![]() |
|
![]() |
#2491 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Süleyman bey, Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2492 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kayıp Şükranayalp ortaya çıktı. Şükürler olsun. ![]() Kopyayı aldın tabii hemen yerli değili yapıştırıyorsun. ![]() Haklısın bunu da Amerika'da bir satıcıda görmüştüm. Fevziye, maalesef sadece resmi bende. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2493 |
Ağaç Dostu
|
Kopyayı bir yerden almadım Sn Balıkçı. Sadece kitaplarda gördüğüm bir çiçekti. Araştırınca da zaten yayılış alanlarını buluyorsunuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
dieffenbachia olabilir mi
Merhaba sukranayalp. İlginize teşekkür ederim. Acaba diyorum, bu bitkinin dieffenbahya olma ihtimali var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Ağaç Dostu
|
Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler. Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil. Photos (scindapsus) olma ihtimali de var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
Ağaç Dostu
|
Israr ediyorum...
Merhaba sukranayalp. Bu bitkinin dieffenbachia olabileceği konusunda ısrar ediyorum. Çünkü kök çeliğini aldığım arkadaşım ana bitkinin dieffenbachia ya çok benzediğini iddia ediyor. Gelişimi boyunca fotoğraflarını gönderirim inşallah. O zaman daha kesin bir sonuca varabiliriz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2497 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Alıntı:
Bu da Dieffebachia http://www.zimmerpflanzenlexikon.inf...kon.php?id=280 arada ki farki daha iyi görebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2498 |
Ağaç Dostu
|
İspat-Tespit
Merhaba dostlar. İlk fırsatta, bu sürgünü aldığım arkadaşımdaki ana bitkinin fotoğrafını çekip foruma ekleyeceğim. O zaman daha net bir tanımlama yapabiliriz herhalde. Bakalım kim haklı çıkacak. Ben daha da meraklanmaya başladım şimdi. Selametle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Alıntı:
![]() Diğerlerini bilmiyorum.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2501 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür
Merhaba dostlar. LUDİSİA_BAHYA ve praecox' a ayrıca teşekkür ediyorum. Kök sürgünlerini aldığım arkadaşımdan rica ettim. Ana bitkinin fotoğraflarını yolladı. ![]() ![]() ![]() Hülasa, ben bitki sınıflandırmasından hiç anlamam, ama galiba dieffenbachia bunlar. Düzenleyen Süleyman Koçak : 25-02-2008 saat 08:20 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#2502 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
Ağaç Dostu
|
Sn. NaciG sizin avatarınızdaki çiçeğin adı yerel olarak Mısır Çiçeği deniyor olabilir ama daha çok "Sarı Karides" olarak geçiyor. İnternette Sarı Karides diye gidiğinizde botanik adı ve resimleriyle birlikte hakkında bilgi edinilebilir. Mısır çiçeği diye girince onunla ilgili birşey çıkmıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2504 |
Ağaç Dostu
|
Adı ne?
Merhaba dostlar. Fotoğrafta ![]() Selametle.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
agaclar.net
|
Işıksızlıktan boya kaçmış bir föniks te olabilir, areka da fotoğrafınızdan ayırtedemedim. Ancak hangisi olursa olsun bu bir salon palmiyesi ve sadece tohumla üretilir. Üretimle ilgili sorularınızı Üretim Teknikleri (Tohum Çimlendirme/Çelikleme/Aşılama) başlığında sormanızı rica edeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Sevgili Fevziye, asagidaki linkteki avize cicekleri (Yucca Lilien Palme) bunlarda benim bahcemdem...http://wilderrose.blogspot.com/2006/...ien-palme.html Düzenleyen Sonja Varol : 27-02-2008 saat 06:37 Neden: Isim hatasi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ferda, şimdi biraz kafam karıştı. Sorduğum çiçeğime yucca (avize çiçeği) demiştiniz. Yucca başlığındaki evlerimizde saksıların içinde olan yuccalarla aynı çiçek mi? Saksılardaki de benim bahçemdeki gibi mi açıyor? Yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Adı nedir
Merhabalar birkaç haftadır işyerimde adını ve yaşamak için ne koşullar istediğini bilmediğim bir bitki türünü misafir ediyorum. Konu ile ilgili olan arkadaşlar bildiklerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Bitki ile ilgili bilgiler: Yaprakları Benjamin'e benziyor ancak biraz daha hışırdılı bodur bir ağaç tipi var. Yapraklarının güneş gören bölümleri kırmızı renkte, güneş görmeyen diğer yaprakların altında kalan yapraklar ise yeşil renkte ve kurumuş bir bitki gibi hışır hışır. Fotoğraflarını ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2514 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
merhaba mine hanım, forumda "ağaçlar" menüsünün altında "ağaçlar hakkında genel konuşmalar" başlığı altında bulunan "bu ağacın adı/türü nedir" altbaşlğındaki soruma cevap alamadım. forum kuralları gereği mecburen resimlerin boyutlarını indirgedim ... acaba resimler mi yeterli değil ? yoksa bu bitkiyi ağaç olarak nitelendirmeyip sorumu bitki/çiçek olarak kabul edip burada mı sormalıydım ? toprağa cemrenin düşmesine az kaldığı ve tüm bitkiseverleri yoğun ve heyecanlı bir dönemin beklediği bu günlerde herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2520 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bir Lunaria türü (Brassicaceae) |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |