![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Bu bitkinin adı nedir?
ekte resmini gönderdiğim küçük yaprakları olan çiçekleri aslan ağzına benzeyen yayılıcı bir bitki ismini bilen var mı? halk arasında fare çiçeği diye geçiyor ama gerçek ismi nedir bilmiyorum! ![]() ![]() teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2006
|
Bu sarmaşığın türü ne?
Geçen hafta Termal'de sonbaharın müthiş renklerini sergileyen bu sarmaşığı merak ettim, yazın sağda solda çok görüyorum fakat alelade yeşil bir sarmaşık olduğu için dikkatimi çekmemişti. Sonbahar renkleri büyüleyici. Acaba bu türün ismi nedir? ![]() ![]() Düzenleyen sezinci : 01-11-2006 saat 12:19 Neden: fotoğraflar görünür hale getirildi |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Parthenocissus quinquefolia (Amerikan Sarmaşığı) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Bu sonbahar güzeli, canım sarmaşığa "Amerikan Sarmaşığı" ismini hiç yakıştıramıyorum ama öyle deniyor. Geçen aydan bir gün, muhterem kayın validemin [Bizim "Hazan Dalı"mızı amerikan sarmaşığı mı yaptın?] diye sormasından bu güne ben de ona artık "Hazan Dalı" diyorum. Saygılar, |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Evet Hazan Dalı çok güzelmiş. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
bende de var bu sarmaşıktan bundan sonra benim içinde adı hazan dalı |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
selam önce..resmini koymus oldunuz sarmasigin ismi(gerci siz baya olmussunuz yazali,ben bugün üye oldum daha ama)almanca ismi WILDE WEIN(yani cevirirsen yabani üzüm oluyor..yazin yesil olan yapraklar sonbaharla kirmiziya dönüsüyor.bahcemde oldugu icin iyi biliyorum..hatta üzerinde üzüm salkimlarida oluyor kücük kücük..ama yenmiyor sadece kuslar yiyor onlari:-) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Türkçe adını bilmiyorum ama Latince adı Cymbalaria. Yerden yüksekliği 5 cm. Taşların arasında rahatlıkla ömrünü sürdürüyor. Kışın kayboluyor. Yazın Mayıs tan Eylül e dek İstanbul şartlarında varlığını sürdürüyor. Duvar dipleri dışında killi toprakta saksı içinde yetiştirilebiliyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende de var. Ben de yabani ot diye söküyordum. Geçenlerde bonsareef in bir yazısında onu bonsai saksısına ektiğini yazıyordu. Fakat alıp başını gidiyor ve yumruları saksının heryerini sarıyormuş. Bu açıdan dikkat etmek lazım... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2007
|
Bizim bahçede var, beyazı ve sarısı. Ben yıllardır, Kasımpatı diye biliyorum bunu. Krizantem, daha seyrek yapraklı bir çiçek. Papatya gibi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kasımpatı / Chrysanthemun / Chrysantheme / Chrysanthème / Chrysanthemum / Krizantem / Margarit başlığına bir bakıver istersen. Aynı bitkinin farklı isimleri olduğu söyleniyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet öyleymiş. Bende araştırıyordum başka yerlerde. (: Ama ikimizde haklı çıktık ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer çiçeğin ismini bulamadım, boncuk çiçeğine benziyor ama bu sanki daha büyük |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır, hayır yukardaki çiçeği kastettim. (: ( Beyaz çiçeği olan ) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyvelerini görünce fotoğrafını çekmiştim.Sağlam kök yapılı asılınca kopmıyan gövdeye sahip.Koparıldığında uzun süre yeşilliğini kaybetmiyen bir tür sarmaşık.Köylüler farklı isimler kullanıyor.Latince ismini bilmek lazım.Adını bulamadım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Valla bu sarmaşık türünden bizim tarlaların kenarında çok var.O kadar başa bela bir sarmaşıkki dikenleri bildiğiniz gibi degil.Siz ne kadar temizlerseniz o okadar gür ve sağlam çıkıyor. Yani kısacası pek sevilecek bir yanı yok. Ben sevemedim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn sgörünüş, bu bitki smilax adı verilen ve yılbaşlarında çingenelerin ruscus dallarına bağlayarak sokaklarda sattıkları ilave bitki. Bir çeşit sarılıcı ve sadece ormanlık mıntıkalarda rastlayabiliyoruz. SMILAX EXCELSA |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyve salkımları çok güzel zehirlimi acaba? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
#15 nolu mesajdaki pembe çiçek bir Dalya (Dahlia) (yıldız çiçeği) adıyla bilinir. Yumruludur. Her sene yaz aylarında bol çiçek açarlar. Çok gösterişli iri çiçekleri vardır. Çiçek renkleri beyazdan mora kadar inanılmaz çeşitlidir. Yumruları, kışın çok soğuk geçen bölgelerde topraktan çıkararak, baharda tekrar dikim yapılmalıdır. Yumrularından kolayca üretebilirsiniz. Her yıl çok sayıda yumru yavrular. Çok severim ve bende beyaz olanından var. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|