![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
![]() Arkadaşlar çalı fotografları arsında beyaz ilk bahar isimli bir bitki var.Bulundugum yerde sık karşılaşıyorum, literatür ismi nedir ne tür özellikleri vardır merak ediyorum. Antalyada çoban aldatan diyorlar ve zehirli oldugunu söylüyorlar bu doğrumudur ![]() Düzenleyen mithril : 16-08-2006 saat 08:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
arkadaşlar eskiler buna edeb çiçeği derlerdi. bazılarının ortalarında siyah renkler bulunur. ismi dolayısıyla da bu çiçeğin aslında siyah lekesiz olduğunu; ancak toplumsal ahlak, edep bozuldukça siyah lekelerin oluştuğunu anlatırlardı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Galerideki beyaz ilkbahar adıyla gördüğünüz bitki yabani havuç, Daucus carota. Bilinen toksik bir etkisi yok, yalnız bazı hassas kişilerde temas halinde ciltte allerjik etki yapabiliyor. Didegok'un "bazılarının ortasındaki siyah lekeler" diye bahsettiği görüntü ise yakın çekimle aşağıdaki gibi. Bu şemsiye tipi çiçekte, en ortadaki çiçekçiğin mor oluşu tamamen bir çeşit özelliği,bazı çeşitlerde var bazılarında yok. Yani eskiler zavallı yabani havuca, edep çiçeği, toplumsal ahlasızlık arttıkça siyahlık artar diyerek boyundan büyük misyonlar yüklemişler ![]() ![]() Çiçek yandan böyle görünüyor, ![]() Üst görünüş, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
bu bitkinin adının areca olduğu yazıyor üzerinde fakat hiç bir yerde bu isimde bir bitki bulamadım.acaba yerel bir adı olabilirmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2006
|
Daucus carota
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
-
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Bursa'da Tirilye (Zeytinbağı) diye şirin bir beldeyi gezmiştik. Bir dükkanın önündeki elektrik direğine sarılmış zarif bir sarmaşık çok hoşuma gitti, birkaç tohum aldım. Bu sene bir tanesini çimlendirmeyi başardım. Fakat adını sanını hiç bilmiyorum. Bir arkadaş Ege Bölgesinde çok yetiştiğini söyledi ama ismini o da bilmiyormuş. Belki burada bir tanıyan vardır diye düşündüm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bir çeşit sabah sefası, Kardinal sarmaşığı olarak çevirebildim yarım yamalak ingilizcemle. Türkçesini bulamadım. Latincesi Ipomea x multifida. Tek yıllık bir bitki olup, yaz başından sonbahara kadar çiçeklenir. Yükseklik: 3-7 m Işık ihtiyacı : Tam güneş Ekim zamanı : ilkbahar donları geçtikten sonra veya yaz başı Ekim derinliği: 1-1,5 cm Ekim sıklığı : 1 cm Çimlenme zamanı: 5-15 gün Fideler 5 cm olunca seyreltme yapılır. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Herhalde kardinallerin cüppesi ile aynı renk diye kardinal sarmaşığı demişler. Aynı mantıkla Cin borazanı veya şeytan gözünü öneriyorum bende madem ki. Sarı göbekli hanım sultanda denilebilir ki, buda baya oturaklı bi isim oldu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiyi bir tanıdığımdan aldığımda minik bir şeydi. Bu gün farkettim ki çizgili uzun yapraklarıyla oldukça güzel bir hale gelmiş. İç mekan bitkisi olduğunu biliyorum ama bu bitkinin adı nedir? Düzenleyen hasan42 : 27-08-2006 saat 23:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Anlaşılamayan bir şeyler var gibi. http://www.agaclar.net/forum/showthr...7408#post37408 buraya ve http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=933 buraya bakmanız istenmiş. Yani sizden kendiniz hakkına bilgi vermeniz ve daha önce salon çiçeklerinin bakımı konusunda yazılanları okumanız istenmiş. Eğer orada bulamadığınız bir şeyler varsa sormanızın daha uygun olacağı söylenmiş. İşin kötüsü şöyle bir soru cümlesi var son mesajınızda; "Herkese yardım ediyonsunuz bi biz kaldık arkadaşlar gerçekten soruyorum bu bitkinin bakımı nedir?" şimdi bu bitkinin adı nedir diye bir soru olabilir ama bakımı nedir diye bir sorunun bir anlamı olmaz. Onu da bir yana bıraktık ilk mesajınızda iki tane