![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Adapazarına akrabalarımı ziyarete gitmiştim ve onların bahçesinde bu çiçeklere rastladım. Fakat isimleri, cisimleri nedir bilemedim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar? ![]() ![]() Üstteki bitkinin çiçeği... ![]() Buna ibadet çiçeği diyorlar... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Efendim neredeyse beni topa koyacakmışsınız erken topladım diye. Başka seçeneğim vardı da ben mi yapmadım ![]() Ya şaka bir yana da, bizim aileden birkaç kişinin birlikte yaptırdığı bir ev grubunun bahçesindeydi bunlar. Çok değişik cevizler var olmamışlar. Bademler var, limon, portakal ağaçları var. Yalnız herkes belli bir dönemde geri döndüğü için bunlar yöre sakinlerine kalıyor ve onlar da afiyetle tüketiyorlar. Bizimkiler de bana (5-10 yılda bir giderim oraya) herşeyi ikram etmek istedikleri için zorunlu aldım bunları. (dönüşte çantamı görseydiniz sebze hali gibiydi)Bekleyince tatlanıyorlarmış. Şimdi bir naylon torbada 2 elmayla birlikte metan gazının etkisi ile olacaklar bakalım(Sevgili Balıkçı'ya inat ![]() Bu arada yanıtlayan herkese teşekkür ederim. Güler Hanım çok güldüm anılarınıza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Doğrusunuz sanırım, yaprak ve meyveler çok benziyor. Bu çiçeği görünce o kadar beğendim ki meyvesini gözüm görmedi bile. Şimdi siz yazınca farkettim meyvesini. Başka gördüğüm mersinler sadece meyve halindeydi. Hatta bir tanesinin de tadına baktım. Demek bunlar ikinci baharlarını yaşıyorlarmış. Sizinkiler de böyle mi açıyorlar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
1642'deki birinci ve ikinci resim, kına çiçeği . Benden önce cevaplayan dostlara katılıyorum. İkincideki ibadet çiçeğini ne duydum ne de gördüm. Güzelmiş, hele bir de kokuluysa. ![]() Son resimdeki beyaz çiçek, saraypatı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune'ciğim trabzon hurmaların hayırlı olsun. Rizeli bir arkadaşım onları kurutarak yediklerini söylemişti ki ben pek sevmem yaşını bile ama dilim dilim yapıp kurutuluyor ve çok güzel oluyormuş. Denemesi bedava Ankara'da hala sıcaklar var ise kesin kurur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhabalar, İsimler doğru; 1. Yasemin: Bol ışık ve güneş, bol su= mis gibi kokulu çiçekler soğuktan çok korkar.Ev içerisinde de olur. 2.Hedera helix sarmaşık: Gölge sever bol su ve sprey, soğuktan korkmaz, ev içinde yukarıdan aşağıya sarkıtılmayı sever. 3.Oya: Suyu çok sever susuzluga dayanamaz. Kışın yaprak döker,soğuktan korkmaz. Nevsune hanım acaba süs narı koymayı unutmuşmuyuz? Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaseminin içerde olabileceğine çok sevindim. Kışın donacak diye korkmuştum. Sarmaşıkta tam buldu yerini. O ikisi de oya mı? Sanki çiçekleri farklı gibi gelmişti bana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Lale soğanının son hali
4-5 sene önce bir adet lale soğanı aldım, ilk sene açmadı, gerçi sonradan da açmadı ama... İkinci yıl sadece yaprakları açtı, çiçek olmadı. Hiç bozmadım, bu sene de tuhaf derecede bir bitki ortaya çıktı, resim olarak ekliyorum. Bilgisi ya da tahmini olan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn. herbaryum verdiğiniz isimlerden sonra yaptığım araştırma sonucu bu bitki bulfum. Çiçekleriaynı fakat bu bitkinin yapraklarındaki siyahlık, benim fotoğrafladığım bitkide yok. "Pale Persicaria" ismi ile arattım ve bu çıktı: http://www.funet.fi/pub/sci/bio/life...thifolia-2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Sevgili Nevsune, Özel bir toprak istemezler bizim kullandığımız toprak ne ise onu kullanın. Oya'ların ikiside oya yalnız renkler farklı biri pembe biri mor. Yasemin ve oyaları en az 19 luk saksıya hiç bozmadan alabilirsiniz.Tabi bol bol sulanacak dikimden sonra. selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|