![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
sayın Msaygin,******* o çiçek acem borusu ama pembesi, genellikle turuncu acıyor bendede var ama pembesini ilk defa görüyorum ve çooook güzel....[sanki bütün çiçekleri görmüşüm gibi ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Clerodendron olarak ararsanız forumda bahsedildiğini göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Sayın arkadaşlar bodrumdan aldığım bu çiçeğin nasıl çeliklendiğini bilmiyorum. Bilenleriniz varsa lütfen bilgilendirsin bakımı hakkında bilgiverenbilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nacrun, bitkiniz bir begonvil. Ayrıntılı bilgiyi, Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) başlığında bulabilirsiniz. İlk sayfadan itibaren bakımından ve çeliklemeden bahsedilmiş. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Teşekkür ederim,hemen inceliceğim.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
merhabalar, hangı agac turunden bonsay yapabılırım tesekkurler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2007
|
isimsiz olan : parlak aralya **** schefflera actinophylla , bu-5 : dieffenbachia picta , bu 2 : telgraf çiçeği **** tradescantia flumiensis , bu-1 : sygonium , diğerlerini bilemedim. Kaynak : Saksılı Süs Bitkileri , Hasad Yayıncılık , Doç Dr. Aslı B. Korkut & Prof. Dr. İ.Hakkı İnan |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitki Acanthaceae gibi duruyor, resimden birşey söyleyebilecek kadar detay anlaşılmıyor, Pachystachys veya Justicia cinsleri veya bunlara yakın bir cins gibi emin değilim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sinaninci1 , 2 göndermiş olduğunuz mesajdaki bahçe çiçeği ise Hosta çiçeğine benziyor. İlk mesaja ait fotoğraflar hakkında bir şey söyleyemiyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sizin çiçeğiniz tradescantia spathacea dır. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
Sevgili forum üyeleri, (anladığım kadarı ile) Bahattin size sormuş, cevabı da (sanırım odur) bana iletti. Yukarıdaki resim inula viscosa imiş. Oysa bana bunun "mercanköşk" olduğu söylenmişti. Benim sorum şu: Şile civarında mercanköşk yetiştiği söyleniyor. Bu bitkinin bir resmine sahip olan varsa bunu paylaşabilir mi? Doğada bu bitkiyi nasıl tanıyabilirim? Şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Çiçeğin adı nedir?
![]() Sevgili Çiçek Sever Dostlar, Kaktüs türünde_ parmak şelindeki dallarında _ açan bu çiçek beni görünce nasıl sevindirdi bilemezsiniz. Üzerinde birkaç tane de açmak üzere olanlar vardı. Adını bilmiyorum. Ama çok etkileyici. Bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Sevgiler. Düzenleyen kırçiçekleri : 16-10-2007 saat 12:46 Neden: Sorumu yazmadan iletmişim heyecalanıp. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|