fotoğrafın linkini vermişsiniz. İkinci de düşüncelerinizi okuma şansı olmayan forum üyelerinin "kısmen" anlayabileceği bir mesaj atıp fotoğraflarda görülen bitkinin bakımı hakkında bilgi sahibi olmak istediğinizi belirtmişsiniz. Size bu mesajınız sonrası yol gösterilmiş ama siz sanki size kötü bir ey yapılmış gibi kırgın bir tavırla "Hiç yardımcı olmadınız teşekkürler..." demişsiniz. Bu tavrınız sonrası tutarlı davranıp bu şekilde buradan yardım alamayacağınızı anlamış olmanız gerekirken "Herkese yardım ediyonsunuz bi biz kaldık arkadaşlar gerçekten soruyorum bu bitkinin bakımı nedir? Bilenlere soruyorum bilmeyenler bişey yazmasın.Teşekkürler" demişsiniz. Kusura bakmayın ama ne yapmaya çalıştığınızı anlayabilmiş değilim? Göle maya çalmak gibi bir durum bu. Biri bu tavrınıza rağmen tutup yanlışlıkla cevap yazar diye mi bekliyorsunuz. Hadi bunların hepsini bir kenara bırakıp baştan alalım. Kendiniz hakkında bir iki cümle yazıp sonra ilgili konuyu okuyup daha sonra hala kafanıza takılan bir konu varsa bunu üstü kapalı bir biçimde -sorduğunuz gibi- değil açık seçik olarak "Ben bu çiçeğin bakımı ile ilgili şu, şu, şu konularda bilgi edinmek istiyorum!" şeklinde sorun isterseniz. Belki o zaman cevap alabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Düzenleyen Mine Pakkaner : 05-09-2006 saat 15:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
"Şu mesajdaki bitki budur" diye, Ya da o mesajdan alıntı yapın ki üyelerimiz birden "bence bu sarı hindiba" gibi cevapla karşılaşmasın, bilmeyenler hangi bitkiye cevap verdiğinizi nereden anlasın? Düzenleyen Mine Pakkaner : 06-09-2006 saat 01:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
İki ağaç resmi çekmiştim. Bana ilginç gelmişti. Fakat adlarını bilemiyorum. İlkinde yaprak yok sadece çiçekler vardı. İkincisinde ise kavun gibi meyvaları vardı. Çekilen yer Hawai, belki yardımcı olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler sayin Ates Oztan. Hawaide cektiginiz resimlerden ciceklerini acmak uzere olan agaci taniyorum[60. mesaj] APOCYNACEAE ailesinden PLUMERIA ingilizcesi FRANGIPANI Kuzey Kibristaki adi FITNE[Zakkumla akraba bir bitki] Kibrista yetistigine gore mutlaka Turkiyede de yetistirildigini dusunuyorum. Orta ve Guney Amerika yerli agacidir, yapraklarini doken bu kucuk agac, tropikal bolgelerde yapraklarini acmadan once ciceklerini aciyor. Yari tropikal ve daha serin bolgelerde ise once yapragini sonra cicegini aciyor. Pembemsi cicek acanindan baska, beyezimsi krem renginde ve bu ciceklerin ic kismi acik sari bir renk olani da var[P.obtusa] Cicekleri cok guzel kokuyor[yasemin ve ful kokusuna benziyen].Agac uzun sure cicekili kaliyor. Govdesinde ve dallarinda bir zedelenme veya bir yaralanma oldugu zaman beyez sut gibi bir sivi salgiliyor bu sivi zehirlidir. Cogalmasi celikle olur, ana agactan alinan celiklerin kesik yerinden akan beyez sivi kuruduktan sonra celikler ekiliyor. Soguktan olumsuz etkilenip eriyip curuyebilir. Diger resimdeki meyveli agaci da mutlaka bilen biri cikacaktir. Hosca kaliniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Merhabalar Bu yaz saksılarımızın içinde aşağıda resmini göreceğiniz bir bitki yetişti. Biz zararlı olduğuna emin olmadığımız sürece bütün bitkileri muhafaza etmeye çalışıyoruz ve bu nedenle başlangıçta uzayıp büyüyen bu bitkiyi söküp çıkarmadık ve de gördüğünüz gibi harika bir çiçek açtı. Acaba bu bitkinin adı nedir ? Bir sorum daha olacak (burası yerimidir bilemiyorum ) senelerce önce aldığım “Wurzelfix” marka bir toz köklendirme hormonum var. Bu hormonların kullanım süreleri sınırlımıdır? Selamlarımla ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Mine Pakkaner : 10-10-2006 saat 08:55 Neden: resimleri görünür yapmak |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Adını buldum galiba : Lysimachia vulgaris ![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|