agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu Ağacın Adı/Türü nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1684.htm)

herbaryum 01-09-2007 20:20

Mesaj 359

Ligustrum ovalifolium (Oleaceae) sanırım, çok emin değilim.

tugo 01-09-2007 20:33

Teşekkür ediyorum Herbaryum;
Karşılığı olarak kurtbağrı'nı buldum.Geçen sene çiçek açtığını hatırlamıyorum,ama bu baharda bakacağım.

Balıkcı 02-09-2007 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 147592)
Bu resimler Finlandia ' dan

Peki, şimdi soru şu:

Finlandiya ikliminde üvez mi yetişir, sumak mı, yoksa her ikisi de mi?:dilli:

Ali H. ALI 02-09-2007 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tugo (Mesaj 148686)
Merhabalar,
Sayenizde, sitedeki bilgilerden bahçemde mevcut hemen herşeyi tanıdım ve onlara şimdi daha bilinçli yaklaşabiliyorum.
Resimlerdeki çalıyı aradığım halde isimlendiremedim.
İsmi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar

Tugo bahcenizdeki bu bitki cekirdekten buyumus zeytindir. Isterseniz onu bonsai yapiniz.

hakan7960 02-09-2007 20:27

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben köyümün mezarlığını(KÜTAHYA/TAVŞANLI Çobanköy) yeşillendirme ve ağaçlandırma projesini sizlerinde yardımı ile yapmak istiyorum.Bu proje kapsamında daha verimli ve çabuk yetişen ağaçlar ile işi biraz daha hızlı ve çabuk yapmak istiyorum.Bu nedenle TAVŞANLI'da gözüme çarpan genellikle metruk ve taşlı beton asfalt kenarlarında büyüyen akasya türü bir ağaç gözüme çarptı.Çok hızlı büyüyor.Fotoğraflarını çekerek sizlere de sunmak istedim.Mezarlığın toprağı çok kireçli ve tınlı toprak cinsinden.Bu ağaç türü uygun olurmu?Bilgisi olan arkadaşlardan ricam bu konuda beni bilgilendirmeleri.Saygılar...
CENGİZ HAVA..

Sebahattin Sargın 02-09-2007 21:13

Bunun akasya türü olacağını sanmıyorum Hakan Bey, bu her yerde kolaylıkla yetişen ve çok arsız olan "Kokarağaç".

tugo 03-09-2007 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 148861)
Tugo bahcenizdeki bu bitki cekirdekten buyumus zeytindir. Isterseniz onu bonsai yapiniz.

Ah Ali bey, içimi bir hoş ettiniz.Ben ve o ağacı bonsai yapmak... Keşke mümkün olsa.Ama ağaca yazık olur.Ben sizleri okuduktan ve danışdıktan sonra evimdeki 2 adet bitkiye bonsai uygulamasına başladım,pişman oldum,şimdi tek derdim bu zavallıları yaşatabilmek.Keşke burada olsaydınız,buyurun ağaç sizin derdim.
Saygılar

A.Şahin 03-09-2007 17:52

3 Eklenti(ler)
Bu fideleri parktaki bir ağacın tohumlarından alıp yetiştirdim, ama adını bilmiyorum. Bir akça ağaç çeşidi olabilir mi?:confused:

sempe 03-09-2007 20:06

Son resimde bir çift su kabağı duruyor sanki! Tohumlarını saklayın, paylaşalım.:D

A.Şahin 03-09-2007 21:56

Elbette memnun olurum...

Sebahattin Sargın 03-09-2007 22:01

Sn. A. Şahin kullandığınız tohumlar aşağıdaki adrestekiler ise, bunlar çınar yapraklı akça ağaç tohumlarıdır...

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10102

A.Şahin 04-09-2007 19:03

Evet aynı bunlara benzıyordu tohumlar ama yaprakları o ağacın gibi değil. Bunun yaprakları tek sap üzerinde üçlü şeklinde, **** bileşik yapraklı mı deniyor işte öyle... Ama tohum şekli aynı en azından bi akça ağaç galiba.

Sebahattin Sargın 07-09-2007 15:31

1 Eklenti(ler)
Bursanın Çağlayan köyüne arkadaşımı ziyarete gitim. Arkadaşlım ile ormanlık alanda gezer iken bu ağaça rastladım, ağacın ismini merak ettim. Fotoğraf çok net değil ama, yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar ;)
Eklenti 20282

Balıkcı 07-09-2007 15:50

372'deki dişbudak mı?

merkezvv 23-09-2007 17:42

Bu ağaçların ne olduğunu soyleye bilirmisiniz?

Resimler ayrıntılı
bu ağaç leylandi olabilir mi?
http://www.resimsakla.com/upload/members/2agac.jpg
buda diğeri
http://www.resimsakla.com/upload/members/1agac.jpg

herbaryum 23-09-2007 18:32

Mesaj 374
1.Resim sanırım Chamaecyparis lawsoniana (Bataklık Selvisi)
2.Resim de Thuja sp. (Biota sp.) Mazı

yukka 25-09-2007 15:16

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yukka (Mesaj 147242)
Ağacın ağustos sonu görüntüsü. Beyaz çiçekler döküldü. Tohum torbaları oluşmaya başladı. Böyle de çok güzel bir görünümü var. Birkaç hafta sonra olgunlaşmış tohumlar ortaya çıkacak ve daha farklı görünecek. 15 gün önceki hali yukardaki mesajlarımda.Fotoğrafta pek belirgin değil ama şu anda sağanak yağmur var İstanbul'da.Yağışın ülkemizde istikrarlı yağması ve sürmesi dileklerimle herkese sevgiler, maviler, yeşiller ...

TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN ....

Ağacın Eylül sonu görüntüsü ... Bir- iki aya kadar yapraklar düşüyor, sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Sonra bir sığırcık sürüsü geliyor, 15-20 dakika sonra ağacın üzerinde tek bir tohum bile kalmıyor. Tohumlar bu tatlı kuşlarla birlikte yeşerecekleri yeni topraklara doğru kanat çırpıyorlar :))

Bu arada bir iki hafta içinde - kuşlar gelmeden :))- isteyene bu ağacın tohumlarını yollayacağım :))

nevsune 25-09-2007 16:30

1 Eklenti(ler)
Bu çiçekli ağacın adı nedir acaba?

X

herbaryum 25-09-2007 18:48

Nevsun hanım merhaba,

377 no'lu mesajdaki ağacın adını Jakaranda diye biliyorum. Bilenler daha fazla bilgi verebilirler sanırım. İyi günler diliyorum.

X

Mine Pakkaner 25-09-2007 20:22

Evet Sayın Herbaryum, bir jakaranda. Botanik adı Jacaranda mimosifolia. Maksimum 8-10 m yükselebilen, çok gösterişli çiçekleri olan, İzmir'in süsü, güzelim bir ağaç.

X

soframiz 25-09-2007 20:57

364 nolu mesaj- yanit, almanca ismi Essigbaum, sumak agaci, Rhus hirta
Almanca baglanti: http://de.wikipedia.org/wiki/Essigbaum
Ingilizce: http://en.wikipedia.org/wiki/Rhus_typhina

poinciana 25-09-2007 21:36

Hakan bey merhaba;
Arkadaşlar yazdılar bu ağacın Türkçesi Kokarağaç. Bu yüzden ismi gibi kokulu ancak güzel bir koku değil.O yüzden mezarlıklara pek tavsiye etmem her tarafı sarar .Aylantus olabilir başka bir adı.Size uygun olan Akasya olabilir.Susuzluğa dayanıklı çiçekleri de güzel ve hoş .Ayrıntı istersen özel mesaj yazabilirsin.selamlar

nevsune 25-09-2007 23:55

Teşekkür ederim sevgili Herbaryum ve Mine Hanım.

Bu ağacın çiçeklerinin en güzel halini bulabilmek için, Alanya'nın içinde dört döndük. Bir tek bu ağaçtaki çiçekler bu kadar canlı renkliydi. Mevsimi mi geçiyordu ne? Ama bir ağaçta böyle güzel çiçek ben az gördüm.

Arzu Kasapoğlu 26-09-2007 14:03

Sayın yuka, kuşlar yemeden birkaç tohumda bana ayırırmısın?
Teşekkürler...

Arzu Kasapoğlu 26-09-2007 14:08

Nevsune Hanım, Alanya cennetmiş meğer. Ne kadar çok bitki çeşidi var, hepsi birbirinden güzel ve gösterişli. Bende bir ağacın üzerinde bu kadar güzel bir çiçek görmedim.

yasarulutas 26-09-2007 18:36

1 Eklenti(ler)
Bu resmi Sızır kasabasında çektim. Ormanlık arazinin bazı kısımlarında yetişen bu ağaca yerel olarak "Gurmut" denmekte. Yaprakları çınar ağacını andırsada yöreme çınar sonradan getirilme ve sonbahar ayında yapraklar yeşilden kırmızıya dönmektedir. meyveleri de vardır ama çok nadirdir. Meyveleri çok sert ve armutun minisi şeklindedir. Bu ağacın gerçek adı nedir.

X

yukka 26-09-2007 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 156230)
Sayın yuka, kuşlar yemeden birkaç tohumda bana ayırırmısın?
Teşekkürler...

Tamam Arzu Hanım ... Size kalpkalbe karşı da yollayacağım ... Bir iki ay sonra ...

Mine Pakkaner 26-09-2007 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 146702)
Sevgili Cihan As'ın tohumdan yetiştirdiği bu ağacın adı nedir?

Penelophe bu ağacın Leucaena leucocephala yani ada mimozası olduğunu düşünüyorum. Tohumdan kolay yetiştirilir, hızlı gelişir. Yetişkin bir ağaç yılda 500 kg/ha azot fikse eder. Yani havanın azotunu toprağa geçirir. Kısaca basit bir gübreleme makinası yani :)

herbaryum 26-09-2007 21:18

Mesaj 385

Yaşar bey merhaba,

Bildiğim kadarı ile "Gurmut" bazı Ahlat türlerine verilen bir isim. Ancak tarif ettiğiniz Çınar benzeri yaprakları uyuşmadı. Ahlat'ın Latince cins adı Pyrus sp. (Pyrus elaeagnifolia).

yasarulutas 26-09-2007 22:27

1 Eklenti(ler)
Sevgili herbaryum; Ahlat **** bizdeki adı ile çörtük değil. Ahlatı iyi biliriz ve biz dağarmudu deriz çünkü tarımı yapılmamakta.

X

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025