![]() |
|
![]() |
#2943 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bu bir çiçek değil dediğiniz gibi çok yıllık bir yabancı ot ama adını bulamıyorum. bulan biri olursa ben de öğrenmek isterim. Bir keresinde göreve gitmiştim polislerle, polisler bunu kenevir sanmışlar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar da cahil olunur mu! demeyin ama ben şu alttaki iki çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum, daha önce yazmıştım yine yazayım, acemi bir çiçekçiyim öğreneceğim zamanla, ama o zamana kadar da arada böyle sizlerin başını ağrıtacağım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Ağaç Dostu
|
Resimdeki bitki ve tarif Artemisia dracunculus gibi ancak emin değilim. Tarhun deniyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2949 | |
Ağaç Dostu
|
Artemisia vulgaris (adi pelin)
Alıntı:
Sizin yönlendirmeniz sayesinde Artemisia absinthium ismine ulaştım, ama emin değilim. Elimde boyu hakkında bilgi vermiyor diye koymadığım bir resim daha var. Yaprak altını çekmemişim, ama rengi zeytin yaprağı renginin açığı (renk tarifim için özür dilerim ama başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim). Düzenleyen üzüm : 13-04-2009 saat 12:51 Neden: Adı eklendi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Mahın67 bitki ile ilgilendiğin için teşekkür ederim ama bu gledisya olamaz. O leguminosae familyasının Caesalpinioideae alt familyasından olma ihtimali yok. çünkü çiçeklerinde petal yok, birde anterler serbest ve 5 tane, ama dikenli olması ve yapraklarının bipinnat özellikte olması benzer karakterler olabilir. Ben çiçekelrini yakından çektim bir bakarsınız. yinede teşekkür ederim. Herbaryum bey isminizi bilmiyorum kusura bakmayın bu bitkiye bi resimlerden anlarsanız çok makbule gececek, teşhiş anahtarından çıkmamadım, yurt dışı bitkisi sanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Bu Bitki Ne
Gecen sefer yine aynı bitkiyi göstermiştim ancak afrika menekşesi dediler (Saintpaulia) ancak bu bence cactaceae familyasından bir türe benziyor, ismini bilen varsa şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Evet,bu begonya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Arzu Hanım, açıkçası yukka ismi, benim karizmatik, sert, dayanıklı Kılıç Ali Paşa'mın karizmasını çizdi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2960 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2965 |
Ağaç Dostu
|
bu çiçeğin adı ne
İlk resim tohumdan çimlendirip ne olduğunu unuttuğum bir bitki, İkincisi sarı olan ise Bodrum'da yıllardır her yerde rastlayıp adını bir türlü öğrenemediğim bitki.. Bilenlerden yardım istiyorum mümkünse, hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Bahçemde yukarıdaki bitkiler çıktı, yabani midir? Bilmeden ellemek istemiyorum, aynı şekilde kocayemiş de kendiliğinden çıkmıştı. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Nurbahar 1- Plantago 2- Ruscus acuelatus 3- ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Ağaçsever
|
Klivya (Clivia) KLİVYA (Clivia) Klivya bir iç mekan bitkisi olmakla birlikte yazın dışarıda,yarı gölgede durabilir. Soğuklar başlamadan içeri alınır. Güneşli bir pencere önüne yerleştirilir. Koyu yeşil renkte dar uzun yaprakları ile çiçeksizken dahi dekoratif bir manzarası vardır. Baharda kalın sert bir sap çıkarır. Üzerinde demet halinde 15 -20 adet çiçek bulunur. Borazan şeklindeki bu çiçekler genelde portakal rengi ve çok gösterişlidir. Yaşlı bitkiler daha fazla çiçek sapı çıkarır. Klivya'nın her yıl açması için saksısını mecbur kalmadıkça değiştirmeyin. Kışın çok az sulayın ve beslemeyin. sanırım bu bizdede var ama çicekler büyüümüyo yaprakların arasına sıkışıp kalıyo Düzenleyen Reyhan : 28-05-2008 saat 14:03 Neden: Resim ekledim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2970 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altınotu, Stroblume, Helichrysum arenarium Ölmez çiçek Herdemtaze Güveotu Kovanotu Arı Çiçeği Sarı Kediayağı Familyası; Bileşikgillerden Korbblüter Asteraceae Drugları; Altınotu; Helichrysume herba Altın Çiçeği Helichrysi flos (Stoechados citrinae flos) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|