![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Kohleria eriantha sevgili begonvil. Üstelik yerini çok sevmiş. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Merhaba, Bu çiçeği yengemde gördüm hoşuma gitti fakat O'da ismini bilmiyormuş,yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler,saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Satıcı ismini bilmiyordu. Çiçeği mavişe benziyor, biraz daha eflatunumsu. Ama yapraklarının yapısı farklı. Çok yıllıkmış, tohumdan çoğaltılıyormuş. Büyük ihtimal bir cins çan çiçeği. İsmini bilen var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, Mutlu Bey'den gelen çiçeğin fotoğrafını eklerseniz çok sevinirim. Benim istediğim işte bu çiçek, Defne Hanım'ın mesajındaki. Cezayir menekşesi de güzel ama Enez'de bahçemde var. Ben söküyorum o duvar diplerinden fişkırıyor. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Makicim, bence de Cezayir menekşesi değil. Çiçeğinin şekli aynen mavişe benziyor. Nariel'in dediği gibi bir cins Campanula (çan çiçeği) sanırım. Internette araştırdım ama ben de onca Campanula arasında bu hangisidir bilemedim. Evet, maviş de bir cins Campanula. Düzenleyen DefneD. : 31-07-2009 saat 21:11 Neden: İlave |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım'ın bahçesindekine benziyor. Eğer ondansa benim yeni bebişim Campanula değilmiş. Internete göre Campanulaya benzeyen, ihtiyaçları hemen hemen aynı olan ve tomurcuklarının şeklinden dolayı ''Balon çiçeği'' denen çok yıllık bir bitkiymiş. Vildan Hanım, satıcı tohumdan çoğalıyor demişti. Üzerinde kuruyan çiçekleri var. Tohum oluşsun size gönderirim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sevgili Defne hemen bende sıraya girebilir miyim ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
arkadaşlar uzun zamandır elimde bu çiçek ama gelişimi çok yavaş ve malesef adını bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bu cicegi taniyan var mi acaba? Cok güclü ve yayilici bir kök yapisi var ve her yerde yetisiyor. Yapraklari fare kulagi gibi acik gri renkte. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben en cok edelweiß denilen cicege benzettim ama emin olamadim cünkü edelweiß 15 cm kadar olur deniyor internette bu bitki neredeyse 50 cm oluyor. Latince adi Leondopodium Alpinum. Düzenleyen ciceksever70 : 03-08-2009 saat 08:28 Neden: Bitkinin Latince adini ekleme |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belki dikkatten kacmistir diye sorumu tekrarliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kağıt çiçeği (Achimenes) gibi geldi bana sevgili sükunet. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Bu bitkinin ismini bilen varmı?
Geçen sene tanıdığım bir abla bana bahçesinden verdi ama oda ismini bilmiyor. Şu an saksının içinde. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Bu çiçeğin ismini bilen varmı?
Arkadaşlar iki yıldır bahçemde yetiştirdiğim bir çiçek.Arkadaşlarım istanbul,dan getirmişlerdi.İsmini bilmiyorum. İsmini bilen yazarsa sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Aquilegia yani Haseki Küpesi sevgili Bahar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Aranızda bunu tanıyan var mı?
Arkadaşlar bu çiçeğin resmini internette dolaşırken tesadüfen buldum. 4 yaşımdan beri bu çiçeği şeklen bilmekle beraber adını bilmediğimden bir türlü ulaşamadım. Adını öğrenebilirsem satın almaya ve yetiştirmeye niyetim var. Yardımcı olur musunuz lütfen...[IMG]resim[/IMG] |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|