![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Mersin'e benzemiyor
Alıntı:
Mersin' in yaprakları küçük,sert ve daha sık olur ayrıca mersin'in bir de hoş kokusu var. Ovalanırsa koku duyulabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
317 nolu mesaj, Sn Zambak aşığı , 1. fotoğraftaki saksı çiçeği olan Lithodora çiçeğine benzemektedir. 2. bitki ise Kniphofia çiçeği. Bunu bahçede yetiştirmeye devam ederseniz daha iyi olur. Güneşi seven bir bitkidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Açıklamanız için teşekkür ediyorum ikiside yerinden gayet memnunlar Kniphofia dediğiniz bitkiyi (iki bitkiyide internette arattım fakat farklı resimler çıktı galiba bunlar başka) her sene çoğalmadan önce ayırıyorum ve oda buna karşılık vererek deli gibi açıyor açtığında size resimlerini gönderirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
1. çiçek için platycoton olarak yeniden araştırabilir misiniz? Diğeri de crocosmia olabilir. Diğerinin çiçekli görüntüsünü bekliyorum . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
üzülerek söylüyorum ikiside değil.ilkinin daha net bir fotoğrafını koyuyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
gelin tacı çiçeği |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yine adını bilmediğim bir sürü çiçekle karşınızdayım. ne kadar cahilim değil mi? Kusuruma bakmayın. Bu bitkilerin hepsi doğal ortamda yetişen bitkiler. birinci çiçek arkadaşların dediği aslanağzı olabilir. O çiçeği hiç görmedim. Devamı bir çiçek daha, |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
bir sarmasik
bunu da bir akrabam vermisti kendisi nerede bulmus bilemiyorum. siyah tohumlar, ustlerinde beyaz kalp sekli var. bes - alti tane ekmistim, hepsinden cikti. fakat pek arsiz degil ve de gur yapraklari yok. yapraklari sekil olarak maydanoz gibi ve kokusu da azicik andiriyor. belki de ben yanlis bakim yapiyorum. arada sirada kucucuk ortasi sari, beyaz cicekler aciyor, fakat cok narinler, hemen dokulmeye musaitler. sarmasik diye her yerde yurumuyor, taze surgunleri spiral seklinde tutunacak ip gibi birsey istiyor, bulamazsa birbirine dolaniyor. iste bu da bilemedigim adini merak ettigim bir baska bitkim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Sn. Kumruacaroğlu, bu bitkinin ismi Japon feneri... Bende bu bitkinin tohumlarından edinmek için beklediğimden çok iyi tanıyorum. Forumlarda araştırırsanız dataylı bilgi sitede mevcut. Çok hoş balonu andıran meyveleri var... Güle güle büyütün... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Japon feneri hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bibibitanem; Avatarınızdaki resim ipek çiçeğini andırıyor. Daha ayrıntılı bir resim olsa daha net bir tespitte bulunulabilir. Bu arada sizi yeni gelen arkadaşlar başlığında tanımak isteriz. Başlığa ulaşmak için aşağıda verdiğim linke tıklayabilirsiniz. Aramıza hoş geldiniz. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
iyi günler. 313 no'lu mesajdaki bitkinin dalını kırdığımda süt çıkmadı aynı zamanda yapraklarını ovuşturduğumda parmaklarımda yeşil izi kalmasına rağmen her hangi bir aroma kokusu alamadım. Sanki alelade ot kokusu gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Bende galeriye çiçeklerimi ekledim ama hiçbirinin gerçek ismini bilmiyorum, yardımcı olurmusunuz? Bilgilere göre bakımlarını yapacağım (devamı olacak şimdilik salondakiler bunlar balkon ve diğer odadakiler hariç). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Çiçeklerim bunlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Merhaba, Aşağıdaki ağacı bir serada çok beğenip almıştım. Fakat adını bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca bazı yapraklarının ucunda kuruluklar oldu. Bunların sebebi nedir acaba? ![]() Düzenleyen Plumbago : 03-06-2007 saat 20:27 Neden: resim boyutu |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Yine ben ![]() Bu yeşil çiçeği de çok beğenip aldım. Hızla büyüyor. Yaprakların altında beyaz küçük noktalar, üzerinde pamukumsu oluşumlar vardı. Sitenizdeki diğer yazı ve resimlerden pamuklu bit başlangıcı olduğuna karar verip sarmısaklı karşımı denedim. Adını da öğrenebilirsem daha da süper olacak ![]() Şimdiden teşekkürler ![]() Düzenleyen Plumbago : 03-06-2007 saat 20:25 Neden: resim boyutu |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Son olarak da bu çiçeğin adını öğrenebilirsem tüm çiçeklerimin adını biliyor olacağım. Sonra bakımları ile ilgili forumları gezmeye devam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmıyorsam bir draceana türü. (marginata mı?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Yanlış yerdemiyim ne ? Kayboldum kusura bakmayın tanrım bu ne güzellikler. İsimlerini bilmesemde hepsi birbirinden güzel. Sizden ricam türkçe adlarıyla, tabii asıllarınıda yazarsanınız sevindirirsiniz bu şaşkını. Saygıyla |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
347 nolu mesajdaki bitki Bauhinia sp. (Yalancı Orkide, Orkide Ağacı) gibi geldi bana. Orkide Ağacı başlığında daha fazla bilgi edinebilirsiniz sayın Halit Togay. Güneşi ve ısıyı seven bir bitkidir. Sanırım gölgede kaldığı için yapraklarını kapatmış ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Drancunculus ve yılan yastığı....Denzilide orman kenarlarında, makiliklerde çoktur. Benim evimin karşı arazisinde vardı, heryere bina yaptıkları için yok olacaktı, birkaç kök söktüm, bahçeye ektim gübreyi görünce korkutacak kadar kocaman oldu.....zehirli olduğunu duymuştum....Galiba zehri bir yolla çıkarılıp yemeğide yapılıyormuş. sitede bu konuda bir başlık olacaktı.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|