![]() |
|
|
![]() |
#1 |
ağaç dostu
|
Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009)
Hediye geldi. Adını bilmiyorum. ![]() Saksısını değiştirirken kopan 2 yaprağını atmaya kıyamadığım için suya koydum. Bir süre sonra biri kök verdi. Diğerinde de hareket var. Düzenleyen malina : 28-08-2009 saat 13:33 Neden: mesaj eklendi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2006
|
![]() Arkadaşlar bu bitkilerin isimleri ve bakımları hakkında yardımlarınızı bekliyorum.İsimlerini bilkmediğim için bakımlarında zorlanıyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Bu bitkiler nediir
arkadaslar en fazla 5 resim gönderebildiğim için ikinci konuyu açmam gerekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
/
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
Achilias 2-Telgraf çiçeği 9-parlak osman |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
8 Tradescantia fluminensis (Telgraf Çiçeği) 17 Aloe türü bir bitki. Aloe arborescens olmasi kuvvetle muhtemel ![]() 22 Vinca major (Cezayir Meneksesi) gibi duruyor yapraklar, ama isiksizliktan formu cok bozulmus gibi. Benden de bu kadar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
agaclar.net
|
Hümeyra çok haklı. Bu çok eski bir çiçek. 37 ye rahmetli ninem "parlak mustafa" derdi. ![]() 18 ise clivia mı yoksa amaryllis mi .Bunların ikisi de Amaryllidaceae familyasından soğanlı bitkiler.Sizin bitkiniz de zaten goncada, bize açınca resimlerini yollayın size tam adını söyleyelim. Bu bir amaryllis, gerçi buradaki beyaz ama pek çok rengi mevcut. ![]() Bu da bir clivia. Clivia miniata nın da farklı renkleri var. ![]() Geçen sene açtıysa bize çiçeğin hangisi gibi olduğunu da söyleyebilirsiniz. Çiçekli resimi de bekliyoruz. Ama sizin bitkiniz resimde son derece sağlıklı ve güçlü gözüküyor , iyi bakmışsınız. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Klivya (Clivia) KLİVYA (Clivia) Klivya bir iç mekan bitkisi olmakla birlikte yazın dışarıda,yarı gölgede durabilir. Soğuklar başlamadan içeri alınır. Güneşli bir pencere önüne yerleştirilir. Koyu yeşil renkte dar uzun yaprakları ile çiçeksizken dahi dekoratif bir manzarası vardır. Baharda kalın sert bir sap çıkarır. Üzerinde demet halinde 15 -20 adet çiçek bulunur. Borazan şeklindeki bu çiçekler genelde portakal rengi ve çok gösterişlidir. Yaşlı bitkiler daha fazla çiçek sapı çıkarır. Klivya'nın her yıl açması için saksısını mecbur kalmadıkça değiştirmeyin. Kışın çok az sulayın ve beslemeyin. sanırım bu bizdede var ama çicekler büyüümüyo yaprakların arasına sıkışıp kalıyo Düzenleyen Reyhan : 28-05-2008 saat 14:03 Neden: Resim ekledim |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
![]() bu fil kulağı diye bildiğimiz iç mekan süs bitkisi yarı loş ortamları seviyor serin yerde gayet gür büyüyor ![]() bu da kar yağdı denen yine iç mekan süs bitkisi güneş ve yarı güneşi seviyo Düzenleyen aybala : 31-08-2006 saat 17:02 Neden: fotoğraf boyutları küçültülüp yeniden eklendi |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Alıntı:
Birinci fotografta sergilediginiz bitki FILKULAGI degil.Bir nevi sarmasik. Fil kulagi en fazla 7 yaprak olabiliyor, zaten 5 yapragi salonun bir kosesini kapatir.Bir yapragin capi asagi yukari 45-50cm.dir.cam ardi gunesi cok sever 4-5 senede bir cicek acar.Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
![]() çilli begonya bu da salon çiçeği güneşe bayılıyor ![]() bu da difenbahya bir salon çiçeği yarı gölde seviyor sumayı yapraktan püskürtme şeklinde yapmanız tavsiye edilir Düzenleyen aybala : 31-08-2006 saat 17:05 Neden: Fotoğraf boyutları düzelenip yeniden yüklendi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
çilli begonyami? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Yardımcı olan,zaman ve emek harcıyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Cevapları görünce çok ama çok sevindim.Yeni katılanlara verdiğiniz sıcak destek ve anlayış beni mutlu etti.Bu aralar bahar bakımıyla uğraşıyorum.Bu yüzden evden çıkıp net'e gitmek zor geliyor.Arkadaslar hapinize tekrar çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Bu bitkinin adı nedir?
ekte resmini gönderdiğim küçük yaprakları olan çiçekleri aslan ağzına benzeyen yayılıcı bir bitki ismini bilen var mı? halk arasında fare çiçeği diye geçiyor ama gerçek ismi nedir bilmiyorum! ![]() ![]() teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2006
|
Bu sarmaşığın türü ne?
Geçen hafta Termal'de sonbaharın müthiş renklerini sergileyen bu sarmaşığı merak ettim, yazın sağda solda çok görüyorum fakat alelade yeşil bir sarmaşık olduğu için dikkatimi çekmemişti. Sonbahar renkleri büyüleyici. Acaba bu türün ismi nedir? ![]() ![]() Düzenleyen sezinci : 01-11-2006 saat 12:19 Neden: fotoğraflar görünür hale getirildi |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Parthenocissus quinquefolia (Amerikan Sarmaşığı) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Bu sonbahar güzeli, canım sarmaşığa "Amerikan Sarmaşığı" ismini hiç yakıştıramıyorum ama öyle deniyor. Geçen aydan bir gün, muhterem kayın validemin [Bizim "Hazan Dalı"mızı amerikan sarmaşığı mı yaptın?] diye sormasından bu güne ben de ona artık "Hazan Dalı" diyorum. Saygılar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
bende de var bu sarmaşıktan bundan sonra benim içinde adı hazan dalı |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
selam önce..resmini koymus oldunuz sarmasigin ismi(gerci siz baya olmussunuz yazali,ben bugün üye oldum daha ama)almanca ismi WILDE WEIN(yani cevirirsen yabani üzüm oluyor..yazin yesil olan yapraklar sonbaharla kirmiziya dönüsüyor.bahcemde oldugu icin iyi biliyorum..hatta üzerinde üzüm salkimlarida oluyor kücük kücük..ama yenmiyor sadece kuslar yiyor onlari:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Türkçe adını bilmiyorum ama Latince adı Cymbalaria. Yerden yüksekliği 5 cm. Taşların arasında rahatlıkla ömrünü sürdürüyor. Kışın kayboluyor. Yazın Mayıs tan Eylül e dek İstanbul şartlarında varlığını sürdürüyor. Duvar dipleri dışında killi toprakta saksı içinde yetiştirilebiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|