![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Yardımınıza teşekkür ederim, sayın iklimsiz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Bu bitkinin ne olduğunu bilen var mı?
Yolda böyle bir çiçeğe rastladım, orta kısmı mor olan bir papatyaya benziyor. Sanırım böyle bir papatya olamayacağına göre bu bitkinin türü ne olabilir? Bu çiçeğin türünü bilen var mı? Nereden bulabilirim? Ya da gidip bu çiçeği tekrar bulsam nasıl üretebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gkabusu, sorduğunuz çiçeği Afrika papatyasına (Osteospermum fruticosum)benzettim. Resimde belli olmamakla beraber, ortasındaki göbeğin mavi olduğunu tahmin ediyorum. Eğer African daisy "Blue eye" veya Blue eyed daisy diye arasanız internetden tohum satan firmalara ulaşmanız mümkün. Ya da çiçekler geçtikten sonra tohumlarını toplayıp, mart ayında içerde ekersiniz. Daha sonra fideleriniz 10 cm boya gelince yerlerine şaşırtırsınız. Hazirandan kasıma kadar çiçek açar. Tek yıllık bir bitki olması gerek. http://www.starhawk.net/archives/2005_03.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
hypoestes phyllostagya olduğunu düşünmekteyim.Yazın çiçeklenir.Aydınlık bir ortam sever.Gölge yerlere konulduğu taktirde yaprak renkleri pembeliğini kaybedip yeşile döner.Su ihtiyacı normaldir.Tepe çeliği ile üretilir.Saksı değişimi için ilkbaharı bekleyip fazla derin olmayan saksılar seçerseniz uzun yıllar birlikte yaşarsınız..Güle güle büyütün.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mine Hanım.. Mesajınızı görmedim..Ben adını bulmaya çalışırken siz cevap vermişsiniz bile..Pişti oldu sizin cevabınız ile..Süpersiniz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ortadaki resimdeki çiçeğiniz, paşa çadırı begonyası. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ters Lale'ye benziyor. Eğer yanılmıyorsam ... Anavatanı Hakkari. Çok nadide bir bitki. Ağlayan gelin de diyorlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Fritillaria sp. (sanırım Fritillaria pinardii) Ters lale |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yukka ve Sn Herbaryum verdiğiniz bilgi için teşekürler. Benim ters lalem var tam olarak benzemiyor bu çiçeğe ama türler farklılık gösterebilir tabii. Aslında yapraklar benziyor ama çiçeğin tipi ve tek başına bir dal üzerinde olması (Sn Herbaryum gülmeyin lütfen herkes hoca olamazya ben de tarif etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ezgili Dünyam; Ben bunu açelyadan çok Orman Gülü (Rhododendron pontica)' ya benzettim. Hocalarımız kesin cevabı vereceklerdir. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|