![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
minka 'ya cevap
Euphorbia çiçeklerine benziyor. Dalını kopardığınızda süt çıkıp çıkmadığına bakabilir misiniz? Sn Minka'nın sormuş olduğu soruya cevaben yazmıştım. Düzenleyen sukranayalp : 01-11-2007 saat 10:34 Neden: diğer mesajları görmeden yazdım, cevaplar karışmasın diye düzeltiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1953 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sinaninci, son gönderdiğiniz fotoğraf Burgmansia.İlk fotoğraf da sanırım Episcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1955 |
Ağaç Dostu
|
İngilizceden çevirirsek ; Bugmansia = Melek borazanı oluyor. Ama Türkçemizdeki ya da yerel dillerimizdeki karşılıklarını bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1958 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Çok teşekkür ederim... Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Değişik Bir Bitki çikaramadim
Bu çalı formunda ağaçcık 1-1.5 m boylarında dereye yakın nemli yerlerde görülüyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
*** clematis aristata teşhisini yaptım siz ve herbaryum moderatör söyleyince. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun
Bitki bilginize hayranım gerçekten çok iyi çıkarıyorsunuz ***. bende isizn gibi iyi bir teşhişci olurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Buket Aknar, Evet,araştırınca çıkıyor. Atatürk Çiçeği de aynı aileden geliyormuş.Oldukça geniş bir aile ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1967 |
Ağaç Dostu
|
İnanırmısınız ben de bu çiçeği elde etmek için çok uğraştıktan sonra bahçemin başka bir yerinde kendiliğinden biten, ot sandığım çiçeği sökmedim sonunda bu ağaçcık oldu. Yani ekerek elde edemedim o kendiliğinden ve sanırım kuşlar vasıtası ile geldi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1968 |
Ağaç Dostu
|
Doğa her ne olursa olsun yaşatıyor.Dilerim bu inatçılığı bize rağmen devam eder.Galiba biz ne kadar çok üretmek istesek de bu konuda hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz.Sanki bu da bizimle oynadığı bir oyunun parçası gibi.Fazla konu dışı oldu sanırım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1971 |
Ağaç Dostu
|
Ferda Hanım, Bağdat Restorandan dönüşümüzde karanlık olduğu için Sundaville'ye bakamadım, ertesi gün (pazar) bakmak için gittim. Havalar serinlediği için sera'nın içine almışlar, çiçekleri daha da coşmuş gibi geldi bana. 60 ytl'den daha aşağı inmediler, ben de dayanamadım aldım ama iyi ki almışım, hakikaten çok güzel bir çiçek. Yalova'da oturduğum evin güneydoğu cephesinde kapalı bir balkon var, oraya koydum, inşallah çiçek açmaya devam eder. O kapalı balkon tam bir bitki rehabilitasyon merkezi, kuzeye bakan salonda, keyfi kaçan tüm çiçekleri oraya koyuyorum, 2 günde diriliyorlar. Selamlar, sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Kasapoğlu'nun da dediği gibi ; 2013 :sedum. 2017 : Peperomia 2018 : Episcia 2020 : Fittonia |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |