![]() |
|
![]() |
#2851 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Teşekkürler saira, bence de filbahri (Phledelphus coronarius). Artık meraktan çatlayacaktım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2853 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Mine hanım, bu konularda uzman olmadığım için aşağıdaki linkden kopyalamıştım. Doğrusunu sizler daha iyi bilirsiniz. ![]() http://www.istanbulcevor.gov.tr/fidan_detay.asp?id=40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2854 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2855 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Carpobrotus acinaciformis, kazayağı, makasotu Düzenleyen Mine Pakkaner : 27-04-2008 saat 22:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2857 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu vesileyle hemen şunu belirtmek isterim ki, işte biz de buna benzer nedenlerle özellikle dil kullanımı ve imla kuralları diye bastırıyoruz. Çünkü sizin kopyaladığınız bu bilgi gibi, biz de pek çok alanda referans alınıyoruz. Hatta mesajlarımız virgülü noktası ile kopyalanıyor, bir bilgi aradığımda kendi mesajlarım bazı sitelerde aynı cümlelerimle karşıma çıkıyor. Agaclar.net bu derece referans alınıyorsa dili de mümkün olduğunca düzgün olmalı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2858 |
Ağaç Dostu
|
Sayın vyssera sanırım Çiğdem. 'e benziyor. Bizim oralarda çok vardır ve baharda sökerler hemyemağini yaparlar hem soğanlarını biraz ezerek yumurtalı bir çekilde kızartarak yerler çok lezetlidir.yöresel adına çökrice derler. ama bir latince adıda vardır sanırım bilen arkadaşlar yazınca bizde öğreneceğiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2859 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Teşekkürler buket hanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Ornithogalum umbellatum Akyıldız soğanı, tükürük otu, köpek soğanı Liliaceae Yabancı ot |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2868 |
Ağaç Dostu
|
Ruscus hypoglossum (Tavşanmemesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2869 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2871 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Alıntı:
spp. ise çoğu türler demektir. species plural subsp. geçerse bu da alt tür demek. subspecies |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Erdek (2904), sanırım bitkinin adı Glechoma. Yayılıcı bir bahçe çiçeği. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2878 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yukka ve Sn Herbaryum verdiğiniz bilgi için teşekürler. Benim ters lalem var tam olarak benzemiyor bu çiçeğe ama türler farklılık gösterebilir tabii. Aslında yapraklar benziyor ama çiçeğin tipi ve tek başına bir dal üzerinde olması (Sn Herbaryum gülmeyin lütfen herkes hoca olamazya ben de tarif etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2879 |
Ağaç Dostu
|
Peki bu çiçeğin adı nedir? Zamanında Zenfree'de sormuş 2013 de hatta Lampranthus Acinocifonis ya da acem çalısı denmiş yanlış hatırlamıyorsam Sn Aybala peperomia caperata demiş ama çok iyi baktım değil. Siz ne dersiniz? Düzenleyen M.Sema : 27-08-2009 saat 13:52 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|