![]() |
|
![]() |
#3991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Bu bitki süs domatesi. Genellikle peyzajda kullanılır. Meyveleri yenmez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Google'da süs domatesi yazıp görsellere girersen görebilirsin. Aynı bitkiden bende de var. Görüntüsünü çok severim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3995 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Solanum pseudocapsicum - Kış kirazı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3996 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu süs domatesinin latince adı nedir acaba biraz google da araştırdım ancak bulamadım? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Ege ve Akdeniz bölgelerinde çok yaygın olan nerdeyse her yerde kendini gösteren , sıcağı seven, susuzluğa dayanan, ilk bahar ve sonbaharda çiçek açan yaprakları çok aromalı bir koku yayan bu bitkinin adı nedir? Patara civarında karadom gibi bir ad kullanıyorlar, hiç bir işe yaramıyormuş. Gerçekten hiçbir işe yaramıyor mu? Teşekkürler. ![]() Düzenleyen denizakvaryumu : 20-10-2008 saat 10:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu bitki yenilebilir mi? Eğer öyleyse hala yenmeyi bekliyor. Düzenleyen tolgahann : 20-10-2008 saat 12:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amerikan Sarıboya Çalısı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4002 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4003 |
Ağaç Dostu
|
Potentilla fruticosa olabilir. Türkçe adını pençe çalısı olarak biliyorum. Çelikten çoğaltılabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4004 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar bu çiçegin adı nedir??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sevgili Pembegül, çiçeğinizin adı Kohleria Eriantha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne güzel bir şey yakalamışsınız, bayıldım, kocaman çiçekli gelinciği andırıyor. Tabi ben yalnızca benzettim, yapraklarından gelincik olmadığı kesin bir şekilde anlaşılıyor, bilen arkadaşların yorumunu ben de merakla bekliyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın Minem 'Hibiscus mutabilis' olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4009 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili günüm çok teşekkürler adını öğrenince google' da aradım çok güzel başka renkleride var bende çok açık kırmızı ve benekli olanıda var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok teşekkür ederim Sayın Ludisa Excellence bu bir Abutilon Nabobmuş(Türkçe adını bilmiyorum)Arattığımda aynısı çıktı..Tekrar teşekkür ederim. Harika çiçekleri açıyor.Fotoğrafları çektiğim bahçenin sahibi bir iki dal vermişti bir tanesini suyun içine koydum,bir tanesini de hemen saksıya ekmiştim.Sudaki duruyor ama topraktaki boynunu büktü.İnşallah en azından birinden biri tutar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Abutilon en sevdiğim çiçeklerden biridir. Ağaç Küpesi diye bilinmesine rağmen, hibrit olan türleri saksıda bodur olarak yetişmekte. Bunun alaca yapraklısı da görülmeye değer. Yavru ağzı çiçekleri ile bakanın içini açıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4013 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2008
|
![]() Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Bi arkadaşım resmini çekmiş Çukurova tarafında doğada yetişiyor muhteşem bir güzelliği var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Acaba bu çiçeklerin adını bilen varmı en alttaki resim deki tohumları 3. resimdeki çiçeğin tohumları diye topladım ama acaba gerçekten tohummu bilgilendirecekler varsa çok sevinirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok teşekkür ederim Sayın Kudret komşunun bahçede görmüştüm hemen bir iki dal çelik alayım hepinize teşekkür ederim sayenizde ne çok şey öğreniyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4018 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yabancı ot, adını hatırlayamıyorum. Maydanoz, kimyon, rezene gibi bitkilerin akrabası. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4019 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlar da onun tohumları http://www.agaclar.net/forum/showthr...z+%E7i%E7e%F0i |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4020 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2008
|
Burası bu sorunun yeri midir,bilmiyorum ama en uygun burası gibi geldi. Arkadaşlar resimdeki tohum (olduğunu tahmin ettiğim) hanği ağacın tohumudur. Dün İzmir/Karşıyaka fidanlığın yan sokağında boş bir arsadaki kırmızı yapraklı bir ağacın üzerinden topladım. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|