![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili kiraz limon kokusu yok ne olduğunu çok merak ediyorum kışın ben şehir dışındaydım tohumları siteden bir arkadaş göndermiş kızımda paketi açıp balkondaki bir saksının toprağına karıştırmış şimdi bende gönderenide ne tohumu olduğunuda bilmiyorum
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
tüm paylaşımda bulunan arkadaş lara teşekkürlerimi sunarım
benim sizlerde küçük bir ricam olacak paket tohumlardan elde ettigim kadife,petunya,zinya,çiçeklerinden nasıl tohum elde ederim büyüklerimden meyve sebze bakliyat tohumlamayı biliyorum ama çiçekler konusunda çırak olarak görüyorum kendimi ustalarım dan yardımcı olan olursa sevinirim |
Bu bir palmiyenin gövdesinde çimlenmiş iki tohum
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili çiçeksever70,
çiçeğiniz silene sp. Çok güzelmiş. |
Alıntı:
|
Hayat ne garip , ideal koşullar yaratırız tohumlar çimlenmez , burada da spontane bir şekilde çimlenmişler .
Çimlenmeyen tohumlarımı bu ağaç gövdesine mi eksem ;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce de sormustum ama o zaman cok kücüktüler. Acaba bu ekinezya olabilir mi?
|
Alıntı:
bakınız: yapraklı benziyor hani.. tabii bu benim fikrim uzmanlara sormak gerek :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yeni çimlenmiş ekşi karadut
1 Eklenti(ler)
Ekşi Karadut
|
Yeni çimlenmiş limonlar
1 Eklenti(ler)
Limon
|
Soldaki yeni çimlenmiş Elma
1 Eklenti(ler)
Elma [Soldaki]
|
1 Eklenti(ler)
Solanum lycopersicum (Domates)
Güngör Salman Bugünlerde, saksılarımdan bir kaçında çimlenen bu bitki nedir? Teşekkürler. Eklenti 171776 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
hibiscus syriacus ( Ağaç Hatmi )
Eklenti 173126 Ricinus Communis ( Hint Yağı Bitkisi ) Eklenti 173127 Laburnum Anagyroides ( Sarı salkım ) Eklenti 173128 |
bakınca tohumlarımı tanıyorsunuz.ben daha ağaçları tanıyamıyorum.çok cahil hissettim kendimi.
|
Tohumları tanıyanlar konusunda uzman kişilerdir herhalde.
|
Ağaçları bende siz gibi pek tanımazdım ama buradaki bilgileri ağaçları okudum bilgi sahibi oldum. okursanız isteyerek sizde benim yaptığım gibi kısa sürede çoğu ağacı görünce tanırsınız.
|
Alıntı:
2 - Ricinus Communis ( Hint Yağı Bitkisi ) 3 - Laburnum Anagyroides ( Sarı salkım ) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
3ncü resimde ki tohumun emin olmanız için yaprak yapısının fotoğrafını çektim bir göz atarsanız sevinirim. |
Alıntı:
Bu akasya yaprağı. http://www.missouriplants.com/Whitea...cacia_leaf.jpg |
Hayır. Tek tek bu şekilde dala bağlıydılar. tek üçlü yaprak grubu halindeydi. Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılar. |
Ve tohumların kılıfının kapağı yoktu tohumların büyüklüğü ise neredeyse mercimek kadar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Çok teşekkürler sonunda bulduk :)
|
Bu tohumu tanıyan var mı?
5 Eklenti(ler)
Eklenti 173921
Eklenti 173922 Merhaba; Resimleri cep telefonu ile çektiğim için pek net olmayabilir. Kusura bakmayın. Eklenti 174122 Eklenti 174123 Eklenti 174124 Yaprağının resimleri bunlar. Acaba bu meşe'nin tam türü nedir? |
Bu bir meşe ,
muhtemelen Quercus oleoides ( belki de Quercus rysophylla veya Quercus ilex ), yapraklar tam net değerlendirilemiyor . Saygılar . |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu tohumlar hangi palmiye cinsine ait?
|
2 Eklenti(ler)
Bu tohum hangi bitkiye ait? Birinci resim kabuklu hali, kabuğu kırılgan ve ince. İkinci resim içinden çıkan sert ve ağır sayılır.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kozalak ve tohumları bir çama ait ancak hangi çam türü olduğunu öğrenmek istiyorum.
Bilen yazarsa sevinirim. |
Rüya gibi Allahım, ne kadar güzel şeyler yaratmış...
|
http://img542.imageshack.us/img542/4995/grnt0133.jpg
5 Damarlı bir yabani ot görüldüğü üzere. Adının ne olduğunu bilen varsa çok sevinirim. |
Alıntı:
|
Çok naziksiniz, cevap için teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
sağ olsun, bir arkadaşın, gönderdiği tohumların, ne tohumu olduğunu, ayıklamaya çalışıyorum, bir kaçını bulamadım, yardımcı olurmusunuz?
1: Eklenti 184173 2: Eklenti 184174 Sayın Güngör Salman (Ters lale) 3: Eklenti 184175 Sayın Güngör Salman (Sophora japonica) 4: Eklenti 184176 Sayın Güngör Salman (Gül tohumu ) 5: Eklenti 184177 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025