![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Bizde kağıt çiçeği veya kuru çiçek diye biliniyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
*** qxyl
3. resim begonya 4. sü de vincaya benziyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. Japon Kaktüsü 3. Begonya 5. Yılan yastığı. İkinciyi biliyordum, hatırlayamadım. Bunlar doğru olmayabilir. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yasarulutas, Sanırım yanlış başlık açmışsınız. Adını bilmediğiniz çiçeği nasıl aradınız forumlarda anlayamadım ama, bilmediğimiz bitki ve çiçekleri sorabileceğimiz forumlar var sitemizde.. Girdiğiniz başlıkta bu bitkinin, çiçeğin adı ne? bölümünde sorarsanız eminim arkadaşlar size yardımcı olacaklardır. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2007
|
bu bir gül çeşidi farklı bir anaç üstüne aşılanmış bence tabii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
İmdak uzun süredir birlikteyiz adlarını bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() not: Bizim mor yonca (resim 2) dediğimiz bitki geceleri yapraklarını kapatıyo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Pikapika; Birincisi sanırım parlak hasan.Üçüncüsü ise mum çiçeği sanırım.Fakat emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
1.resim Eichhornia crassipes Su Sümbülü |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
bahçenizdeki bu bietki harika birşey.Sanırım kesmişsiniz.inşallah kökü duruyordur .Ben olsam bu bitkiyi korurdum.Hatta etobur forumuna yollayın bu fotoğrafı,Erkan Bey'den bilgi geleceğini sanıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bu iki başlık arasındaki farkı anlayamadım. Bana aynı gibiler gibi geldi. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...p?t=479&page=8 http://www.agaclar.net/forum/newrepl...streply&t=1435 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın Balıkçı, bu bir Aristolochia. Ancak hangi tür olduğunu bilemiyorum. Türkiye'de 23 türü var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki bizim oralar da ki yaban baklasına benziyor. Üzeri hafif tüylüdür. İnsanın eline ve kıyafetlerine saran bir özelliği vardır. Hayvanlar için de iyi bir süt kaynağı olarak bilinir. Yanılmışda olabilirim, köye gittiğim de iyice kontrol edeyim. Düzenleyen Derya Özen : 15-05-2007 saat 09:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Kaybettik...
|
Bu bir aristolochia türü dutchman's pipe (hollandalı piposu) da deniyor ODTÜ korusunda varmış, bunun eb olduğunu var sayıyor. ancak bu da sadece bir kala veya arum (Aroid'ler gibi) gibi döllenmesini sağlama almak amaçlı çiçeklerinde böceklerin çıkışını kapatıp içinde ölene dek tutanlardan bu şekilde bir sindirim şimdilik ispatlandığını en azından ben okuyamadım... çok değişik ve renkte açan çiçekleri olan çalımsı, sarıcı bir bitkidir türkiyede özelikle karadeniz bölgesi doğu anadoluda yaygın olduğunu biliyorum. Aristolochia elegans olarak güzel kultive edilmiş bir türünü bahçelerde yetiştirildiğini biliyoruz. lohusa otu da denirMİŞ saygılar |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|