![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Ne kadar isterdim :)) bendeki bitki de 7 - 9 - 11 yaprakçıklı dallar
|
Alıntı:
iberis ya da aubertia . Yani büyükse gidişleri iberis olacaktır. Sevgiyle... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili lir. Tohumlarını sevgili cemo, göndermişti ve adını hatırlayamadığını not düşmüştü. O görürse belki hangisi olduğunu hatırlar. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar ne tohumu bilen varmı acaba?
|
Öldü o bitki, neren bilmem ;(
|
Erguvan Tohumu Çimlendirme
2 Eklenti(ler)
Erguvan tohumu çimlendirdiğimi sanıyorum ama pek emin değilim. Aldığım Kanada Erguvanı'ndan 5 adet, beyaz erguvan tohumlarından da 4 adet ektiğim halde yalnızca bu çimlendi. Yalnız gören herkes "ota benziyor" diyor :(
Bu bitkinin erguvan olup olmadığı hakkında bilgisi olan var mı? |
Beyaz erguvan cimlendi bende..unutmazsam yarın fotoğraf eklerim.
|
Yukarıdaki bitkiye benziyor mu cemo? :((
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
:(:(:(:( Sevgili lir, daha minicikken bile erguvanı andırıyor, bendeki ne o zaman?
Erguvan tohumunun çimlenme süresi ne kadar? Bendekiler iki aydır nerdeyse bekliyor, toprağı açıp bakıyorum hâlâ "tık" yok! |
Alıntı:
Üzülmeyin, belki sizin bitki, sevineceğiniz bir bitkidir. Ben erguvan tohumlarımı, sonbaharda ekmiştim, yeni cıktılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar, çok üzüldüm ama en azından tereddütlerden kurtulmuş oldum, erguvan çok sevdiğim bir çalıydı. Ne zamandır saksıda yetiştirmekle kafayı bozmuştum. :)
Ful yaseminimin tenekesine ektiğim tohumlar var, iki senedir elime geçenleri oraya gömüyordum, bu sene bir şeyler çıkmaya başlamış. Onların fotolarını da ekleyip ne olduklarını öğrenmek istiyorum :D ama azıcık daha büyümeleri lâzım.:rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Benim de hemen hemen bütün saksılarımın kenarında çıkan bu bitki nedir acaba ;)
Lythrum salicaria Sevgili lir |
1 Eklenti(ler)
Bilinçli dikmedim.. Benzetiyordum ama bendeki çimlenen erguvan o zaman..
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz erguvan fidem.
|
1 Eklenti(ler)
Ocimum basilicum(reyhan)
lir Yaban mersini tohumlarının olduğu yerde bunlar çıktı ama tam emin olamadım acaba yaban mersini mi? Eklenti 217626 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Arşiv güzelmiş ben nette aradım göremedim blueberry dwarf diye almıştım tohumları, ne olabilir ki bunlar 4-5 adet aynı şekilde çimleniyor?
|
Alıntı:
|
Enteresan Sevgili lir bekleyeceğim bakalım ne :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Malus domestica ( Elma )
Güngör Salman |
1 Eklenti(ler)
Soldaki;Polygonum convolvulus
lir |
1 Eklenti(ler)
Ailanthus altissima (Kokarağaç, Cennet Ağacı)
Güngör Salman |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2nci resimdekiler hakkında bir fikriniz var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Thunbergia Alata (Karagözlü Suzan Sarmaşığı)
Güngör Salman Bu çimlenen hangi bitkidir? Teşekkürler... Eklenti 220368 |
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar, benim mor salkımın ve bahçedeki ağacın dibinde 5-6 tane çimlenme dikkatimi çekti. yaban otu gibi gelmedi o yüzden koparmadım yaprak çıkarana kadar ve resimde göreceğiniz yapraklanma oldu. Mor salkımın dibine biraz toprak eklemiştik ondan sonra bu çimlenme geçekleşti. eklediğimiz toprağın içinde tohum olabileceği geldi aklıma. Siz bu bitkiyi tanıyor musunuz? teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025