![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sn. NaciG sizin avatarınızdaki çiçeğin adı yerel olarak Mısır Çiçeği deniyor olabilir ama daha çok "Sarı Karides" olarak geçiyor. İnternette Sarı Karides diye gidiğinizde botanik adı ve resimleriyle birlikte hakkında bilgi edinilebilir. Mısır çiçeği diye girince onunla ilgili birşey çıkmıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Adı ne?
Merhaba dostlar. Fotoğrafta ![]() Selametle.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Işıksızlıktan boya kaçmış bir föniks te olabilir, areka da fotoğrafınızdan ayırtedemedim. Ancak hangisi olursa olsun bu bir salon palmiyesi ve sadece tohumla üretilir. Üretimle ilgili sorularınızı Üretim Teknikleri (Tohum Çimlendirme/Çelikleme/Aşılama) başlığında sormanızı rica edeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Sevgili Fevziye, asagidaki linkteki avize cicekleri (Yucca Lilien Palme) bunlarda benim bahcemdem...http://wilderrose.blogspot.com/2006/...ien-palme.html Düzenleyen Sonja Varol : 27-02-2008 saat 06:37 Neden: Isim hatasi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ferda, şimdi biraz kafam karıştı. Sorduğum çiçeğime yucca (avize çiçeği) demiştiniz. Yucca başlığındaki evlerimizde saksıların içinde olan yuccalarla aynı çiçek mi? Saksılardaki de benim bahçemdeki gibi mi açıyor? Yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Adı nedir
Merhabalar birkaç haftadır işyerimde adını ve yaşamak için ne koşullar istediğini bilmediğim bir bitki türünü misafir ediyorum. Konu ile ilgili olan arkadaşlar bildiklerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Bitki ile ilgili bilgiler: Yaprakları Benjamin'e benziyor ancak biraz daha hışırdılı bodur bir ağaç tipi var. Yapraklarının güneş gören bölümleri kırmızı renkte, güneş görmeyen diğer yaprakların altında kalan yapraklar ise yeşil renkte ve kurumuş bir bitki gibi hışır hışır. Fotoğraflarını ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
merhaba mine hanım, forumda "ağaçlar" menüsünün altında "ağaçlar hakkında genel konuşmalar" başlığı altında bulunan "bu ağacın adı/türü nedir" altbaşlğındaki soruma cevap alamadım. forum kuralları gereği mecburen resimlerin boyutlarını indirgedim ... acaba resimler mi yeterli değil ? yoksa bu bitkiyi ağaç olarak nitelendirmeyip sorumu bitki/çiçek olarak kabul edip burada mı sormalıydım ? toprağa cemrenin düşmesine az kaldığı ve tüm bitkiseverleri yoğun ve heyecanlı bir dönemin beklediği bu günlerde herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bir Lunaria türü (Brassicaceae) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Money plant diye aratırsanız, çıkıyor. (jade plant, friendship tree, Crassula ovata) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Resmini eklediğim bitkinin üzerinde aldığımda "Alacalı Hedera" yazıyordu. Ancak bunun bir hedera olup olmadığını merak ediyorum. Zira hiç bir hedera formuna uygun değil. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Ters lale diye alıp diktiğim soğan resimlerdeki gibi açtı. İlk olarak tomurcukları toprak üstüne çıktı. Annemin ters lalesi (annem ona "tuşaye" diyor) önce yeşil yapraklarını çıkarmış, aynı benimki kadar yüselmiş ama henüz tomurcuk yok. (Resmini çekemedim) 1-Anneminki açmayacak mı, yoksa daha sonra mı açacak? 2-Benim diktiğim soğan şeklindeydi, Annem ise "benimki yumruydu "diyor. 3-Annem öyle deyince ters lale resimleriyle benimkileri karşılaştırdım; Benimkiler ters olmadığı gibi Ters Lalerin alt tarafında da yeşil yaprak var çiçeklerin üst tarafında da. Sonuçta benimki ne ters laleye benziyor ne de Anneminkine. Peki ne ![]() Ters lale yumrulu mu yoksa soğanlı mı oluyor? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler ![]() Düzenleyen fatmadundar : 07-05-2008 saat 14:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
1. Muhtemelen daha sonra açacak gibi görünüyor. 2. Senin ki bir amarylis soğanı, annenin ki ise bir ters lale soğanı(yumru şeklinde) olabilir. 3. Sonuçta seninki amarylis, anneninki de ters lale gibi görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Amarylis olmadığından eminim. Yıllardan beri amarylis yetiştirdim biliyorum. Bunun rengi formu ters lale ama hal ve gidişi uygun değil. Satan da ters lale diye sattı. Gerçi Hisarönünden, paketsiz satılanlardan aldım |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiniz Fritillaria imperialis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yani Ters Lale. Bugün biraz daha değişmiş zaten. Sanırım boynu biraz daha uzayınca yere doğru eğilecekler.Ve o zaman üst taraflarında birkaçtane de yeşil yaprak olacak gibi. ![]() ![]() Teşekkür ederim Sn Herbaryum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Arkadaslar bu cıcegi tanıdınız mı acaba?cıcegi mercanı andırıyor koyu bır pembe.Bu cıcek hakkında benı bılgılendırebılırmısınız? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|