimiz bir ağaç,açan beyaz çiçeklerinin içerisinden bu küçük cevizler çıkıyor şeklen cevize benzemesede lezzet olarak ceviz tadında. ağacın resmini şu anda gönderemiyorum ama meyvelerinden bu agacı tanıyan var mı?İsmini öğrenebilirsem sevinirim.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1108 |
Sağolun.20 yıllık dostum hakkında ayrıntılı bilgi almak çok güzel!!!
|
Alıntı:
Site içerisinde, forumlarda ve galeri de bu bitkiyle ilgili konular olması lazım. |
Ve Plumeria ağacı... Evimdeki minicik bitkinin bu kadar büyüyeceğini hayal etmek biraz zor ama.:p Yanındaki mor çiçekli ağaca da bayıldım.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14596&c=317 |
Yanındaki mor ağaç leylakmı acaba pekte benzemiyo ama:confused:
Of yaa, böyle güzel plumeriaları gösteriyosunuz, olanı var olmayanı var kardeşim, sevgili iklimsizin postayla gönderipte postadan gelmiyeni var aaaa:D:p:D |
Alıntı:
Aşağıdaki fotograflar adını bilmediğimiz ağacımıza ait. Mosmor çiçekli sokaklar çok hoştu. :rolleyes: http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14598&c=317 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14598&c=317 |
Arkadaşlar, sorduğunuz renkli çiçekli ağaç zakkum olmalı. Galeride de görebilirsiniz resimlerini. Genelde çit veya bodur şekliyle karşılaşıyoruz. Ama ağaçlarına Ege ve Akdenizde rastlıyorum. Sanırım yan dalların budanmasıyla ağaç formu veriliyor, bu konuda çok ta net değilim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, büyük bir zevkle forumu okurken Jacaranda'dan bahsedilince dayanamadım. Jacaranda'nın resmi aşağıda tohumu ise sert kabuklu ve yuvarlak gibi. yanbi bence Jacaranda değil.:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba üşenmedim çıktım bahçeden Jacaranda tohumlarından aldım geldim. Resmi aşağıda.
|
Resimdeki mor çiçekli ağaç kesinlikle Jakaranda değil. Jakaranda çiçeği şu şekilde.
http://toptropicals.com/pics/garden/...ifolia7273.jpg |
Çok güzelmiş.:)
|
İki resimdeki çiçekler o kadar da birbirine benziyor ki, farkını anlayamadım ben açıkçası, aynı ağaç gibi duruyor.Ayırt edici özelliği nedir Mine Hanım?
|
Abk ağacın çiçeğini çekmiş ve galeriye yüklemiş resimi http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=14598&c=317
Bu çiçekleri de http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=509 başlığında Abk 'nın teşhis etmiş. Gördüğünüz gibi Jakarandadan çok farklı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025