![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Evet gnc nihal menekşe menekşenin orjinali hemde geçenlerde istanbul kent ormanın da gördüm şaşırdım nerdeyse 15 yıldır görmüyordum topladım küçük bir demet oldu önce bol bol kokladım sonra küçük küçük ısırdım çiçeklerini yedim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kızımı sabahları kreşe bırakırken 70 yaşında ki fıstık çamlarını arasında ki patika yolda yürüyoruz ve kızım sabaları bana bu çiçekleri toplayıp bak babcım ne güzeller diyordu ama artık onların zamanı geçti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler, İkincisi menekşeye gerçekten çok benziyor, bendekilerin çiçekleri hercai menekşenin çok küçüğü gibi. Ama ikinci resmin biberiye olmadığına eminim.Yapraklar çok daha koyu ve küçük. Daha detaylı bir fotoğraf çekebilirsem tekrar göndereceğim. Bunlardan bir kaç tane var, çok da güzel görünüyorlar. Aynı bahçede bir de "kocayemiş" çıktı. Yani bahçeye döktürdüğüm toprak hayat doluymuş! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçemde adını bilmediğim bir bitki buldum. Bu çiçek bahçemde kendiliğinden yetişti. Zaman zaman kırda gezerken veya piknik yaparken de ayni bitkiyi görüyorum. Sanırım bir kır çiçeği ama adı ne? Bu bitkinin adını bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 Buket Hanım bu çiçeğin solmaya başlamış hali gibi geldi bana. Sizce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Bu ağaç, yaprak dökmeyen ve benim çiçeğini görene dek manolya sandığım hatta okadar uğraş verip çelikten ürettiğim ama anacının geçenlerde açtığı çiçekleri görünce hayal kırıklığı yaşadığım bitki... Acaba adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Karayemiş olabilir mi? http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=9330 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Evet kesinlikle bu o ağaç... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Evet karayemiş birkaç gün içinde çiçek açacak beyaz çiçekleri oldukça hoş meyveleride çok lezzetli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Bu çiçeğin adını bilen var mı,acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
merhaba lilyum a benziyor evimizin bahcesinde var. biraz daha boy verdikten sonra beyaz aciyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
sebahattin bey , bu bitkinin adini bilmiyorum ama bu bitki kir cicegi diyebliriz kendikendine tohuma gerek kalmadan bahcelerde yetisir. yaklasik 1m boy verir. dallari serttir cicegini koparmak guctur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
2706 nolu mesaja cevaben; *** Sebahattin hocam bu tür Apiaceae (Umbelliferae) familyasından Tordylium apulum olması ihitmali yüksek. eğerki Batı Anadolu ve Ege batı yakası tarafında gördüyseniz, Tordylium apulum dur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
bu sarmaşığı tanıyan var mı?
arkadaşlar bu sarmaşığı tanıyanınız varsa lütfen yardıcı olsun. beyaz çiçek açıyor sonra da şekildeki gibi içi tohum dolu meyveler veriyor. teşekkürler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu manolyanın cinsi nedir acaba..? Değişik cinste manolyalara bakmama rağmen bu renk yapraklı manolya bulamadığım için cinsini bulamadım. Kışın yaprak dökmedi, acaba koyu yeşil yapraklı manolya cinsinden olup az güneş gördüğü için yaprakları böyle olabilir mi..? Yardım lütfen.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Cavdaroglu, yalniz meyvenin resmini cekme imkani var mi? ben chayote (Agac kavunu) bitkisine benzettim eger o ise büyük sansiniz var derim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
http://www.soframiz.de/bahce/dikenli...u-xu-chayoten/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
sayın soframiz ilgi için teşekkürler.Sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ancak meyve dış yüzeyi dikensiz ve dolmalık bibere daha çok benziyor. İçinde uçabilen ve düştüğü yerde yapışıp kalabilen(hindiba gibi) pamukçuklara ekli koyu kahve renkli tohumları var. Acaba sizin söylediğiniz bitkinin dikensiz bir türü olabilir mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili çavdaroğlu tam emin olmamakla beraber meyveleri büyüdüğünde kabak şeklini alıyor.Onuda kurutup banyo lifi yapımında kullanıyorlar.İsmi ne derseniz ismini bilmiyorum.Bizim köydeki evin merdivenlerinde vardı ona benzettim yanılıyor olabilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Sevgili nuran berna; sizin bahsettğiniz bitki Luffa cylindrica ( Lif kabağı) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |