![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Sn Sukranayalp, Dr.Gürkan Ceylan ın Dış Mekan Süs Bitlileri ve Peyzaj da kullanımları adlı kitaptan haberiniz varmı? Varsa tavsiye edermisiniz. Tavsiye edeceğiniz başka kitaplar varmı?Adana da kolay bulabileceğim kitaplar olursa sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Peyzaj1974 bu kitabı gördüm ancak elimde benzer nitelikte başka kitaplar olduğu için almadm. Bu nedenle yorum yapamam.Forumlar içinde konu ile ilgili kitaplar bölümünü bulacaksınız. Sn. Halit Togay güzel kitaplardan bahsediyor. Mümkün olduğunca bol fotoğraf içeren kitapları tercih etmenizi öneririm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Tüm ağaç dostlarına merhaba
Bugün evime yakın bir vadiden orman içine bir yürüyüş yaptım. Muhteşemdi. Büyük bir hazine ile, daha doğrusu hazinelerle eve döndüm. Yine güzel orkideler, siklamenler birkaç adını bilmediğim ve daha önce fotoğraflamadığım çiçekli bitki ve bir semenderi fotoğraflarda ölümsüzleştirdim. Şimdilik orkidelerin fotoğraflarını ekliyorum. Tabi ki adlarını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Semenderin fotoğrafını orman ekosistemi-sürüngenler ve diğerleri kısmına ekleyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
![]() Alıntı:
bu bitkinin adı bence Achimenes (kaĞit ÇİÇeĞİ) . mor olanının resmini soğanlı yumrulu bitkiler başlığında görebilirsiniz. umarım yanılmıyorumdur ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Phlox değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn Vildan hn. Achimenesler de çok güzel çiçeklerdir. Ancak saksıda ve kapalı ortamda yetişir diye biliyorum.Yeşil yaprakalrı çok zarif ve ince şeritler halinde damarlıdır.Ayrıca node aralıkları uzundur. Yeşil yaprak kenarları destere dişlidir. Sn Balıkçı mutlaka herzamanki gibi cevabı biliyorsunuzdur. Bahçede yetişebildiğine göre ve kışın yapraklarını kaybettiğine göre Phlox diyorum ben. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Phlox olarak, internete şöyle bir baktım.Çiçeği benziyor, yaprağını benzetemedim. Tarife de uyuyor. Hem tam güneşte(ki bende böyle) hem de kısmi gölgede yetişirmiş(ki aldığım Maşukiye böyle). Gerçi 400 kadar çeşidi var, diyor ama ne bileyim. Anlaşılan bu çiçek, sn. Şükranayalp'in bahçesinde yok. Bu iyi , hiç değilse hypericum'a bir karşılık bulabilmiş olurum.....mu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Var Balıkçı var. Hatta yeni yeni o taptaze yaprakları dipten sürmeye başladı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
size bir fotoğraf göndermeye çalışıyorum. Bu da pembesi. Ortadaki noktasal koyuluğa dikkat edin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim bahçedendi değil mi? Alıntı olmasın da. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca taç yapraklarda bir kenar bir kenarın üstüne binmekte. Çiçek yapısı ise bir sap üzerinden çıkan çiçek kurulu şeklinde. Taç yaprak kenarları güzel bir bombe teşkil etmiş. Yeşil yaprak araları (internode) kısa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selahattin kesinlikle akşamsefası değil. Akşamsefalarında asla mor renk yoktur 1. Yaprakları iridir 2. (sadece yaprak dizilişi benziyor) Akşamsefasının çiçekleri sap üzerinde değildir 3. Akşamsefalarının çiçeklerinin göbekleri içerdedir. Plaka gibi açılmaz.Boru çiçeklerinin yapısına daha çok benzer 4. İnandırabildim mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Benimki pembe ama bu kadar açık renk değil. Benim fotoğraf çekimi ile hiç mi hiç ilgim yok ki Mahir beyciğim. Fotoğraf eklersem bilin ki internettendir. Sizinki gibi asıl değildir. Belki günün birinde ben de emekli olunca ya da daha çok zamanım olunca fotoğrafa merak salarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
yapraklarını çekmemişsin ama çiçeğine bakarak birşey söylemek gerekirse verebileceğim tek cevap kesinlikle KALANCHOE olurdu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Sayın Vildan, Bilgi için teşekkür ederim. Verdiğiniz isme göre kitaplara baktım ve benim çektiklerim renkleri değil ama çiçek formu ve yaprak formu olarak "Kalanchoe blossfeldiana Hybrids"e benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
Sayın Balıkçı, narenciye tohumlarını sorduğunuz mesajları bu ne tohumu diye bir yarışmamız vardı oraya taşıyorum. Ben bilmece gibi sorduğunuzu anlamamıştım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2007
|
bnde bişi sormak istiyorum bir tarama yapmam lazım ve intte bulamadım bana bi adres verebilirmisiniz??konu 'glıycerin-jelatine methods in plant' |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
ben bir sözlüğe göz attım, glycerine böyle yazılıyor. bulamama nedeni bu olmasın. gelatine bu da jelatin ilk taramada da "A Method of Preserving the Green Color of Plants for Exhibition Purposes " bu başlıkla bir yazı buldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
ılgın : Tamarix ssp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Kaybettik...
|
Bu resimdeki kına çiçeği denen bitki bir yıllıktır. (benim bildiğim) olgun meyvelerini ellerseniz patlar tüm tohumları adeta el bombası gibi etrafa saçılır. çocukken hep olgun meyvelerini arardık. ... ancak bilmem başka iklim kuşaklarını ama burda istanbulda kalın sulu körpe gövdeleri kışın kırılır çürürdü vede kökünden bir daha filizlenmezdi. tohumdan çok kolay gelecek sene tüm bahçe fidelenirdi... yıllık olduğunu biliyordum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Doğa Sever
|
Bu çiçeğin adı nedir.
Merhaba, Aranıza yeni katıldım.Bir firmada yönetici olarak çalışıyorum.Yıllardır aşığı olduğum doğadaki yaşamı zaman buldukça incemeye ve fotograflamaya çalışıyorum.Edinimlerimi sizlerle paylaşmak tek gayem.Tabiat ve bitkiler konusunda yeterli bilgi sahibi değilim.Ticari amaçlı olanlar konusunda ailem ve yetiştiğim Köyün ( Çavuşçiftliği Köyü /Altınova / Yalova ) tarımla,Özellikle meyvacılık,sebzecilik ve süs bitkisi yetiştirici olması sebebiyle az çok bilgim var.Geçen hafta doğada karşılaştığım resmi olan bitkinin adı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın mbilen, çok büyük ihtimalle Cardamine bulbifera bir Cruciferae |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |