![]() |
|
![]() |
#2618 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
ben bir bitki soracağım ama maalesef resmini çekmeyi düşünemedim. Bu bir çalı tarzında bitki, yaprakları küçük ve pembe çiçekli olanın yaprakları mavi ( veya gri) kırmızı çiçekli olanın yaprakları da kırmızı , küçük yalın veya katlı çiçekleri var. Yaprakları çok sık değil, yani daha çok dal görüyorsunuz. Sanki bahar dali gibi ama değil. Soğuğa dayanıklı. Acaba yardımcı olabilirmisiniz? Satıcı karadeniz çağ çiçeği dedi, ama netten aradım benim gördüğüm çiçekle alakası yok. Şimdiden yardımlarınıza teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
bu bitkinin adını bilen var mı?
Arkadaşlar merhaba geçen gün gittiğim bir okulun bahçesinde gördüm bu bitkiyi çok hoşuma gitti sarmaşık gibiydi Yüksek bir yere koymuşlar aşağıya doğru sarkar şekilde gelgelelim kimse bilmiyor okulda ne olduğunu bir dalından koparıp suya koydum 3 günde köklendi hafta sonu saksıya alacam işte meçhul bitkimiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Sebahattin Sargın Bey çok teşekkür ederimm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2622 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
sn Ferda Ülkümen evet gerçekten de o.Yaşasın... Çok Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2624 |
Ağaç Dostu
|
Ben onlara yağlıboya çiçeği diyordum. ![]() Sarı çiçekleri sanki yağlıboya gibi pırıl pırıl parlıyor. Bu vesileyle ben de öğrenmiş oldum, teşekkürler herbaryum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Teşekkürler, yıllarca isimsiz olan çiçeğimin artık bir adı var. Ben uzun süredir çiçek bahçemize, çuha çiçeği, mor menekşe, eflatun renginde olan menekşe ve yabani siklameni taşıyorum. Geçen gün arap sümbülü diktim. Yabani siklamen sadece bir tane kalmış bahçede. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2626 | |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeğin adı ne ?
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bu nedir?
Merhaba arkadaşlar. Fotograflar yeterince ayrıntılı mı bilemiyorum ama, bu bitkinin adını bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2629 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Geçen yıl teyzem Kıbrıs'tan getirdi bu bitkiyi. Önce saksıdaydı, sonra deli gibi yayılmaya başlayınca bahçeye ektim. Kıbrıs'ta bu bitkiyi, bahçelere çim niyetine ekiyorlarmış. Üstlerine basıp gezebiliyorsun,pek ezilmiyor. Ezilse de yeniden canlanıyor.Geçen sene,arka bahçemdeki çimler, İstanbulda'ki susuzluk yüzünden pek sulanmadığı için büyümediler, sarardılar veya kel kül çıktılar. Bu yıl çim ekmeyi düşünmediğimiz için arka bahçemize parça parça bu bitkiden ektik.Hızla yayılmaya devam ediyorlar. Acaba ismi nedir? Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
bu bitkinin türü nedir ve hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim sağolun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2632 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lale Altıntaş, Lampranthus Acinocifomis denilen bitki Acem halısı değil mi? Bende Acem halısı var,resimde sorduğum bu değil.Bendekiler daha minik yeşil uçlara sahip ve yaz sonunda minik beyaz çiçekler açıyor. İlk resim Acem halısı,ikincisi bendeki bitki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2634 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hkndal Bu bitkinin adı Catharanthus rosea. Rozet çiçeği, pervane çiçeği Yeni gelen arkadaşların önce burayı okuması gerekiyor; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2635 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2636 |
Ağaçsever
|
Acaba küçük, sarı sarı, yıldız biçimli çiçek açıyor mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2640 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
Bu bitki Ligustrum mu?
Herkese merhaba, ben ekte yolladığım bitkinin "ligustrum" olup olmadığından emin olmak istedim, tam olarak hangi tür olduğunu da bilmiyorum. Umarım resim yeterli olur, isterseniz ağacın boydan bir resmini de çekebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|