![]() |
|
![]() |
#2761 |
Ağaç Dostu
|
Böyle fotoğraflar ardarda gelince haliyle isimler karışıyor. Ben de Tekin'in mesajını görünce kendi mesajımı düzelttim. Ben sselvi'nin 2. eklediği çalı formundaki bitkiyi merak ediyorum. Sayın Tekin sizin mesajınızı o bitki için yazdığınızı sandım sonra mesajı düzelttiğinizi görünce ben de kendiminkini düzelttim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2762 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
2706 nolu mesaja cevaben; *** Sebahattin hocam bu tür Apiaceae (Umbelliferae) familyasından Tordylium apulum olması ihitmali yüksek. eğerki Batı Anadolu ve Ege batı yakası tarafında gördüyseniz, Tordylium apulum dur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2765 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2766 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Penelope ve Sn Ayalp verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bitkiyi yıllar önce annemin bir arkadaşının evinde, çok güneş alan bir pencerenin "iç"inde görmüştüm. Yıllarca bu bitkiyi aradım durdum. Geçen hafta İkea'da buldum. Eve getirince bana da dış mekanda daha iyi gelişecekmiş hissi verdi. Adını bilemeyince araştıramadım. Tekrar teşekkürler. Balkona çıkarırım hemen. Saksısı çok küçük ... değiştirsem mi acaba??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2767 |
Ağaç Dostu
|
Spireaea x vanhouttei diye düşünüyorum. bilen varsa yine söylesin lütfen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2768 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2769 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anavatanı japonya Nemli hafif ıslak toprakları sever Alkali toprakları sevmez Ilıman ve enmli iklimleri sever Özellikle sıcak yaz rüzgarlarından hoşlanmaz. Orta hızda büyür vatanında 35-40 metre boy yapabilir. -23 derece sıcaklarakadar dayanır.. Üretimleri tohum ve ilkbaharda yumuşak uç çelikleri ile yapılır. Kaynak Bitkiler dünyası. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sselvi2000; verdiğiniz bilgi üzerine google'da araştırdım. Bu bitkinin Türkçe isminin İspirya olduğunu öğrendim. Çiçeğini de benzettim ama inşallah doğrudur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2771 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2007
|
bu çiçeğin adı nedir?
arkadaşlar bu çiçeği alalı üç hafta oldu.boyu 10cm'di simdi yaklasık 45,50cm oldu.bu çiçeğin adını ve bakımı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2773 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Ablam pazardan bir kaç çeşit tohum almış. Marul, maydanoz vs. tanıdım ama bu ne tohumu anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2774 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
Bamya tohumu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Karabük-Yenice ormanlarında rastladığım; ismini merak ettğim iki bitki... İlk bitki sümbül, orkide türü bir bitki soğanlı ama çok küçük; bitki yaprak,gövde ve çiçekle birlikte bir avuca sığacak büyüklükte. İkinci bitkide yaprak yok; sadece çiçek sürgünü çıkartıyor, çiçek açıyor ve 15-20 gün içinde kuruyup kayboluyor. Sanırım toprakaltı yumrusu var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2777 |
Ağaç Dostu
|
2785 no'lu mesajda sorduğum bitki gözden kaçtı galiba. Bu bitkiyi yeni aldım. Adını öğrenebilirsem ona göre bakım uygulayacağım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
2776 daki bitkiyle ilgili fikri olan yok mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Yardımınıza teşekkür ederim, sayın iklimsiz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2781 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2782 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Bu bitkinin ne olduğunu bilen var mı?
Yolda böyle bir çiçeğe rastladım, orta kısmı mor olan bir papatyaya benziyor. Sanırım böyle bir papatya olamayacağına göre bu bitkinin türü ne olabilir? Bu çiçeğin türünü bilen var mı? Nereden bulabilirim? Ya da gidip bu çiçeği tekrar bulsam nasıl üretebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2784 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gkabusu, sorduğunuz çiçeği Afrika papatyasına (Osteospermum fruticosum)benzettim. Resimde belli olmamakla beraber, ortasındaki göbeğin mavi olduğunu tahmin ediyorum. Eğer African daisy "Blue eye" veya Blue eyed daisy diye arasanız internetden tohum satan firmalara ulaşmanız mümkün. Ya da çiçekler geçtikten sonra tohumlarını toplayıp, mart ayında içerde ekersiniz. Daha sonra fideleriniz 10 cm boya gelince yerlerine şaşırtırsınız. Hazirandan kasıma kadar çiçek açar. Tek yıllık bir bitki olması gerek. http://www.starhawk.net/archives/2005_03.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2785 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar, soruğumuz bitkilerin adını öğrendiğimizde, fotografın olduğu mesaja ismi de kırmızı harflerle eklesek tarama yaparken daha kolay olur hem de cevaplanmayan bitkiler daha kolay görülür diye düşünüyorum. Başlık sorular üst üstte geldiğinde çok karışıyor, hangi bitkiye ne cevap geldi takip etmek çok zor oluyor. Ne dersiniz? Ben sorduğum bitkinin fotografının üstüne cevabı kırmızı olarak yazdım.http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2786 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
hypoestes phyllostagya olduğunu düşünmekteyim.Yazın çiçeklenir.Aydınlık bir ortam sever.Gölge yerlere konulduğu taktirde yaprak renkleri pembeliğini kaybedip yeşile döner.Su ihtiyacı normaldir.Tepe çeliği ile üretilir.Saksı değişimi için ilkbaharı bekleyip fazla derin olmayan saksılar seçerseniz uzun yıllar birlikte yaşarsınız..Güle güle büyütün.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mine Hanım.. Mesajınızı görmedim..Ben adını bulmaya çalışırken siz cevap vermişsiniz bile..Pişti oldu sizin cevabınız ile..Süpersiniz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2790 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Merhaba Buket Hanım, ben de bu çiçeğin adını çok merak ediyorum. Sizin mesajınızı okuyunca hemen gooegle'dan bir kaç yere baktım fakat İspriyanın çiçekleri bana daha farklı geldi sanki tek çiçek değil de çiçek demeti gibi. Ben İzmir'de birkaç çiçekçide gördüm adını sorduğumda Şakayık dediler. Bir tane de resmini çektim belki faydası olur diye resmi de gönderiyorum. Ayrıca kokusu da çok güzel... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|