![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2007
|
Evet buna benziyor sayfayı inceleyeceğim şimdi .Yardımlarınız için teşekkür ederim.Sayın Zeonka ve Sayın Penelophe ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Çin Ardıçı mı -servisi mi ?
Bu bitki nedir.Bana ardıç gibi göründü,fidanlıktaki görevli çin servisi dedi,satmıyorlarmış. Benim çok hoşuma gitti ,dikkatli bakarsınız sol altta bir tane de çiçeği var, adını öğrenirsem belki başka bir yerden bulabilirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anavatanı japonya Nemli hafif ıslak toprakları sever Alkali toprakları sevmez Ilıman ve enmli iklimleri sever Özellikle sıcak yaz rüzgarlarından hoşlanmaz. Orta hızda büyür vatanında 35-40 metre boy yapabilir. -23 derece sıcaklarakadar dayanır.. Üretimleri tohum ve ilkbaharda yumuşak uç çelikleri ile yapılır. Kaynak Bitkiler dünyası. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Bu çiçek nedir?
Herkese merhaba, Bursa taraflarında dolaşırken burnuma mis gibi bir yasemin kokusu geldi. Dikkatli incelediğim zaman kokunun fotoğraftaki yabani kır çiçeğinden geldiğini anladım. Acaba bu çiçeğin ismini bilen varmı? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Herbaryum ve aydolum'a teşekkür ederim. Bu bitki soğanlımıdır? O gördüğüm yerden alıp bahçeme/saksıma nasıl taşıyabilirim? Çelikle çoğalırmı acaba? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bunu ismi nedir?
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Orhangazi'de rastladım Sebahattin Bey. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
sgokce, sorduğunuz çiçeği ben de bir kaç yıl önce keşfetmiştim. Oturduğum yere yeni taşındığımda henüz her taraf bina değildi, sitelerin bahçeleri de yeni yapılıyordu. Yolda giderken sabunla parfüm karışık bir koku. Sonra farkettim bu çiçekten geliyormuş. Her yıl temmuz sonu gibi açmaya başlıyorlar. Esas ağustos ayında kokuları oldukça keskinleşiyor. Ben bu çiçeğe, kokusundan ötürü parfüm çiçeği adını takmıştım. Şimdi artık boş yer kalmadığından bunlar da tükeniyor, sağda solda bir iki tane ya buluyor, ya bulamıyorum. Topraktan çıkartıp eve getirmeyi ben de denedim ama tutturamadım. Kendi doğal yerlerini seviyorlar. Eğer siz evde yaşatmayı başarırsanız, lütfen yönteminizi bize de yazın. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
İşin ilginç yanı; bu bambulotunun yaşam alanının Orta Anadolu ve Doğu Karadeniz tarafları olması. Hem de 800-1200 m yükseklikte! Benim bu çiçeğe rastladığım yer Orhangazi/BURSA. Hem de öyle yükseklerde falan değil, ovada gördüm. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bu çiçeklerin isimleri ve yetişme koşulları nelerdir acaba..., |
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Soldaki saksıda olan renkli yapraklı bitki "yaprağı güzel" Coleus blumei. Yarı gölge yerleri sever, Ege ve Akdeniz'de çok soğuk kış günleri hariç balkonda yetişir. 15 günde bir çiçekli bitkiler için olan besinden verilir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Doğal yaşam tutkunu
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
Melhem ağacı hakkında bilgisi olan var mı, en iyi hangi iklimde yetişir ve nasıl üretilir? Elazığda buldum. Ama koca ağaç. Bundan nasıl üreteceğimi ve nasıl götüreceğimi bilemiyorum. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Mine hanım bende çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanki amarallisi de andırıyor gibi. Fotoğrafdan iyi seçilemiyor ama kenardaki kahverengi dolgun parçalar kök mü? eğer öyle ise orkidedir. Yok değillerse hiperastrum **** amarallis olabilir.... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|