![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, bu bir Maklora (Yalancı Portakal Ağacı)/Maclura Pomifera ağacı meyvesi. Linkte ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
|
Sevgili çiçeksever, Silivri'de bizim sitenin yollarında bu meyveleri çok görüyorum, hep yerlere dökülmüş, ben de merak ederdim ne işe yarar diye. Sitedeki çocuklar top gibi vurup oynuyorlar. Neye iyi geldiğini bir öğrenebilsek iyi olur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Biz bu fil kulağını nasıl çoğaltabiliriz acaba |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Seyhan2666, cevabınız Syngonium / Fil Kulağı başlığında. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
sarı çiçek
Fotoğraftaki bitkinin ismini öğrenmek istiyorum.İlginize şimdiden teşekkür ederim. Bahattin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Bu yasemin kokulu ağacın ismini bilen varmı?
Bodrum'da yürürken bir evin bahçesinden yoğun ve mis gibi bir yasemin kokusu geldiğini duydum. Yakından baktığımda kokunun bu ağaçtan geldiğini farkettim. Ama yasemin sarmaşıktır, ağaç değildir. Bu ağacın adını bilen varmı acaba? Ne tür bir iklim sever? Mesela Marmara Bölgesi'nde yaşatabilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Arkadaşlar önceden soruldumu bilemiyorum ama bu çiçek hakkında bilgisi olan varmı?Bu çiçek Alanya'da Amerikan Fulu diye satın alınmış.Bu çiçeği edinmek için uğraşıyorum.Amerikan fulu diye tanınmıyor. Düzenleyen sapudeaure : 08-10-2007 saat 16:24 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2007
|
plumeria yetiştiriciliği hakkında bilgilerinizi bekliyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Tradescantia cerinthoides..
1716 nolu mesajda bende aynı bitkiyi sormuştum. Sağolsun Mine hanım Tradescantia cerinthoides olduğunu söylemişti. Benimkilerde bir aydır çiçek açıyorlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sevgili herbaryum,benim aylardır uğraştığım kafamdaki sıkıntıman kurtardın.Sana çok teşekkür ediyorum.Konya'ya yolun düşerse birgün size fırın kebap borcum var.Alacağınız ben yaşadığım sürece baki.Adres telefon bilgilerimi özelden göndermiştim.Tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Campsis sp.'e (Acem Borusu) benziyor, sanırım pembe çiçekli bir türü. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Chinese violet Acanthaceae |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Bignonia ricasoliana, Pandorea ricasoliana, Tecoma ricasoliana ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki bitkiyi yeni aldım. Satıcı ful yasemini dedi. Ama hiç bir kaynakta bu isimli bir bitki yok. Gerçek adını bilen arkadaş var ise, bitki hakkındaki bilgilere ulaşmam mümkün olacak. Çiçek çapı 3 cm, en büyük yaprak 10 cm boyunda. Bitki epey bir badire atlatmış. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
adı nedir
Marmaris Hisarönü'nde yürürken üzüm asması gibi çardak yapılmış,ama salatalık gibi meyve vermiş bu bitki dikkatimizi çekti. Bahçe sahibine sorduk, salatalık değilmiş. Kuruyormuş ve aktarlarda banyo lifi olarak satılıyormuş. Adını bilen arkadaşımız var mı ? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Jasminum rex'e baktım, çiçekler 8 yapraklı. Oysa benimkiler 6 yapraklı. Çok fazla bilgim olmamakla beraber Jasminum angulare'ye daha çok benziyor gibime geldi. (Güney Afrika yasemini) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, bu bir Lif Kabağıdır. Ayrıntılı bilgi için Luffa Cylindrica bakabilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Merhaba ben pügrü,yeni üyeyim.benimde bir sorum olacak.Kış geliyor artık , çiçekleri yavaş yavaş iceri almaya başladım, minik minik sinek yapacak bu kaçınılmaz ,ne tavsiye edersiniz onlarla savaşa.Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|