![]() |
|
![]() |
#1802 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Chinese violet Acanthaceae |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki bitkiyi yeni aldım. Satıcı ful yasemini dedi. Ama hiç bir kaynakta bu isimli bir bitki yok. Gerçek adını bilen arkadaş var ise, bitki hakkındaki bilgilere ulaşmam mümkün olacak. Çiçek çapı 3 cm, en büyük yaprak 10 cm boyunda. Bitki epey bir badire atlatmış. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Ağaç Dostu
|
adı nedir
Marmaris Hisarönü'nde yürürken üzüm asması gibi çardak yapılmış,ama salatalık gibi meyve vermiş bu bitki dikkatimizi çekti. Bahçe sahibine sorduk, salatalık değilmiş. Kuruyormuş ve aktarlarda banyo lifi olarak satılıyormuş. Adını bilen arkadaşımız var mı ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, bu bir Lif Kabağıdır. Ayrıntılı bilgi için Luffa Cylindrica bakabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Merhaba ben pügrü,yeni üyeyim.benimde bir sorum olacak.Kış geliyor artık , çiçekleri yavaş yavaş iceri almaya başladım, minik minik sinek yapacak bu kaçınılmaz ,ne tavsiye edersiniz onlarla savaşa.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Ağaçsever
|
sayın Msaygin,******* o çiçek acem borusu ama pembesi, genellikle turuncu acıyor bendede var ama pembesini ilk defa görüyorum ve çooook güzel....[sanki bütün çiçekleri görmüşüm gibi ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Bu yasemin kokulu ağacın ismini bilen varmı?
Bodrum'da yürürken bir evin bahçesinden yoğun ve mis gibi bir yasemin kokusu geldiğini duydum. Yakından baktığımda kokunun bu ağaçtan geldiğini farkettim. Ama yasemin sarmaşıktır, ağaç değildir. Bu ağacın adını bilen varmı acaba? Ne tür bir iklim sever? Mesela Marmara Bölgesi'nde yaşatabilirmiyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Clerodendron olarak ararsanız forumda bahsedildiğini göreceksiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Jasminum rex'e baktım, çiçekler 8 yapraklı. Oysa benimkiler 6 yapraklı. Çok fazla bilgim olmamakla beraber Jasminum angulare'ye daha çok benziyor gibime geldi. (Güney Afrika yasemini) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bignonia ricasoliana, Pandorea ricasoliana, Tecoma ricasoliana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Sayın arkadaşlar bodrumdan aldığım bu çiçeğin nasıl çeliklendiğini bilmiyorum. Bilenleriniz varsa lütfen bilgilendirsin bakımı hakkında bilgiverenbilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nacrun, bitkiniz bir begonvil. Ayrıntılı bilgiyi, Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) başlığında bulabilirsiniz. İlk sayfadan itibaren bakımından ve çeliklemeden bahsedilmiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Teşekkür ederim,hemen inceliceğim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Ağaçsever
|
merhabalar, hangı agac turunden bonsay yapabılırım tesekkurler |
![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2007
|
isimsiz olan : parlak aralya **** schefflera actinophylla , bu-5 : dieffenbachia picta , bu 2 : telgraf çiçeği **** tradescantia flumiensis , bu-1 : sygonium , diğerlerini bilemedim. Kaynak : Saksılı Süs Bitkileri , Hasad Yayıncılık , Doç Dr. Aslı B. Korkut & Prof. Dr. İ.Hakkı İnan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sinaninci1 , 2 göndermiş olduğunuz mesajdaki bahçe çiçeği ise Hosta çiçeğine benziyor. İlk mesaja ait fotoğraflar hakkında bir şey söyleyemiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Ağaç Dostu
|
Bitki Acanthaceae gibi duruyor, resimden birşey söyleyebilecek kadar detay anlaşılmıyor, Pachystachys veya Justicia cinsleri veya bunlara yakın bir cins gibi emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|